Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dua Ribu Balang Dua Minggu, Elfira Loy Seronok Jual Sambal

29-11-2020 11:16 AM|Oleh: Saiful| Komen: 163

Bukan main gembira Elfira Loy apabila perniaagaan sambal yang diusahakannya semakin maju.

Pelakon ini mengucapkan kesyukuran kepada Allah dan berterima kasih kepada pelanggannya semua.

Foto: IG

"Terima kasih Allah kerana membuka satu lagi pintu untuk rezeki keluarga kami, Alhamdulillah.

"Terima kasih juga kepada anda semua yang menyokong @dapuqenak, rasa tak percaya kami telah menjual dua ribu balang dalam masa dua minggu, ia berkembang hari demi hari," tulisnya melalui Instagram.


Tambahnya lagi dia juga gembira apabila ada orang yang boleh buat duit menerusi perniagaannya itu.

"Gembira juga dapat tengok orang boleh buat duit menerusi perniagaan ini, ini bukanlah niat saya tapi banyak kakak kakak abang saya yang kenal cadangkan untuk besarkan."



Di ruangan komen, pengikutnya turut bersyukur dan mengucapkan tahniah kepadanya.

Ada yang pernah cuba ke sambal Elfira? Sedap tak? -CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 163
Komen

Previous : "Aku Pun Ada Kisah Dengan Dia, Tapi Belum Waktu Untuk Dedahkan" - Pu Abu

Next       : Belajar Masak Dan Main Alat Muzik, Cara Aina Abdul Habiskan Masa Kuarantin Di Rumah

Komen Terbaru

Quote solarlunar 2-12-2020 06:45 AM
Sambal Betty tu mana yang sedap antara 3 jenis tu???

Lain-lain Komen

Quote September14 29-11-2020 11:18 AM
Dah besar ank dia putih melepak
Quote Normabaru 29-11-2020 11:20 AM
Siang ikan xreti. Buat sambal reti siap dh jual.  OK. so gossip dia apa TT???
Quote sleepandream 29-11-2020 11:25 AM
iols lately suka makan sambal strawberry beli dkt shopepepepe
Quote bakingsoda 29-11-2020 11:30 AM
intention la dekk...attention tu merujuk hang yg lapar attention. dulu bukan tutp cafe sbb katanya tak sempat manage sendiri ke ape tah, ni jual sambal masak sendiri ke?
Quote TerataiMelur02 29-11-2020 11:33 AM
El ni kan sejenis tak sesuai pakai shawl selempang macam tu je. Nampak kepam n selekeh. K. Tu je
Quote emera 29-11-2020 11:41 AM
2 ribu botol dlm masa 2 minggu tu dah level2 ada kilang kecik. Kalau buat kat kitchen rumah, mcm tak logik je pada hemat hakak.
Quote Nenasketum 29-11-2020 11:43 AM
Saper jer lah yang beli dari minah sengal nih. Mesti dikerahkan acik2 kat flat pprt yang buatkan untuk dia.
Quote imanjannah 29-11-2020 11:44 AM
siapa pernah beli sambal dia, ada review tak
Quote shernazz 29-11-2020 11:50 AM
Ramai retis jual.sambal ek
Eina azman
Betty kuds
Elfira loy
Fyn.jamal

Agi?
Quote love_warrior 29-11-2020 11:53 AM
Edited by love_warrior at 29-11-2020 03:54 AM
shernazz replied at 29-11-2020 03:50 AM
Ramai retis jual.sambal ek
Eina azman
Betty kuds

ben amir                                                                                                                                                                                                    jovian (celebrity)
Quote slyfynx 29-11-2020 11:54 AM
So nk gosip pemende Sepul oi?
Sambal die ade ulat ke?
Atau basi ke
Tu gosip.
Cerita sambal die laku konon2 ni bukan gosip.
Ni publisiti namenye.
Dulu2 wartawan dibayar untuk bg publisiti.
Quote adeqbun 29-11-2020 11:55 AM
Artis ape la ssh nk bisnes....amik agent ramai2 syarat amik produk minimal amount...trus la 2k selling...
Quote Mamason 29-11-2020 11:57 AM
Sambal ape dia jual??
Quote KucingBiru 29-11-2020 11:57 AM
Iolls lagi minat kesah why Mak si elpira ni always bitter about menantu, about pasangan di ig dia auntymama_.

Kat igs sokmo post ceramah agama sambil sindir sindir toksik teruk betul peel acik ni.
Quote love_warrior 29-11-2020 11:58 AM
280 g /bottle = rm29 sambal kantan2 bottles = rm 50
Quote pooh~key 29-11-2020 12:23 PM
bakingsoda replied at 29-11-2020 11:30 AM
intention la dekk...attention tu merujuk hang yg lapar attention. dulu bukan tutp cafe sbb katanya t ...

Intension kot sis?
Quote remotechiever 29-11-2020 12:24 PM
KucingBiru replied at 29-11-2020 11:57 AM
Iolls lagi minat kesah why Mak si elpira ni always bitter about menantu, about pasangan di ig dia au ...

Padan lah turun kat anak sorang itu. Dua dua macam pprt je perangai.
Artis Gred C . Haha.
Quote Justsha 29-11-2020 12:37 PM
sleepandream replied at 29-11-2020 11:25 AM
iols lately suka makan sambal strawberry beli dkt shopepepepe

sedap ke? teringin pulak. jenis masam ke manis?
Quote wak_pijah 29-11-2020 12:42 PM
Edited by wak_pijah at 29-11-2020 12:44 PM

Camana dia buat 2 ribu balang 2 minggu, ku yg tak reti masak pun boleh rasa mcm bunyi gebang je lebih.

Masak sendiri 2 ribu balang, serius? Ke dia ada kilang?

Lihat semua komen(163)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top