Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Pasti Jangan Kongsi! Dakwaan Laksana Semula PKP Adalah Tak Benar

7-1-2021 04:02 PM Komen: 71
Majlis Keselamatan Negara (MKN) semalam menafikan dakwaan mendawa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilaksanakan semula seperti tular di media sosial.


Loading FB Post...

Menerusi laman sosialnya, MKN bertegas menafikan kennyataan itu, sebaliknya menasihati orang ramai supaya tidak berkongsi sebarang berita yang tidak ditentusahkan agar tidak menimbulkan keresahan dalam kalangan masyarakat.


Kredit foto: Twitter

Semalam, tular 'cabutan minit mesyuarat MKN' yang membuat keputusan untuk melaksanakan semula PKP di negeri tertentu berzon merah termasuk Kuala Lumpur, Selangor, Sabah, Pulau Pinang dan beberapa buah negeri lagi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote star_karat 9-1-2021 09:45 AM
Masa cuti sekolah hari tu buat lah PKP bersasar. Ni dah nak masuk sekolah kau kelamkabut pulak.

Lain-lain Komen

Quote hotmak 7-1-2021 04:11 PM
tapi dalam berita dah cakap dorang tgh pertimbangkan, ni statement kkm, taktau lah goverment benarkan ke tak
Quote pxlbb 7-1-2021 04:18 PM
hotmak: tapi dalam berita dah cakap dorang tgh pertimbangkan, ni statement kkm, taktau lah goverment benarkan ke tak


They trying to putar kot tak nak menyebabkan public freakout padahal benda dah mmg discussed. Better kaka pegi kebas apa yang patut kat tesco sebelum kena rembat dgn ahso ahpek {:run
Quote Suchi 7-1-2021 04:23 PM
Emmmm PKP hat lagu mana tu takat nama je PKP tp boleh kulu kilir rentas negeri takda bezanya pun kn.
Quote Ninjanunu 7-1-2021 04:28 PM
Kenapa cabutan?
Quote mikasa 7-1-2021 04:32 PM
Kita tgok je laa nanti .
Quote helicornia 7-1-2021 04:42 PM
dh viral kan esok ada pengumuman PM
Quote kucingitam 7-1-2021 04:44 PM
Edited by kucingitam at 7-1-2021 04:45 PM

pkp je balik mcm mula2 dulu...mana2 yg boleh kerja dr rumah, teruskan gitu, yang mana kena kerja ofis, biarkan masuk ofis. kedai makan buat take away je, no dine-in. kol 8 mlm tutup. semua org kena duduk rumah..takleh rentas daerah, rentas negeri. biar zero cases lebih kurang 2 minggu, baru buka balik semua sektor. kita dulu dah sampai 0 cases kan, tapi tak menyempat, pi buka balik semua sektor..pastu ke sana ke sini pula dok kempen mengundi...haa hadaplah sekarang..
Quote Atata 7-1-2021 04:56 PM
PKP la tp selain sarawak sbb sarawak aman2 je kes taklah meletop2 sgt
Quote buragazz 7-1-2021 05:03 PM
Esok tu ntah2 PM cakap jaga SOP jaga jarak macam yang sebelum ni.. beriyer orang ingat nak umum PKP sekali saja je nak bercakap dengan rakyat.. keh2.. ni nak bagi boost up sales Mydin Tesco Econsave je ni tak lupa NSK...
Quote Syd 7-1-2021 05:06 PM
Separuh dari dakwaan konon palsu tu adalah benar.

Menurut sumber.
Quote md_nana 7-1-2021 05:08 PM
helicornia replied at 7-1-2021 04:42 PM
dh viral kan esok ada pengumuman PM

esok ada pengumuman dr PM ke? igt sidang media ismail sabri je
Quote haznor 7-1-2021 05:08 PM
Syd replied at 7-1-2021 05:06 PM
Separuh dari dakwaan konon palsu tu adalah benar.

Menurut sumber.

sumber yg boleh dipercayai ke? bagus la buat pkp semula.
Quote Syd 7-1-2021 05:09 PM
haznor replied at 7-1-2021 05:08 PM
sumber yg boleh dipercayai ke? bagus la buat pkp semula.

Yerrr.

Ummah wakil dari opis putrajaya
Quote md_nana 7-1-2021 05:09 PM
Syd replied at 7-1-2021 05:06 PM
Separuh dari dakwaan konon palsu tu adalah benar.

Menurut sumber.

mcm rentas negeri hari tu, benda2 ni tersebar dulu baru ada pengumuman. rasanya mungkin betul cuma diorg nk umum secara rasmi dulu.
Quote merrissa 7-1-2021 05:30 PM
Rasanya dah xde kot panic buying. Boleh je keluar wpon pkp.
Quote akidhuyuf 7-1-2021 05:35 PM
Johor kes dah 1K,  kalau x.pkp mau naik 2k
Quote Supersirap 7-1-2021 06:15 PM
mikasa: Kita tgok je laa nanti .

Setuju tu, kita tunggu je
Quote Supersirap 7-1-2021 06:16 PM
kucingitam:    Edited by kucingitam at 7-1-2021 04:45 PM  pkp je balik mcm mula2 dulu...mana2 yg boleh kerja dr rumah, teruskan gitu, yang mana kena kerja ofis, bi ...

Setuju dengan statement kamu {:good
Quote orkid_amani 7-1-2021 06:29 PM
selalunya yg fake ni la yg betoi. tunggu ja la. tapi sungguh nak kata habaq ni..Penang merah pun aman ja lg kluaq macam xdak pa.

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top