Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Tuan Presiden, Anda Dipecat' - Arnold Schwarzenegger

11-1-2021 09:13 AM Komen: 22
'Tuan Presiden, anda dipecat'.

Mesej itu disampaikan bintang aksi Hollywood, Arnold Schwarzenegger kepada Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump selepas penyokongnya menceroboh Capitol pada Rabu lalu menerusi akhbar di Jerman, Bild am Sonntag.


Kredit foto: Twitter/CNN

Menurut bekas Gabenor California yang berasal dari Austria itu, beliau kesal dengan kekecohan yang berlaku di Capitol ketika Kongres bersidang untuk mengesahkan kiraan Undi Elektoral bagi mengiktiraf kemenangan bakal pengganti beliau, Joe Biden.

"Itu bukan Amerika kita," ujarnya.

Jelasnya, beliau pernah meluangkan masa bersama Trump, namun tidak pernah melihat tindakan bilionair hartanah terbabit yang berterusan dihimpit kontroversi seperti yang berlaku sejak akhir-akhir ini.

"AS sebuah negara hebat yang saya cintai sejak 1960-an akan bertahan untuk menghadapi waktu sukar ini," tambahnya lagi.




Minggu lalu, pelakon siri filem aksi sains fiksyen, Terminator itu menggesa Trump menghentikan 'kebodohan, kegilaan dan rancangan jahat' beliau menerusi ruangan penulis jemputan di The Economist. 


Sumber: Sinar Harian


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dani-rox 11-1-2021 06:43 PM
tumpanglalu74 replied at 11-1-2021 03:58 PM
Betol2 ke laut taste orang2 femes ney..  Kalo gini dia punye judgement baek usah dengor cakap di ...

Nampak jua usaha si anak tak sah taraf utk meraih kasih sayang si bapak - siap bina badan mcm pakcik susah nak eja. anak bongsu dgn acik maria shriver pulak makin mengendut.

Lain-lain Komen

Quote pyropura 11-1-2021 02:37 AM
Lobaicai Trump memang pro Nazi pun.
Quote hanakikan 11-1-2021 04:29 AM
tak ada beza pun dengan BLM yang looting kedai2 sampai nangis2 peniaga kecil kedai kena pecah
Quote mbhcsf 11-1-2021 06:18 AM
broken Glass? eh macam lagu Kygo je...nice song...

anyways...well, nak kata apa apa pun tak guna  sebab , naiknya dia pun asbabnya dar tangan tangan yang mengundinya dan yg tidak mengundinya juga yg memberikan kemenangan pada dia juga.

so, dari situ kita lihat Trump making America Great again...so berjayakah , dia?

Quote ultra78 11-1-2021 07:40 AM
hanakikan replied at 11-1-2021 04:29 AM
tak ada beza pun dengan BLM yang looting kedai2 sampai nangis2 peniaga kecil kedai kena pecah

Memang double standard pun. Waktu BLM protest habis dikerah national guard utk kawal penunjuk perasaan. Bila orang putih buat,guard pula yg kena mengalah disebabkan outnumbered. White privilege sgt.
Quote Dwdrum 11-1-2021 08:40 AM
US capitol riot compared dengan BLM.... Sama=sebab menceroboh... Pro trump and nan partisan ambush capitol.... BLM protest seluruh america destroys/vandalized statues... Rosak kan public dan properties.... Loothing...bakar kereta.... Orang yang bodoh saja kata keluarkan national guard double standard... Cuba kena kepada muka sendiri?....
Arnold  pernah jadi governor cali... Its ok... Issue BLM riots boleh shut the mouth...
America will never great sebab bangsat immigrant...
Malaysian yang hate maga... Why not berambus balik bangun kan negara sendiri?...


Quote Dwdrum 11-1-2021 08:42 AM
ultra78 replied at 10-1-2021 03:40 PM
Memang double standard pun. Waktu BLM protest habis dikerah national guard utk kawal penunjuk pera ...

Malaysian di USenjoy benefits same as americans.... Tax return.. Jobless benefits... Stimulus... Malaysia boleh bagi kepada pendatang?.... Aku saja jah tanya in case treatment boleh bagi equal....
Quote Dwdrum 11-1-2021 08:46 AM
Edited by Dwdrum at 10-1-2021 04:55 PM

Pyro gone case sebab merempat masuk forum condemning own country... Yang mengaku cerdik di overseas kenapa tidak balik bantu ubah mentality bawa balik skills ke malaysia?.... Aku tiada issue sebab aku dapat malaysia been through extreme vetting dari malaysia government dan no more benefits like before yang under mm2h.(personally aku tidak kisah sebab tidak perlu ) .. Tiada yang complaint pun....
Quote mbhcsf 11-1-2021 10:41 AM
Dwdrum replied at 11-1-2021 08:46 AM
Pyro gone case sebab merempat masuk forum condemning own country... Yang mengaku cerdik di overseas  ...

eh nwhy aah your Trump is acting like that? Did he display the evidence that the recent electoral polls, results semua tipu , tak salah saya dulu dia kata dia tak percaya results, now ...macam  mane?

dia kena jadi gentleman laa ..undur la....
Quote Adrif 11-1-2021 10:50 AM
orang kata,

biasanya setiap tahun USA ceroboh negara orang,
tapi sebab sekatan pergerakan dek covid-19,
maka USA membuat keputusan untuk menceroboh negaranya sendiri

issa win-win situation for everyone

btw, terima kasih Donald Trump kerana menghiburkan dunia sepanjang term dia menjadi president.
Quote dizekni 11-1-2021 10:55 AM
Tiada mana2 negara dalam dunia yang perfect politiknya

buka mata la geng penyembah PH, pro LGBT dan sewaktu
Quote Dwdrum 11-1-2021 11:05 AM
mbhcsf replied at 10-1-2021 06:41 PM
eh nwhy aah your Trump is acting like that? Did he display the evidence that the recent electoral  ...

Memang tidak percaya sebab i salah seorang late voter... Register dan dapat ballot overdue submitted date... Ada kerja sikit... Nanti i reply... Ada thread before election i bercakap issue ini di forum....
Quote Dwdrum 11-1-2021 11:10 AM
Adrif replied at 10-1-2021 06:50 PM
orang kata,

biasanya setiap tahun USA ceroboh negara orang,

Cuma during trump administration tidak ceroboh?... Negara orang.... Alot americans frustrated apabila government masuk campur issue negara lain... Thats y trump menang.. This time immigrants not happy with government policy... Policy tudak sebelahi depa... Issue middle east jika tudak jemput/bagi laluan america tidak involved... Contoh paling obvious iraq.. Afggan dan syria... Muslim world should minta tolong tok det.. Dia hero muslim... His voice boleh di dengar di UN... Same gies negara yang di banned america sepatutnya jangan melalak tidak boleh merempat supposed migrate negara muslim.. Chinesse China too kata negara maju kaya...
Quote azwanaliori 11-1-2021 11:16 AM
Dwdrum replied at 11-1-2021 03:05 AM
Memang tidak percaya sebab i salah seorang late voter... Register dan dapat ballot overdue submitt ...

menarik ni nnt cerita la lagi pasal fraud vote ni. susah nak dapat pencerahan skrg byk info disekat
Quote sehirkedi 11-1-2021 12:18 PM
Edited by sehirkedi at 11-1-2021 12:45 PM

Bising ah arnold esbox ni. Dahla rupa cam kotak. Retis pedowood memang penentang sejati Trump. Memasing panas bontot bila kegiatan pedo dan satanic children's sacrifice ritual mereka dibenteras habis-habisan oleh Trump.

Boleh lihat kenapa 'mereka' benci Trump:

deep-state-swamp-ben-garrison_1_orig.jpg
_20201012_165135.JPG
_20210111_122857.JPG
_20210111_122840.JPG


Quote zidane_ziege 11-1-2021 12:24 PM
Klu ikut teori The simpson arnold susah nk eja ni bakal presiden
Quote mbhcsf 11-1-2021 03:22 PM
Dwdrum replied at 11-1-2021 11:05 AM
Memang tidak percaya sebab i salah seorang late voter... Register dan dapat ballot overdue submitt ...

habis tu macam mana? ceritalah sikit

Quote tumpanglalu74 11-1-2021 03:58 PM


Betol2 ke laut taste orang2 femes ney..  Kalo gini dia punye judgement baek usah dengor cakap dia.



Bini dia suku-sakat Kennedy..  Itu nakharom dia.  Sekarang ney dia betol2 sayang budak ney sebab ikot jejak langkah dia masok bodybuilding..

[ig]https://www.instagram.com/p/B0i9MTyJxXQ/[/ig]
https://www.instagram.com/p/B0i9MTyJxXQ/

Quote MissYouSayang 11-1-2021 04:05 PM
Dwdrum replied at 11-1-2021 11:10 AM
Cuma during trump administration tidak ceroboh?... Negara orang.... Alot americans frustrated apab ...

Fyi, tok det ni penyokong biden la kak...penyokong tegar trump tu si jibon tu ha..suruh la muslim world mitak tlg dgn jibon lak.....ahahahaha....
Quote Dwdrum 11-1-2021 04:13 PM
mbhcsf replied at 10-1-2021 11:22 PM
habis tu macam mana? ceritalah sikit

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1218235&extra=&page=4&mobile=2

U baca post i no 70.... Bongok i tidak terfikir ikut saja kata officer di sana...

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top