Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Zainol Macwilson Serah Pada Zahirah Dan Aiman Untuk Beri Nama Cucu

11-1-2021 11:34 AM|Oleh: Saiful| Komen: 22

Zainol Macwilson gembira dengan kelahiran cucu sulungnya, hasil perkahwinan anaknya, Zahirah dengan Aiman Hakim Redza.

Zainol terharu dan berbangga yang kini dia sudah bergelar seorang datuk.

Foto: IG

"Syukur kedua-duanya iaitu anak dan cucu saya sihat. Cuma, nama masih belum ada dan mereka ada juga tanya pada saya nama yang sesuai untuk diberikan.

"Namun saya serahkan kepada mereka sendiri untuk memberi nama. Kalau saya beri pun, mereka pasti ada pilihan sendiri. Tapi, saya seronok tatap gambar cucu yang dikirim mereka menerusi WhatsApp," katanya kepada Harian Metro.

Dalam masa yang sama Zainol sedih kerana tidak dapat menatap cucunya secara langsung di depan mata.

"Agak sedih kerana saya tak berpeluang balik ke Perth, Australia kerana dalam keadaan sekarang memang tiada penerbangan ke sana.

"Kalau ada pun, ia menggunakan syarikat penerbangan luar negara seperti Singapore Airlines dan kosnya agak mahal sekitar RM8,000.

"Dahulu dengan Penerbangan Malaysia (MAS) atau penerbangan tempatan lain, kosnya hanya RM4,000 sahaja untuk penerbangan pergi dan balik. Sekarang untuk pergi sahaja dah cecah RM5,000."



Zahirah juga memintanya bersabar dan jangan risau kerana dia mendapat penjagaan rapi  ibu dan adik beradiknya di sana.

"Saya pujuk hati dan apabila mereka balik ke Malaysia nanti, giliran saya pula yang layan. Namun, saya masih belum pasti bila mereka akan balik ke sini.

"Lagipun kena tengok juga pada penerbangan kalau ada. Yang paling dirisaukan ialah mereka dan cucu saya akan kena buat ujian Covid-19 dan jalani kuarantin.


"Jadi, biarlah cucu saya membesar dahulu. Lagipun, Aiman dapat visa agak lama dan tak perlu dirisaukan sangat. 

"Sebagai ayah, saya mewakili  Zahirah dan Aiman, rasa begitu terharu di atas ratusan ucapan tahniah dan doa daripada peminat-peminat kami bertiga. Terima kasih." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 22
Komen

Previous : "Semoga 'Kegagahan' Isteri Kekal Ke Jannah" - Shuk Berterima Kasih Isteri Setia

Next       : Busana Di ABPBH Dikutuk, Akhirnya Sissy Iman Dah Dapat Tajaan Baju

Komen Terbaru

Quote blewnatural 13-1-2021 02:04 AM
Apooo ni , hal anak cucu pun masuk forum ..
Xleh ke bincang sesama korang dalam wassap group jaa ? Haihhh ...

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 11-1-2021 11:52 AM
Adik zahirah ada yg lelaki x
Quote helicornia 11-1-2021 11:53 AM
ya ampun
hal nk bagi nama cucu pun masuk forum
Quote Noraniza_Iblis 11-1-2021 11:57 AM
benang haram ape ni??
nk bg name anak pun..smpai bukak benang??
Quote kucingitam 11-1-2021 12:07 PM
hahha..baguslah..satgi panjang berjela nama anak bila atok nenak, pak sedara, jiran blkg rumah sibuk nak bagi nama juga
Quote missHaidiD 11-1-2021 12:10 PM
Peminat kami bertiga. Tok jenal ni ada peminat lagi ke
Quote Kurex 11-1-2021 12:15 PM
Cam sial la benang ni! Yg bukak benang lagi cak sial
Quote alieyrina 11-1-2021 12:17 PM
Heran..camni pun nak buat berita
Quote jalfa 11-1-2021 12:21 PM
Yg penting mesti ada nama mac wilson khuen..baru la nampak mix kokosen
Quote manehnya 11-1-2021 12:22 PM
lattehazelnut: Adik zahirah ada yg lelaki x

Ada

Knp
Quote Nana_Man 11-1-2021 12:23 PM
Tapi Zahirah cakap nama baby dah ada..
Quote little_sis 11-1-2021 12:24 PM
Untungnyaaa dpt baby..
Quote ramaramu 11-1-2021 12:28 PM
perlu ke nak bukak benang pasal benda ni je?
Quote mieymiey 11-1-2021 12:33 PM
Sepol dan b$%#@&^ berpisah tiada.
Quote chinta89 11-1-2021 12:42 PM
Gtuhhh gOsipnya
Quote cmf_premierleag 11-1-2021 01:02 PM
lattehazelnut replied at 11-1-2021 11:52 AM
Adik zahirah ada yg lelaki x

ada sis
tinggi adik dia..basketball player kat college univ kat perth sana
adik dia drive keter mitsubishi lancer, hadiah dr akaknya
Quote Fafaaisa 11-1-2021 01:23 PM
Hai cari saiful
Quote shernazz 11-1-2021 01:28 PM
Kiranya zahirah ni warganegara aussie ek?
Ke pr sana?
Hal nama.pung.jadi topik
Nnt hal.cucu.xmau minum.susu karihome
Hal.cucu pandai.pegang botol
Hal cucu muntah lepas.minum.susu
Hal cucu pakai baju baru
Semua ada.
Quote Nenasketum 11-1-2021 02:34 PM
Atok jangan pulak nak timang anak, poning nanti netizen.
Macam mangkuk isu porem skarang ni ek
Quote tikusmontok 11-1-2021 03:54 PM
Noraniza_Iblis replied at 11-1-2021 11:57 AM
benang haram ape ni??
nk bg name anak pun..smpai bukak benang??

biasa la sis, besok2 nak mengawan yang kedua pun kena gak bagitau satu donia, tak caya tgk retis bernombor, bila baby dah menjadi bukak lagi thread, ngidam bulu ayam ke janggut udang ke bukak thread lagi, nak meneran dah 3 cm bukak lagi, baby keluar tak rasa sakit bukak thread lagi...gitulah seterusnya sampai salah sorang menopos

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top