Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Yang Benar Ditutup, Yang Palsu Diangkat" - Da’i Syed Kembali Aktif Di IG

23-12-2020 08:43 AM| Komen: 170

Hampir sebulan mendiamkan diri dari Instagram, pendakwah muda Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful atau dikenali sebagai Da’i Syed akhirnya kembali aktif di laman tersebut.



Menerusi Instastory, Syed Iqmal berkongsi beberapa tulisan puisi dan nukilan hati dihasilkan ketika berada di dalam lokap selama 19 hari.

Bersama tulisan itu, pendakwah selebriti ini turut berkongsi foto hitam putih yang tidak dapat dipastikan individu dalam imej tersebut.



Kredit foto: IG Da'i Syed

Sebelum itu, pengurusnya iaitu Mohd Aizat Jaafar ada berkongsi foto Syed Iqmal bersama beberapa teman termasuklah rakan artis, Ryan Deedat bergambar di sebuah kediaman.

Dalam kapsyennya itu, Aizat meluahkan rasa syukur kerana Syed Iqmal dikelilingi ramai insan positif yang sudi bersama ketika susah dan senang.

Perkongsiannya itu menerima respons positif daripada pengikut yang merindui gelagat Syed Iqmal di media sosial yang cukup dikenali kerana gemar bergurau dengan peminatnya.


Kredit foto: IG Aizat 

Menerusi temubual bersama mStar pada 15 Disember lalu, Syed berkata dia ada menulis lirik lagu semasa berada di Pusat Tahanan Reman Sementara, Beranang.

"Saya ada tulis lagu dalam kem penjara, ini luahan hati menceritakan seorang manusia yang mencari hakikat kebahagiaan tetapi dicemuh, disiksa jiwanya meronta-ronta. Tunggulah InsyaAllah.

"Saya kadang-kadang duduk termenung bertanya diri kepada Allah kenapa beri saya ujian ini... mungkin Allah nak tegur, Allah nak beri peringatan, saya terima dugaan ini dengan reda," katanya.


Sumber: mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
0
1
Komen: 170
Komen

Previous : Kini Cepat Letih, Alif Satar Akan Kongsi Kisah Jadi Pesakit Covid-19 Di YouTube

Next       : "Tak Nak Lah Muka Senget" - Adibah Noor Dah 3 Minggu Hidap Bell's Palsy

Komen Terbaru

Quote Aikiko 4-1-2021 01:01 AM
Ada kemungkinan tak si daishit ni mengidap salah satu penyakit mental cam jahoodie?
Yela dah wat salah tapi dia rasa dia wat salah oape pun even dia dah menyakiti org lain

Lain-lain Komen

Quote Tukul.Besi 23-12-2020 08:53 AM
Butoh
Quote selyusi 23-12-2020 08:53 AM
Mohon berambus dari industri
Quote Atata 23-12-2020 08:55 AM
Skala tebal kulit muka dia......infinity. undefined.
Quote wadiunong 23-12-2020 08:57 AM

kenapa ye majoriti pompuan yg backup & obses dgn mamat ni. nak pengsan baca komen2 backup diaorang kt FB.

tak heran la kalo diaorang ni sanggup jd nxt victim si mamat ni. memang betul la perempuan2 akhir zaman nanti mudah digoda jd pengikut Dajjal. belum akhir zaman lg pon dah boleh tengok mcm mana perempuan2 boleh tergoda ikut jantan & sanggup tukar agama pon sebab cinta katanya
Quote wookiehoney 23-12-2020 09:00 AM
wow sempat ambil gambar di lokap ke tew
Quote EvieWanKenobi 23-12-2020 09:08 AM
sorry but sekali kau buat jahat
itulah yang dikenang orang selamanya..
Quote Belibis 23-12-2020 09:09 AM
wookiehoney: wow sempat ambil gambar di lokap ke tew

Bukan der..tu back ground ala2 lokap jer.mana boleh bawa hp,kecuali abam pulis tlg ambikkan.
Quote yum3 23-12-2020 09:14 AM
wadiunong replied at 23-12-2020 08:57 AM
kenapa ye majoriti pompuan yg backup & obses dgn mamat ni. nak pengsan baca komen2 backup diaorang ...

aku pn x paham knp ramai gegel giler2 kat mamat ni. Mukaa basicccc giler. Minta maaf lah bukan nak mengutuk ciptaan Allah.. Tolong le gegel jgnlah mudah tdpdaya dgn tungangn agama ni. Semoga Allah membantu ppuan yg telah dikerjakan kan nya.. Amin
Quote wadiunong 23-12-2020 09:19 AM
yum3 replied at 23-12-2020 09:14 AM
aku pn x paham knp ramai gegel giler2 kat mamat ni. Mukaa basicccc giler. Minta maaf lah bukan nak ...



muka below basic uols bukan level basic dah.

sweet talker, up post/ video islamic cair la pompuan2 yg ovari berdenyut2 ni. agaknya suami/bf sendiri bukan mcm tu so follow la retis2 penonggeng ugama ni untuk fullfill kan angan2 pompuan2 gersang dahaga perhatian kasih sayang ni.

nak belaja agama elokla pegi kelas2 agama/masjid/online conference dpd follow IG retis penonggeng mcm ni
Quote She-Ra 23-12-2020 09:20 AM
yum3 replied at 23-12-2020 09:14 AM
aku pn x paham knp ramai gegel giler2 kat mamat ni. Mukaa basicccc giler. Minta maaf lah bukan nak ...

bebudak skang guna konsep "biar sakit di mata jgn sakit di hati" - berharta, kaya, kereta mahal dll.. kononnnnnn
kesian betul dgn org yg memandang naw harta ni.. mmg la satu keperluan wang segala tu tp jgn sampai jd hamba duit
Quote Orix 23-12-2020 09:21 AM
eeeeeeeeeyuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Quote izat123 23-12-2020 09:22 AM
Hahahha makan tahi lah. Ramai dah perempuan backup dia ni. Baru taraf taraf dai syed belum dajal lagi turun nak pesongkan umat manusia lol. Kat US sana orang macam dai syed ni confirm ditongsampahkan je contohnya Kevin Spacey. Kat Malaysia ramai pemuja
Quote abadi84 23-12-2020 09:23 AM
Gelilah.
Tebal topeng kepura puraan dia ni.
Quote salmon-suki 23-12-2020 09:26 AM
Kalau tu pic dia sujud,sapa y amek gmbr tu?new depressed victim?{:smile{:smile{:smile

Dua2 bodoh...{:smile
Quote AbukRokok 23-12-2020 09:27 AM
iols pun nak jadi org alim alim kucing la
daishi.JPG daishi 2.JPG



Quote Nnasda53 23-12-2020 09:33 AM
Napelah dia kuarkan kata2 seolah2 tak ada apa2 yang berlaku.
Harap pompuan2 yg ngeletis ovari sgt tu berpada2 la nak memuji..lagi memalukan yg bini2 org seolah mcm ko dapat suami tak guna je nmpk nya.
Quote husna_amal 23-12-2020 09:34 AM
Hati2 lah dengan orang yang pandai berkata2 ni.
Quote pisangbanana 23-12-2020 09:35 AM
Mcm mana dia bole lps siap update ig ni?? Kes habis camtu je ke??
Geli tgok muka dia ni
Quote laksmanabentan 23-12-2020 09:35 AM
wowww terus suci murni la daik nih....

Lihat semua komen(170)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top