Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Trending Di Twitter, Ada Peminat Gelar Da'i Syed Sebagai Zayn Malik Malaysia!

4-12-2020 02:33 PM| Komen: 107

Nama Da'i Syed terus menjadi sebutan ramai di media sosial terutamanya Twitter.

Baru-baru ini, Da'i Syed trending menerusi #StandWithDaiSyed sebagai sokongan sebahagian peminatnya yang bersimpati dengan nasib menimpa pendakwah selebriti itu.
Foto: IG

Tanda pagar sama digunakan oleh peminat tegar K-Pop untuk mempromosikan selebriti kesayangan mereka di Twitter.

Hari ini pula, trending pula #ZaynMalik apabila ada segelintir peminat Da'i Syed menyamakan pendakwah itu sebagai Zayn Malik Malaysia.

Hal itu sepertimana kata peminat di Twitter kerana Da'i Syed memiliki wajah iras bintang antarabangsa itu.

Foto: Via Gempak

Bagaimanapun, ada yang tidak bersetuju dengan kenyataan bahawa Da'i Syed sebagai Zayn Malik Malaysia dengan anggapan kedua-duanya tidak mempunyai sebarang persamaan pun.

"Panasnya bila ada orang samakan Da'i Syed dengan Zayn Malik," tulis salah seorang pengguna.


"Siapa yang samakan muka Da'i Syed dengan Zayn Malik patut periksa mata," tambah pengguna lain pula.

"Aku perhati je peminat Da'i Syed tu, ada yang compare dengan Nabi Yusuf, ada yang kata macam Zayn Malik, ada yang salahkan mangsa, ada yang kata fitnah, apa yang Da'i tu dah buat sampai macam tu sekali orang sokong dia sampai kadang aku rasa kesian dengan pentaksub ni," komen pengguna lain.

Da'i Syed kini masih ditahan reman untuk membantu siasatan. 

Kontroversi membabitkan bekas peserta Aksi Asia 2018 ini tular selepas seorang pengguna Twitter memuat naik kisah rakannya yang didakwa dirogol oleh seorang lelaki bergelar pendakwah.

Walau bagaimanapun, Da'i Syed menafikan hal tersebut dan melantik peguam untuk mewakili dirinya. -CARI

Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 107
Komen

Previous : Sarah Hildebrand Masih Berahsia Punca Sebenar Buka Tudung

Next       : Neelofa Buang Lebih Empat Ribu Gambar Di Instagram

Komen Terbaru

Quote Redmyvi 7-12-2020 07:38 AM
Yang cakap dai syed iras zayn malik tu standby la..

Kalau dia keluar nnti dia cari kau la tu..  

Lain-lain Komen

Quote KBW2 4-12-2020 02:34 PM
Menangis Zayn Malik
Quote aechae 4-12-2020 02:36 PM
I baca tajuk je...trus nk komen “najisss” lah
Quote groundfloor 4-12-2020 02:36 PM
Please pakai spek mata...
Quote lattehazelnut 4-12-2020 02:38 PM
Yg sokong ni suma da dpt btg dia ke? Tp yg consensual la..
Quote aemon 4-12-2020 02:39 PM
babik betul.yg iras zayn malik adalah harris baba ok.
Quote cikanggun 4-12-2020 02:42 PM
Eeeeuuuuuwwwwwwww {:nose{:nose{:nose
Quote September14 4-12-2020 02:44 PM
Lain sgt esp tang hidung tu
Quote lavendernovella 4-12-2020 02:47 PM
Sedangkan ted bundy , dgn richard ramirez pun ramai yg hantar surat cinta berlori2 , apa lah sgtn dgn yg ni .
Quote beloomberk 4-12-2020 02:47 PM
Not even close
Quote depresio 4-12-2020 02:49 PM
Aku malas nk masuk thread syed ni sbb xdak benda baik aku nk ckp
Tp bila yg ni mmg melampaula
Geli wei geliiiii
Apa pulak zayn malek
Ted bundy adalahhhhh
Gila nyanyuk ke apa yg ckp ni?
Quote husna_amal 4-12-2020 02:56 PM
Betul lah sama, dua2 langgar perintah Allah.
Quote epuepy 4-12-2020 02:58 PM
Ngok betul la pemuja dia ni. X takut kena rogol ke? Kluster dai ni hari2 menambah Report kt balai polis.
Quote laksmanabentan 4-12-2020 02:58 PM
padu la peminat Syed nih....
betul2 backup...
Quote SayaSayangMama 4-12-2020 02:58 PM
Iya muka dia sama bila sama sama pakai helmet kot.
Quote Miawlover 4-12-2020 02:59 PM
Kah kah kah. Tersembur neslo ais I..
Quote tomyam12 4-12-2020 02:59 PM
Babi geli la tengok jantan ni. Dah la try hard nak acah2 macam ben amir.
Quote irish_ieka 4-12-2020 03:02 PM
jauh panggang dari api. tk sama langsunggggg . seb baik la mamat tu kt penjara. kalau die kt lua lagi galak la jalankan modus operandi. rupenye ramai jgk instapemes and founder yg die cube adjust nk ajak jumpe la and acah2 konon nk collaborate. hanjing btl daie taik kucing ni.
Quote bakingsoda 4-12-2020 03:03 PM
mungkin iras dari segi lahir islam tapi suka mencelup harom kot?
Quote MissYouSayang 4-12-2020 03:03 PM
Tahiiiiiiii

Lihat semua komen(107)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top