Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Aku Pun Ada Kisah Dengan Dia, Tapi Belum Waktu Untuk Dedahkan" - Pu Abu

29-11-2020 11:11 AM| Komen: 103

Pendakwah bebas, PU Abu Sufyan Mokhtar memohon agar content creator termasuk ustaz selebriti berhenti mengulas mengenai kontroversi yang dipercayai membabitkan rakannya, Da'i Syed.



Tegas PU Abu, tindakan bercerita atau memberikan komen berhubung situasi yang sedang hangat diperkatakan itu disifatkan akan menambah minyak dalam api.

"Apapun niat anda, niat tak halalkan cara. Hakikatnya anda telah menambahkan minyak pada api yang marak.

"Aku juga pernah ada kisah yang dikaitkan dengan dia. Cuma sekarang bukanlah waktunya untuk reveal sebab tindakan pun dah berjalan."Dia sedang diuji, mungkin sampai waktu kita pula," jelasnya.



Seru PU Abu agar melihat perspektif kebajikan yang dilakukan rakannya itu secara meluas dan tidak memperkatakan mengenai perkara negatif semata-mata.

"Kita ni yang tak tahu macam mana yang cari fame dengan ulas pasal orang. Bagi aku simple, kau tak diuji kau boleh sembang dekat media sosial. Tuhan buka aib kau, terciduk juga!" tambahnya.

Mengimbas kembali situasi mengaitkan namanya tahun lalu, kata PU Abu, dia belajar daripada kesilapannya.

"Demi Allah aku tak pernah mempertahankan apa yang telah aku buat setahun lepas. Malah, aku menganggap kalau tak diuji dengan viral mungkin aku tak ambil pengajaran.

"Bila mengenangkan semula waktu viral, jangan kata ulas, perli, hina semua aku terima dari influencer, public figure, ustaz selebriti dan netizen.

"Sekarang aku faham semua manusia ada aib cuma Allah simpan aib kita," ujar PU Abu lagi.




Kredit foto: IG PU Abu

PU Abu bertindak mengulas mengenai situasi terbabit apabila netizen mula membuat pelbagai andaian termasuk melabelkan segelintir pendakwah sebagai penunggang agama. 


Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 103
Komen

Previous : Dari Muda Mengidam, Aliff Syukri Hadiahkan Ibu Mentua Honda CR-V

Next       : Dua Ribu Balang Dua Minggu, Elfira Loy Seronok Jual Sambal

Komen Terbaru

Quote missyL 5-12-2020 08:06 PM
gideoncross replied at 5-12-2020 11:43 AM
Yg bgi komen psl lgu "Lathi" tu ke?

Hmm. Xthu la plak die ade bg komen pasal tu ke x..
Tp rasenye name syed jgk.
Pu syed i think...
Cause this one daie

Lain-lain Komen

Quote kiah_mai_pulak 29-11-2020 11:23 AM
*yawnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn*
Quote UnaHusna86 29-11-2020 11:23 AM
Takyah nak acah bagus la abu sampah oiiii. Meluat aku tengok muka tak tau malu ko tu
Quote adelea 29-11-2020 11:27 AM
kau pon jgn komen apa apa la abu ,
Quote TerataiMelur02 29-11-2020 11:30 AM
Nak jugakkkk
Quote sarah82 29-11-2020 11:34 AM
Haktuihhhhhh.... Dasar penunggang
Quote emera 29-11-2020 11:39 AM
Kau pun sama hauk.. baik duduk diam.
Quote dua_chzy 29-11-2020 11:40 AM
Kakak sokong Sufyan Mokhtar.
Quote imanjannah 29-11-2020 11:41 AM
ko diam la abu
Quote Nenasketum 29-11-2020 11:41 AM
Terlampau ramai penunggang agama sampai lupa apa kes mamat nih, hehehe read:ko tu insignificant
Quote slyfynx 29-11-2020 11:56 AM
Eh, ni gosip pe ni?
Xde mende nk dihadamkan pun.
Kot la ade insight yang bgs2 xpe jugak.
Perlu ke semua pendapat so called influencer and retis2 ni bukak thread baru?
Quote loladaily 29-11-2020 12:19 PM
Meluatnya mmg dah cukup semak dunia hiburan tempatan dgn bbnu. Pelakon merempan. Penyanyi ke laut. Instafamous Perlu keee ummah2 pu daie bagai nak steal the limelight
Quote sunshinelady 29-11-2020 12:28 PM
UnaHusna86 replied at 29-11-2020 11:23 AM
Takyah nak acah bagus la abu sampah oiiii. Meluat aku tengok muka tak tau malu ko tu

kehkehkehkeh
haaa amik kena sampah skali
Quote wak_pijah 29-11-2020 12:38 PM
Muka pun tiada nur, kuat sangat menunggang agama ke camana?
Quote alinone78 29-11-2020 12:41 PM
Abu ni sekarang isterinya yang mana?
Quote applecomel 29-11-2020 12:44 PM
Hg x yah ckp lg bagus abu oiiii
Quote tagas 29-11-2020 12:44 PM
muka mcm nak kena mkn teghajang
Quote UnaHusna86 29-11-2020 12:47 PM
sunshinelady replied at 29-11-2020 12:28 PM
kehkehkehkeh
haaa amik kena sampah skali

Selayaknyaaaaa. Serius meluat baca apa dia buat kat ex bini dia sebelum ni. Ingat perempuan patung ke apa takde perasaan sesuka hati cerai. Pastu sekarang acah nak tunjuk baik pulak. Serius pathetic laki jenis gini
Quote eyansss 29-11-2020 01:05 PM
ala, ko pun mengongkeng padahal dah ada isteri halal, siap gugurkan anak lagi...  pastu kantoi kawen lain n katanya kawen pun sebab kantoi pregnant sekali lagi...  konon aib...  in the first place, takyah buat dosa2 tu...  penonggeng agama...
Quote makneng 29-11-2020 01:12 PM
Engkau siapaaaaaa....
Engkau siapaaaaaa...

Lihat semua komen(103)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top