Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Takda Job Ke Sampai Jual Pisang?"- Saharul Ridzwan Kecewa

1-1-2021 10:31 AM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 81

"Lagi berapa jam je nak masuk 2021. Apa masih ada ke pemikiran macam ni? Tak apalah."


Aktor, Saharul Ridzwan kesal dengan pemikiran segelintir individu yang memandang rendah kepadanya. Ianya berlaku apabila ada
individu menghantar mesej kepadanya di Instagram, lalu memperkecilkan dirinya yang menjual pisang.

Ayat-ayat yang diutarakan juga menusuk hati diikuti emoji ketawa.


Foto :IG

Dengan memuat naik tangkap layar mesej dengan individu tersebut, Saharul menjelaskan dia tidak perlu malu kerana ianya rezeki halal. Dia juga sempat meminta individu tidak dikenali itu mendoakan agar dia dapat memakai kereta mewah seperti individu tersebut.

Bagi Saharul sendiri, asalkan ada sahaja lubuk yang boleh mendatangkan duit, tiada masalah baginya kerana ia adalah rezeki halal.

"Asal barang jadi rezeki, rezeki halal. Kita usaha ke arah itu."

 
Foto : IG

Di ruangan komen, Saharul menerima banyak sokongan moral daripada peminat yang meminta dia tidak mempedulikan kata-kata negatif, sebaliknya terus memandang ke hadapan bagi masa hadapan.


Foto :IG

Foto : IG

Hai, macam-macam netizen ni, artis berniaga tu normallah, ada masalah ke? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 81
Komen

Previous : Ajai Cadang Perbanyak Program TV Semasa Era Pandemik

Next       : Enam Tahun Kahwin, Idayu Kini Hamil

Komen Terbaru

Quote electricopop 6-1-2021 01:13 PM
bakingsoda replied at 1-1-2021 11:32 AM
baik jual pisang dari jual 'pisang'

Khennnn.... dia jelly la kut sebab x dpt pisang yang tu. Hahaha.

Lain-lain Komen

Quote epal21 1-1-2021 11:06 AM
Eloklah dia jual pisang drp meminta2,masuk apps gay buat service urut,jual obat kuat macam artis nasyid tersohor 20 tahun tu. Yg saharul ni,anak bini pun nampak wangi cukup zat.
Quote KIM.K 1-1-2021 11:09 AM
Zaman sekarang pisang pun orang tak mampu beli. Nak jadi pembekal kot tu
Quote irvene 1-1-2021 11:15 AM
bagus la dia berusaha nak memajukan diri dan bukannya mengharapkan duit lakonan je. aku lagi suka retis bekerja keras daripada yang meminta minta.
Quote Tinot7 1-1-2021 11:19 AM
Baguih la keje halal..
Kalau pisang rastali, iols beli
Quote missinpiece 1-1-2021 11:30 AM
Selagi rezeki halal tak meminta2 tak menindas org rebut jela peluang mana ada.. lain org lain cara cari n tambah punca pendapatan. Iols sebagai peniaga online sambilan ramai je pembeli2 acah2 kaya raya perlekehkan iols ujung2 mintak diskaun sampai 70%. Padahal dah stated dalam iklan nego with reasonable price
Quote kiah_mai_pulak 1-1-2021 11:30 AM
ingtkan jual pisang tu
Quote bakingsoda 1-1-2021 11:32 AM
baik jual pisang dari jual 'pisang'
Quote krustykrab 1-1-2021 11:34 AM
Macam2 perangai netizen ni...
Quote EvieWanKenobi 1-1-2021 11:43 AM
selalunya yang sembang lebih ni bunyi je kuat..
Quote iman_kasih 1-1-2021 11:48 AM
Xde masalah pun..cari rezeki halal. Netizens ni pun pelik2 jgk.
Quote zehra2 1-1-2021 11:52 AM
org mmg suka menghina kerja pertanian ni.. sawah sekali menuai masuk 80ribu. tkde pun lhdn dtg cari
Quote missyL 1-1-2021 12:00 PM
Murah nye pisang die jual.
Nmpk sedap.terliur lak hahah. Klo dkt dah pg beli.
Elok la rezeki halal..
Sanggup plk smpi dm tu.
Xde keje lain ke nk wat hahaha. Byk tol mase lapang jadi toksik
Quote per706 1-1-2021 12:18 PM
Edited by per706 at 1-1-2021 12:34 PM

Elok la jual pisang,dri dia tjuk "pisang" dia.da 2021 dah deqq,kolotnya pkran.org kg pon x nk bgi ko masok kampung.jumudnya!
Quote Pamelaloba 1-1-2021 01:19 PM
Aku lagi suka lelaki mcm ni. Pandai cari duit. Semoga murah rezeki
Quote mesmerize 1-1-2021 01:22 PM
Dia  ni dah kawen pun masih banyak job la. Selalu je keluar tv jadi watak utama. Baru2 ni kena kecam sbb berlakon jadi suami kena nasi kangkang.. mungkin ada supplier jual borong pisang kat heols so heols jualla balik apa salahnya pun apa nak dimalukan..netizen mmg aneh2
Quote NBM 1-1-2021 01:37 PM
Edited by NBM at 1-1-2021 01:40 PM

jual pisang lagi mulia bertingkek2 dari jual dadah.Loser jer rasa malu berniaga jual pisang, karipap, lempeng or jual benda2 halal, kalau jual benda haram mcm jual dadah, jual betina, jual pepet, jadi gigolo dia bangga siap tayang kete mewah, shopping rolex. Puki mak kau hijau laa
Quote q@2a 1-1-2021 01:45 PM
zehra2 replied at 1-1-2021 11:52 AM
org mmg suka menghina kerja pertanian ni.. sawah sekali menuai masuk 80ribu. tkde pun lhdn dtg cari

Brp relong yg dpt smpai 80ribu tu...
Quote jalfa 1-1-2021 01:55 PM
Ye ye je netizen dm camtu..ntah ntah sdiri dm..sendiri uplod nak publisiti jual pishang
Quote no_el 1-1-2021 02:00 PM
Bagus dia jual pisang
Jgn memain uolsss. I ade friend yg buat tanam pisang berekar2. Mmg masyukkkkk.

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top