Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Budak 5 Tahun Tak Nangis Positif Covid-19, Pesan Ibu Jaga Diri Sebelum Naik Ambulan

11-1-2021 12:39 PM Komen: 10


Umum sedia maklum kes positif Covid-19 di Malaysia sejak kebelakangan ini begitu membimbangkan. Kenaikkan jumlah kes positif telah mencecah angka lebih daripada 3,000 kes dalam masa sehari.

Ketika ini, semua golongan tidak kira muda atau pun tua, masing-masing mempunyai risiko yang sama besar dijangkiti wabak berbahaya ini.

Kanak2 positif Covid-19
Menerusi perkongsian di sosial media TV AlHijrah yang diperoleh daripada Ira Hazwani, satu video kanak-kanak berjalan seorang diri dijemput petugas kesihatan menaiki ambulans untuk ditempatkan ke pusat kuarantin Covid-19 telah menarik perhatian warganet.


Pastinya situasi itu sangat menyebakkan kerana kanak-kanak perempuan terbabit sempat mendengar nasihat ibunya dan sempat berpesan supaya wanita itu turut sama menjaga diri sebelum dia melambai dan bergerak ke arah ambulans.


Tak nangis, pesan dekat ibu jaga diri


Walau bagaimanapun, sikap positifnya itu membuatkan warganet berasa terharu serta mendoakan agar kanak-kanak tersebut segera sembuh. Mereka juga berharap agar dia terus kuat walaupun berada seorang diri di pusat kuarantin itu nanti.



Dia tak nangis, kita pulak yang sebak



Beraninya adik walau baru 5 tahun




Sumber: TV AlHijrah/OhMyMedia



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
5
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote saviour_09 12-1-2021 03:42 PM
cmf_premierleag replied at 12-1-2021 02:48 PM
khueeen
aku masa mula2 tgk news ni, rasa kesian lak sbb maknya x dpt ikut sbb kene jaga adik dia  ...

propa

Lain-lain Komen

Quote shernazz 11-1-2021 01:20 PM
Huwaaa...
Sedihnya...
Kalau anak.iols pon.
Iols nanges weiii
Quote lattehazelnut 11-1-2021 01:21 PM
Dia dpt jangkitan dari mana
Quote saviour_09 11-1-2021 03:25 PM
mana nak nangis, abah nye dah tunggu kat sepital

positif jugak
Quote Artemesiaa 11-1-2021 03:55 PM
Bukan kes pertama pun sebelum ni masa awal2 dulu ada je kes kanak2 kena naik ambulance sendiri gi spital macam dalam kes ni juga
Quote gigahertz 11-1-2021 08:50 PM
shernazz: Huwaaa...Sedihnya...Kalau anak.iols pon.Iols nanges weiii

Kakak i dah buat ni dah 2 minggu lepas
Anak dia umur 4 tahun naik van PPUM.
Quote dua_chzy 11-1-2021 09:49 PM
saviour_09 replied at 11-1-2021 03:25 PM
mana nak nangis, abah nye dah tunggu kat sepital

positif jugak

Cei. Drama. Tapi bagus didikan deols kat budak tu.
Quote mizziaz 11-1-2021 09:58 PM
Aku yang sedih tengok scene macam ni. Siap pesan kat mama jaga diri...
Quote saviour_09 12-1-2021 01:21 PM
dua_chzy replied at 11-1-2021 09:49 PM
Cei. Drama. Tapi bagus didikan deols kat budak tu.

mak nyeee drama

anak steady sis

rindu bapak tak sempat kiss sebelum kkm ambik ke sepital

alalalaaaaa
Quote cmf_premierleag 12-1-2021 02:48 PM
saviour_09 replied at 11-1-2021 03:25 PM
mana nak nangis, abah nye dah tunggu kat sepital

positif jugak

khueeen
aku masa mula2 tgk news ni, rasa kesian lak sbb maknya x dpt ikut sbb kene jaga adik dia umur 3 thn mcm tu
skali rupanya bapak dia pun ada gak kt hospital.so x jadi nk kesian
ingatkan sorang diri je kat spital
drama je lebih mak dia ni
Quote saviour_09 12-1-2021 03:42 PM
cmf_premierleag replied at 12-1-2021 02:48 PM
khueeen
aku masa mula2 tgk news ni, rasa kesian lak sbb maknya x dpt ikut sbb kene jaga adik dia  ...

propa

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top