Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Kembar 7G Beli Mustang, Galakkan Pelajar Tak Perlu Belajar?

22-12-2020 01:52 PM Komen: 73


"Jangan normalisasikan dapat 7G. Kejayaan ni hanya berdasarkan wang ringgit sahaja ke?


Masih ingat dengan kembar yang mendapat keputusan 7G dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan mencetuskan kontroversi beberapa tahun lalu?

Ya, pasangan kembar tersebut mengeluarkan produk kecantikan jenama sendiri dan terbaharu sudah pun membeli kereta mewah jenis Mustang.

Namun, apa yang membuatkan cakap-cakap belakang adalah kapsyennya seolah-olah mendabik dada bahawa biarpun keputusan mereka 7G, mereka berjaya dan mampu membeli kereta mewah.


Foto :IG

Hal ini diperdebatkan netizen dan masing-masing mempunyai pandangan tersendiri. Bagi yang tidak bersetuju, mereka menganggap kenyataan Instafamous tersebut hanya akan menggalakkan remaja tidak mahu belajar.


Foto : IG

Foto : IG

Manakan tidak, jika kekayaan menjadi penanda aras kejayaan, maka semua pelajar tidak mahu lagi belajar serta mempunyai cita-cita kerana yang lebih penting adalah material.


Foto : Twitter

Foto : Ig

Bagaimanapun, ada pula yang menyatakan kapsyen tersebut sebenarnya hanyalah mahu membuktikan kegagalan yang dahulu bukan bererti gagal selama-lamanya.


Foto : Twitter

Jadi, apa pula pendapat anda dengan kapsyen kembar 7G ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Sazida 29-12-2020 08:27 AM
Kembar ni masalah attitude. Berlagak. Sekiann info drpd adik ipar iols yg pernah ambik dorang jd model untuk bisnesnya.

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 22-12-2020 02:00 PM
Sape je beli produk diorg?
Apa produk diorg pun i xtaw..
Quote dua_chzy 22-12-2020 02:06 PM
Ya dan dalam masa sama meka juga hada kes menipu ummah seropa jutawan kaki temberang Jijang Semang. Perangai begini korang nak banggakan nak sanjung2? Silakan.
Quote dua_chzy 22-12-2020 02:06 PM
lattehazelnut: Sape je beli produk diorg?Apa produk diorg pun i xtaw..


Akak ghasa deols propah jah. Jika tak silap @dudaberhias kenal family budak2 ni. Mohon @dudaberhias komen siket.
Quote salmon-suki 22-12-2020 02:07 PM
Sepesen jah muka bbnu skrg..xde nilai eksotika langsung..{:smile pipi kemain merah,kontek lens,dahi kemain licin bersinar mcm lantai baru lepas kena mop ngn ajax,selendang pakai senget mcm tu...berapa lapis agaknya mekap n filter tu ei?{:smile
Quote dua_chzy 22-12-2020 02:07 PM
Pehtu konfiden ke bisnes halal or bisnes jual lendir macam anak aruah Azmil Mustapha tu?
Quote cikatilia 22-12-2020 02:07 PM
lattehazelnut replied at 22-12-2020 02:00 PM
Sape je beli produk diorg?
Apa produk diorg pun i xtaw..

kosmetik sama tudung
Quote saviour_09 22-12-2020 02:15 PM
bimbo nye sis
Quote makneng 22-12-2020 02:16 PM
Beli cash ke ikat bank 9thn?
Quote sarah82 22-12-2020 02:17 PM
popcornnnnnnnnnnnnnnn...ni aku kena kecam...sebab depa mempengaruhi budak2 bakal pewaris masa depan.

pendidikan penting...tak guna cantik tapi benak...sebab tanpa pendidikan ang jatuh kaluuuuuuu...ang payah nak bangun...dgn pendidikan insyaAllah ang akan bangun semula bila jatuh.
Quote Kurex 22-12-2020 02:18 PM
Hujung2 sebenarnya jadi pelacur
Quote dudaberhias 22-12-2020 02:19 PM
dua_chzy replied at 22-12-2020 02:06 PM
Akak ghasa deols propah jah. Jika tak silap @dudaberhias kenal family budak2 ni. Mohon @dudaberh ...

baru2 ni deorang jual pakaian nama sierra collection... tengok macam masyuk jugak la...tapi mustang tu kalau cover num plate... sah2 la bukan sendiri punya propa je la kot... untuk marketing... lagipun dia pun memang pergi kelas sek2 sifu jijang semang
Quote yusryimran 22-12-2020 02:21 PM
gigih nya timbang kilo
Quote prettyuglybabe 22-12-2020 02:21 PM
kenapa mesti mustang?
Quote dudaberhias 22-12-2020 02:22 PM
takkan la meniaga pakaian dan kosmetik baru tahun ni dah boleh beli mustang... fikir2kan la...
orang lain jualan juta2 dalam setahun pun tak fikir nak beli mustang lagi.. instead fikir nak kembangkan lagi perniagaan...
Quote Nnasda53 22-12-2020 02:26 PM
Pendidikan tu penting..tu je nak pesan.
Quote husna_amal 22-12-2020 02:29 PM
Kononya hidup dah senang tapi tagih sawer kat bigo tu.
Quote Meiizu 22-12-2020 02:36 PM
kalau dia manusia yg berubah..takdenya dia bangga dgn 7G sampai beli no.plat kete.
Quote nia_salina 22-12-2020 02:45 PM
bukan ke ada forumer mana tah ckp diaorg ni tak seperti yg ditayang. all this marketing stunt je.
Quote krustykrab 22-12-2020 02:45 PM
Yg duk beli produk diorg ni pu sama bengap

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top