Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Let Go Murah-Murah,"- PU Rahmat Ikhsan Nak Jual Gelaran Pencetus Ummah

28-12-2020 02:30 PM| Komen: 13

Semenjak dua menjak ini, banyak berita yang tidak sedap didengar mengenai beberapa pendakwah selebriti tempatan.

Disebabkan isu tersebut, ada yang beranggapan bahawa gelaran mereka perlu ditarik semula kerana ia bagaikan memalukan golongan pendakwah selebriti yang lain.

Foto: IG

Tertarik dengan isu yang terjadi, Pencetus Ummah (PU) Rahmat Ikhsan kini dikatakan mahu ‘menjual’ gelaran tersebut.

Gurauan PU Rahmat telah mendapat perhatian kerana secara kebetulan twit tersebut dimuat naik ketika isu Neelofa bersama dengan PU Riz menjadi sebutan ramai.



Dalam masa yang sama, ada segelintir yang mendoakan supaya PU Rahmat kekal sebagai seorang pendakwah selebriti yang tidak pernah membuat kontroversi.

Diharapkan apa yang berlaku kepada barisan pendakwah selebriti pada tahun ini akan menjadi pengajaran kepada kita semua.-CARI

Sumber: HOT FM

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 13
Komen

Previous : "Saya Tak Rasa Langsung Dipergunakan Chiwan Atau Achok" - Cik B

Next       : A Aida Pilih Bintang Hero Remaja Untuk Drama Baru Terbitannya

Komen Terbaru

Quote axl_bach 30-12-2020 01:21 AM
Gelaran sampah, Piyu, Ai Em, dai jadah apa......pakai nama korang sendiri lah.....

Lain-lain Komen

Quote makneng 28-12-2020 02:42 PM
Erk... Mak syak pandangan mata mak terhijab.. Tak nampak apa2 article or ss pun...
Quote missyL 28-12-2020 03:28 PM
X thu la
free pon xde org nk i rase..
Quote husna_amal 28-12-2020 04:09 PM
Poyo giler ayat nak jual gelaran tu. Ramai dah tak hadap dengan ustaz2 segera ni. Segelintir diorang ni manfaatkan gelaran tu untuk cari makan dan ambil kesempatan je.
Quote rangerx 29-12-2020 02:14 AM
pu leather??
Quote Sweethtooth 29-12-2020 02:36 AM
cubaan curi lime light ke apa ni?
Quote Normabaru 29-12-2020 03:14 AM
Lawak yg sendurina level langit ke 10
Quote awekjepun 29-12-2020 07:40 AM
Jual pun tak laku kot..huhuhu
Quote Jemahjemah 29-12-2020 08:20 AM
Sakai {:run{:run
Quote zarulnazmi 29-12-2020 12:56 PM
Dah lah memang ramai yang tak layak guna. Ada yang timbulkan masalah. Bila dah rasa gelaran tu tak boleh diterima dia nak jual. Maksudnya dia nak duit. Kalau gelaran boleh dijual beli sesuka hati mungkin dah ramai dapat title imam atau ustaz guna duit je.
Quote EvieWanKenobi 29-12-2020 02:36 PM
tak paham.. orang kena beli ka macamana?
Quote cikdumbo_92 29-12-2020 04:35 PM
Dah2 la tu pu pu oi
Quote lattehazelnut 29-12-2020 08:24 PM
Bg free pun org xnak
Quote axl_bach 30-12-2020 01:21 AM
Gelaran sampah, Piyu, Ai Em, dai jadah apa......pakai nama korang sendiri lah.....

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top