Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Meremang! Ambulans Mana Tersadai Tengah Jalan Tanpa Pemandu?

22-12-2020 02:07 PM Komen: 32
Kakitangan hospital antara golongan frontliner gigih berkerja dalam musim pandemik ini untuk menangani jangkitan Covid di negara kita.

Jadi, tidak hairanlah jika kita lebih kerap melihat kenderaan hospital di jalan raya yang ditugaskan untuk membawa pesakit ke hospital.

Bagaimanapun, sebuah posting tular di Twitter baru-baru ini mengundang rasa seram orang ramai apabila seorang individu berkongsikan gambar ambulans tanpa pemandu di group WhatsApp.



Perkongsian tangkap layar perbualan di WhatsApp itu menunjukkan sebuah ambulans di jalan raya pada waktu malam tanpa pemandu di dalamnya.

Individu yang berkongsikan gambar tersebut mendakwa gambar berkenaan diambil sekitar pukul 3 pagi apabila kenderaan tersebut ditemui tersadai lama di sebuah jalan raya di Rompin, Pahang ketika rakannya melalui kawasan tersebut.



Pemandu yang terserempak dengan ambulans tersebut kemudian memotong kenderaan berkenaan, namun apabila menoleh untuk melihat semula kenderaan tersebut telah 'lesap'.


Kredit foto: Twitter

Perkongsian kisah ambulans tanpa pemandu itu membuat ramai meremang. 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
0
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kurga 24-12-2020 11:26 AM
Adakah? replied at 22-12-2020 05:10 PM
kan? aku pun nampak ambulans ni macam atas jalan sebab ada garis putus2 pembahagi jalan tu.ambulan ...

itu lah kata.. celah mana park tgh jalan.. lain la ambulan tu buruk ker.. ini berkilat lawa..

Lain-lain Komen

Quote sarah82 22-12-2020 02:19 PM
jadi? aku tak faham tang mana seramnya? aku tengok gambar tu ambulans tu ada ja buka lampu...bukan gelap...tak ada pemandu?

pemandu turun pi melepaskan apa yg patut ka?

lepas tu angpa tu lelaki kot...takkan benda2 kecik mcm ni pun nak seram...aiyooooooo...
Quote husna_amal 22-12-2020 02:23 PM
Sebab cerita ni dari twitter, anggap sebagai fake story dulu.
Quote Belibis 22-12-2020 02:29 PM
Lapar perhatian..lain la bergerak tanpa pemandu..ni kan tgh parking kottt..
Quote helicornia 22-12-2020 02:33 PM
apa yg meremangnye.tgh parking kan.lain la klu ambulan tu terbang
Quote Skuau 22-12-2020 02:56 PM
Rusa santa hilang ntah ke mana..so dia pinjam jap la ambulan tu..kang ramai bebudak nanges x dpt hadiah krismas ni...
Quote Nnasda53 22-12-2020 03:07 PM
Ntah2 pemandunya melepaskan hajat kot.

Citer atas citer je pun.
Quote kurga 22-12-2020 03:15 PM
aku plak tengok mcm ambulan tu tgh jalan..dan si tangkap gambar follow belakang dia..
Quote bakingsoda 22-12-2020 03:25 PM
eh yg atas2 ni tak baca ss chat tu ke? dia cek no plate dgn polis kata ambulan tu dah lupus taon 2013, penah eksiden dan driver tu mati.
Quote matchstick 22-12-2020 03:28 PM
Siap ada no plet tu..Cuba check ada saman tak. Kalu ada mmg samseng punye hantu
Quote nanies 22-12-2020 03:53 PM
bakingsoda replied at 22-12-2020 03:25 PM
eh yg atas2 ni tak baca ss chat tu ke? dia cek no plate dgn polis kata ambulan tu dah lupus taon 201 ...

rajin pulak dia nk check ngan polis eh?
Quote kechikchomel 22-12-2020 04:04 PM
kurga replied at 22-12-2020 03:15 PM
aku plak tengok mcm ambulan tu tgh jalan..dan si tangkap gambar follow belakang dia..

kan? iolss pun nampak ambulans tu kat tgh jalan.kiranya dia nampak ambulans tu tgh jalan, tak bergerak, tapi lampu sume terpasang, pastu dia snap pic n potong ambulans tu. lepastu baru perasan takde orang n lesap?
macam tu la kan?
area mana la kat rompin tu.





Quote dua_chzy 22-12-2020 04:11 PM
Penipu ko mat. Kot ye pun nak nipu agak2 la.
Quote dua_chzy 22-12-2020 04:14 PM
bakingsoda replied at 22-12-2020 03:25 PM
eh yg atas2 ni tak baca ss chat tu ke? dia cek no plate dgn polis kata ambulan tu dah lupus taon 201 ...

Tak caya akak. Kecuali ada bukti dia buat polis report. Benda gini, kalau nak cek dengan polis, bukan main call je pehtu tanya pehtu polis boleh keluarkan rekod. Kena buat report dulu kalau sampai pada tahap boleh tau sapa bawak ambulan dan hada rekod kematian pula tu.
Quote ufc214 22-12-2020 04:24 PM
Kat rompin keee
Quote taji2906 22-12-2020 04:56 PM
walaupun ramai tak baca chat budak2 tu.. hahah tp aku tak percaya jugak.
lain la dia boh bukti kata betul ambulance tu dah lupus ke apa ke.
takat sembang gitu je.. hmmm kan aje la
Quote Adakah? 22-12-2020 05:10 PM
kurga replied at 22-12-2020 03:15 PM
aku plak tengok mcm ambulan tu tgh jalan..dan si tangkap gambar follow belakang dia..

kan? aku pun nampak ambulans ni macam atas jalan sebab ada garis putus2 pembahagi jalan tu.ambulans park celah mana nya kalau dah nampak garis putus2 tu
Quote dudaberhias 22-12-2020 06:34 PM
apa yang meremangnya... bukan dia ikut ko pun dik... lepastu gigih ko siap boleh ambil gambar lagi siap lalu sebelah potong...

soo soo?

hassanal bolkiah mencemar duli..
Quote dudaberhias 22-12-2020 06:37 PM
Belibis replied at 22-12-2020 02:29 PM
Lapar perhatian..lain la bergerak tanpa pemandu..ni kan tgh parking kottt..

yang hairannya siap boleh ambil gambar lagi... nampak sangat gigih nak secebis dua viral...
lain la kes ketuk pintu tu yang sah2 ada juga yang siap ambil vid dan yang ada cctv pun tak nampak sape ketuk
Quote Belibis 22-12-2020 06:58 PM
Kes ketuk pintu musykil lain macam..sekejap seremban,skjap selangor.skrg sibuk kat besut pulakkkk...berapa ekor sebenarnya makhluk ni?

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top