Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Keluarga Desak Polis Buka Kembali Kertas Siasatan Kematian Pramugari

Oleh: natrahn|7-1-2021 03:39 PM Komen: 27

Kes kematian pramugari Philippines Airlines, Christine Angelica Dacera yang dijumpai mati di dalam sebuah tab mandi di sebuah hotel di Filipina telah menjadi viral di media sosial. 

Keluarga Christine turut mendakwa Christine mungkin dibius semasa pesta sebelum dibunuh. Pihak polis percaya mangsa telah dirogol secara bergilir-gilir dan kes tersebut diklasifikasikan sebagai kes rogol.


Kredit foto: Facebook

Tetapi, keluarga Christine Dacera tidak setuju dengan hasil bedah siasat yang menafikan punca kematian bukan disebabkan rogol. Laporan bedah siasat hanya mendakwa penyebab kematiannya adalah kerana aneurisma. 

Mereka menggesa agar polis membuka kembali siasatan untuk mengetahui lebih lanjut punca kematian. 


Kredit foto: Facebook

Peguam bagi pihak keluarga Christine tidak berpuas hati dengan hasil bedah siasat yang tidak memaklumkan kecederaan lain yang dialami Christine.

Menurut peguam tersebut, kecederaan dialami pada kaki dan lengan Christine yang dilihat cukup untuk membuktikan kemungkinan berlakunya pemerkosaan dalam kejadian malang itu.

Mereka mengatakan bahawa dia meninggal kerana aneurisma aorta yang pecah dan bukannya dirogol. Laporan ini tidak lengkap, jadi kami meminta untuk mangsa dibedah siasat kembali.


Kredit foto: Twitter Rambo Talobong

Malah, keluarga Christine juga tidak berpuas hati apabila Polis Filipina menyatakan kes itu sudah diselesaikan di laman rasmi Facebook milik mereka. Justeru, keluarga Christine nekad ingin membuka kembali kes siasatan yang akan berakhir dalam masa 48 jam akan datang.

Buat masa ini,
 polis sedang mencari suspek yang belum menyerah diri.

Kredit foto: remaja.my

Selain itu, di media sosial juga ramai berkongsi foto dan rakaman dari cctv hotel sebelum Christine ditemukan mati. Pelbagai spekulasi timbul mengenai kematian Christine termasuk budaya menyalahkan mangsa rogol.

Semoga ada keadilan buat Christine Dacera. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote me12345 10-1-2021 05:11 PM
Depa semua mabuk . Drugs plus alcohol mana nak sedar apa berlaku dan apa dorang dh buat kalau xde bukti...khayal semua

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 7-1-2021 04:02 PM
Menjawab la polis pelipin.
Quote Atata 7-1-2021 04:07 PM
Christine ni pondan ke?
Quote kurga 7-1-2021 04:21 PM
Atata replied at 7-1-2021 04:07 PM
Christine ni pondan ke?

aah laa..aku pun nak ckp benda yg sama...
Quote prettyuglybabe 7-1-2021 04:21 PM
muka closet jah semua perogol tu..
Quote PEPPERMAN 7-1-2021 04:27 PM
Dalam video makan2 tu, dia sorang saja pmpuannya.
Quote lostfaith 7-1-2021 04:29 PM
drama nyer memasing.
Quote Decaffeinated 7-1-2021 04:30 PM
Penting sgt ka pinoy ni sampai kena buka dua thread untuk kes dia sahaja. Update ja kat thread sedia ada tak boleh ka?
Quote mieymiey 7-1-2021 04:31 PM
Semoga kebenaran akan terbukti.
Quote lola0311 7-1-2021 04:37 PM
PEPPERMAN replied at 7-1-2021 04:27 PM
Dalam video makan2 tu, dia sorang saja pmpuannya.

Mne nk tgk
Quote lola0311 7-1-2021 04:37 PM
kurga replied at 7-1-2021 04:21 PM
aah laa..aku pun nak ckp benda yg sama...

Kenapa kau ckp cmtu. Ak tgk ig dia cm perempuan je
Quote haznor 7-1-2021 04:48 PM
bekas ratu cantik kan dia ni?
Quote azwanaliori 7-1-2021 04:52 PM
kenapa dorg refer Christine ni as he/him/his dia pondan ka
Quote buragazz 7-1-2021 05:09 PM
Atata replied at 7-1-2021 04:07 PM
Christine ni pondan ke?

Tgk kan gaya macam.. pastu geng2 jejantz tu pun ala2 umah lemari...

Pinoy ni lebih kurang siam jugak tgk bergetah tapi berloceng dik...
Quote miszclassique 7-1-2021 05:36 PM
azwanaliori replied at 7-1-2021 04:52 PM
kenapa dorg refer Christine ni as he/him/his dia pondan ka

I rasa tu guna translator sebab kalau tengok kt situ ada See Original. Biasa translate memang bertukar she or he
Quote sasasoso 7-1-2021 06:13 PM
eh tgk video nya sesuatu je.hujung2 video tu beria beliau comolot dgn satu jantanz lari lari anak gitu rupa dh tak tahan je.gayz mende lebih kpd bi je
Quote akidhuyuf 7-1-2021 06:16 PM
Ramai yang mengerjakan dia ni, gangbang gamaknya
Quote kurga 7-1-2021 08:04 PM
lola0311 replied at 7-1-2021 04:37 PM
Kenapa kau ckp cmtu. Ak tgk ig dia cm perempuan je

tu baca kat post fb justice for christine dacera... aku rasa je.. tp maybe org tu salah taip kot.. patut she la bkn he...
Quote Carcosa 7-1-2021 09:11 PM
Knp video tu ujung2 dia ada comolot dgn jantan tu? Katanya kelempuk. Mungkin nak melawak ke apa, sebelum org dlm tu bukak pintu? Ehh tahlaaa. Mcm2lah budak2 zaman skrg. Berani gilos kalau setuju sex ramai2 ni
Quote RatuDunia94 7-1-2021 11:15 PM
haznor replied at 7-1-2021 04:48 PM
bekas ratu cantik kan dia ni?

Peserta je..

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top