Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Bekas Suami Vida Tuntut Harta Sepencarian Dan Pampasan Insurans Anak Pula

5-1-2021 12:44 PM| Komen: 199

Bekas suami usahawan kosmetik Datuk Seri Vida, Mohd Amin Yassin akan menuntut harta sepencarian ketika mereka bercerai.

Hasrat itu dinyatakan Mohd Amin, 43, selepas Mahkamah Tinggi Syariah Kota Bharu menolak tuntutan hadanah yang dibuat olehnya terhadap Vida.


Kredit foto: Gempak

Kata bapa kepada Cik B dan Kacak itu, dia juga akan mengemukakan rayuan terhadap kes berkenaan.

"Cuma selepas ini saya akan buka kes harta sepencarian iaitu bermula ketika saya dan dia dahulu sehingga bercerai.

"Selain itu, saya juga akan menuntut harta dua anak yang meninggal dunia termasuk pampasan insurans mereka kerana ketika anak meninggal dunia dulu, saya tidak berpeluang untuk menatap kali terakhir," katanya.


Kredit foto: IG Cik B

Mohd Amin dan Vida berkahwin pada 2000, namun pasangan berkenaan bercerai lapan tahun kemudian.

Selain Cik B dan Kacak, Mohd Amin dan Vida turut dikurniakan dua lagi anak lelaki iaitu Muhammad Eddie Zuhdie dan Muhammad Edrie Zikrie.

Eddie dan Edrie meninggal dunia dalam tragedi kebakaran rumah Vida di Meru Hill, Ipoh tiga hari sebelum sambutan Aidilfitri pada 2013.

Dalam tuntutan hadanah iaitu hak lawatan, bermesra dan bermalam ke atas dua anaknya, Mohd Amin mendakwa kali terakhir beliau bertemu anak-anaknya itu ialah lebih tiga tahun lalu di ibu pejabat Vida Beauty Sdn Bhd di Ipoh, Perak selama 15 minit sahaja.


Kredit foto: IG Vida

Kata Mohd Amin, sebagai bapa dia amat merindui kedua-dua anaknya itu dan hanya mengetahui perkembangan terkini mereka melalu media sosial dan televisyen.


Sumber: Gempak


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
1
Komen: 199
Komen

Previous : Aniq Suhair Dah Tak Nak Ada Kaitan Apa-Apa Dengan Cik B

Next       : "Tak Guna Diteruskan, Saya Tak Akan Terlibat Dengan KLGU Lagi" - Amerul Affendi

Komen Terbaru

Quote Nenasketum 18-1-2021 10:41 AM
Muka macam carbon copy lah. Sangkak & propa pun sama. Match made in heaven!

Lain-lain Komen

Quote helicornia 5-1-2021 12:48 PM
laki ni ke yg katanya menagih dadah dulu?
Quote bedahdavas 5-1-2021 12:51 PM
Jantan useless. Keluar masuk jail. Rekod mmg x cantek baiiiiiii. Mmg kau x kn menang la. Kaki pukul. Kaki pompuan. Kaki dadah. Kaki penyamun. Itu dulu la. X tau la kot2 skrg dh insaf.
Quote manehnya 5-1-2021 12:52 PM
Gilaaaaw

Jantan x malu, ptt la tok vida mental semacam jaaa

Harap x dpt seen pun duit tok vida... Jantan bawak telor aja ni
Quote bluebutter 5-1-2021 12:59 PM
Anak lelaki dia dah hensem kan. Cik B je kena kurus kn badan sikit.

Dulu anak yg terbakar tu kesian dia. Innalillahiwarouhjiuon.
Quote sarah82 5-1-2021 01:19 PM
Aku doakan jantan tak guna ni kalah.
Quote putericahaya999 5-1-2021 01:20 PM
Dato vida tuntut la nafkah anak drp msh kawen sampai anak umur 18
Quote genUmi 5-1-2021 01:23 PM
lawyers meh kasi pencerahan


harta spencarian kategori harta bini, ex somi boleh claim ya?
Quote NBM 5-1-2021 01:24 PM
bedahdavas replied at 5-1-2021 12:51 PM
Jantan useless. Keluar masuk jail. Rekod mmg x cantek baiiiiiii. Mmg kau x kn menang la. Kaki pukul. ...

takde mana insafnyerr, kalau insaf taklah dia dgn tak tau malunya menuntut mcm2. Useless biawak jahanam, muka tak tau malu, anak2 taknak bela bini taknak bagi nafkah tiberrr dtg nak menuntut, muka kau tampal dgn kulit babi hutan ke ape ni. Aku ni tak minat pun D. Vida tu langsung tapi dlm hal mcm ni mmg aku back up dia lah jadahh
Quote espri6006 5-1-2021 01:33 PM
Buat apa nak keruhkan keadaan, yang lalu tu boarkan berlalu dan buat apa lagi kau nak tuntut . kau boleh cari harta sendiri kenapa mesti nak tuntut dari bekas isteri?...tengok at situ dah boleh agak apa jenis lelaki kan? aku pun seorang lelaki dan ayah.
Quote duri_durians 5-1-2021 01:37 PM
malunya... pampasan insurans arwah anak pun nak tuntut???
Quote sleepandream 5-1-2021 01:43 PM
besar tinggi dah kacak...
dulu masa the house berhingus jah
Quote emera 5-1-2021 01:46 PM
Lelaki tuntut harta sepencarian? Aku selalu dgr perempuan je tuntut... mamat ni nampak useless..
Quote tipah89 5-1-2021 01:47 PM
dah kaya rindulah..jantan xguna
Quote Olleo 5-1-2021 01:50 PM
Lepas dia bercerai ngan DSV ni, dia ada kawin baru ke?

Kalau aku jd DSV, aku siap suruh lg dia p file tuntutan tu.
Pastu biar mahkamah nilai balik, dia layak ke tidak.
Kalau dia kalah tuntutan tu, biar mahkamah keluarkan perintah dia kena bayar semua kos2 yg keluar dr pihak defendant.

Harta sepencarian pala bana apa la yg dia kemaruk sgt tu.
Gaya nk tuntut tu dh mcm dia plak bini yg teraniaya.


Kalau nk buat tuntutan, make sure masa dlm perkahwinan...segala macam nafkah wajib tu cukup.
Ada beli harta sesama2.
Anak2 tak terabai.

Ini kalau bini je sampai londeh jubur duk keja cr duit nk besarkan anak, ko buat apa time tu?

Dah lepas bercerai, berbelas tahun anak dgn ex-bini, DSV plak buat tuntutan segala hutang nafkah dia kalau ada. Make sure jgn halalkan walau 1 sen. Tak boleh bayar, mintak mahkamah anta pegi zimbabwe. Jantan mcm ni tak patut ada di Malaysia.
Quote Incanto 5-1-2021 01:52 PM
Edited by Incanto at 5-1-2021 01:54 PM

muka DSV dgn ex laki ni seiras



tapi jodoh made in hell
Quote chinta89 5-1-2021 01:52 PM
bedahdavas: Jantan useless. Keluar masuk jail. Rekod mmg x cantek baiiiiiii. Mmg kau x kn menang la. Kaki pukul. Kaki pompuan. Kaki dadah. Kaki penyamun. Itu dulu ...


Euwwww gtu ke kezsahnya....
Quote Incanto 5-1-2021 01:56 PM
aku rasa lawyer pun tak nak ambil kes ni

apa plak nak tuntut harta sepencarian bini?

tapi masa dia kawin dgn DSV, DSV dah kaya raya ker?
Quote prettyuglybabe 5-1-2021 02:00 PM
eeee... bhodoh punya jantan..
vida sila tuntut nafkah anak-anak..
biar si jantan ni tinggal sepender jah..
Quote NazRysha 5-1-2021 02:03 PM
si vida dulu asalkan berlaki ke
dia kan cikgu dulu2

Lihat semua komen(199)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top