Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Aksi Keterlaluan Penjual Produk Pembersih Alat Sulit Wanita Diselar Netizen

28-11-2020 02:54 AM Komen: 36

Sekarang ini terlalu banyak lambakan produk kesihatan dan kecantikan di pasaran dan media sosial. Sebagai seorang pengguna bijak, diharap kita semua tidak mudah tertipu dengan pelbagai kaedah promosi melampau sesuatu produk.Dah banyak kali kita lihat, produk-produk lokal yang viral kat media sosial ni telah menggunakan teknik berunsur lucah demi mendekati pembeli.

Terang-terang teknik marketing macam ni memang jijik, tapi yang masih ada produk lokal buat iklan macam ni. Terbaru viral di Facebook ialah sejenis produk pembersih alat sulit wanita yang katanya buat iklan dengan menyelitkan unsur-unsur tidak senonoh.

Teruk benar pemikiran kejar duit, kejar dunia sampai gadai maruah diri, maruah keluarga.Tak malu ke anak nanti bila dia ke sekolah kawan-kawan pakat kata,

Mak dia pernah buat onar dalam Facebook. Mak dia la buat video tak senonoh dan post kat story Facebook hanya untuk jual produk.Demi wang, demi lariskan produk, tak sangka ada orang sanggup buat begini. Sungguh tak masuk akal.

Begitulah kata-kata orang ramai apabila tular satu video jual produk pembersih alat sulit wanita. Memang tiada masalah jual produk sebegitu, asalkan ada kelulusan. Akan tetapi cara wanita ini promosi produk ini siap tunjuk deo cara guna, agak tidak sesuai untuk tontonan umum khususnya kita di Malaysia.

Rata-rata netizen yang tengok iklan ni memang terkejut gilalah dan terasa malu dengan tindakan wanita yang ada di dalam iklan tersebut.

Kalau netizen yang tengok ni pun malu haih apa agaknya perasaannya dalam video tu. Selamber je buat perkara tidak senonoh ni kat media sosial.

Sementara itu, rata-rata pengguna media sosial mengecam tindakannya dan wanita supaya insaf dan bertaubat.Setiap pekerjaan asalkan dengan cara yang halal pasti ada berkatnya.Amalkan cara hidup sihat dan belilah produk yang diyakini selamat. Semoga bermanfaat.


Artikel By: Stephen Gigit Dia

Sumber : awatttsyeikhh.com


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 36
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote PEPPERMAN 30-11-2020 03:48 PM
Tengok rambut karat, ingatkan anjoula

Lain-lain Komen

Quote wnwa05 28-11-2020 03:04 AM
tak sejuk ke spray poen tu. alang2 baik buka je terus
Quote shark 28-11-2020 03:11 AM
memang kena pakai pewangi ke kat situ. lelaki tak ada pun elok je wangi
Quote matbad 28-11-2020 03:19 AM
Ummah kak km la ni
Quote glump 28-11-2020 04:34 AM
Jual lah apa produk pun tapi jgn lah yg memudaratkan. ..iklan lah macam macam Mana pun Tak yah nak also melampau
Quote ellez 28-11-2020 05:56 AM
Saya pakai vaginne.
Quote pxlbb 28-11-2020 06:09 AM
Takut nak letak produk yang ntah apa ingredient nanti jadi kanser tak pasal. Produk sampah. Seller sampah. Dua2 kanser.
Quote putu 28-11-2020 06:10 AM
Berendam dengan air rebusan sirih sj la kalau nk bersih2 wangi2
Quote pearl.silver 28-11-2020 07:31 AM
Sangap ke apa makcik ni..
Klu xde suami, gi umh pelacuran lah
Quote makneng 28-11-2020 07:48 AM
Hukaloh bakpo ia gituh?? Mace tino garit jah!
Quote Lengkong 28-11-2020 08:09 AM
Tak risau dapat penyakit ke pakai benda entah apa2 ni.


Quote Suchi 28-11-2020 08:47 AM
Tak perlu pun guna apa2 biasanya mana ada bau apa2 pun.
Kalau berbau aneh tu maybe ada masalah keputihan yg kronik ke apa so jumpala doktor amik ubat bukannya pi sembur produk ntah apa2 tak ketahuan bahannya.
Berani tul la ye spray itu ini kat bawah tu sedangkan mekap pun suami tak suka bini pakai takut bila cium muka bini termakan bahan2 chemical tu.
Quote Suchi 28-11-2020 08:52 AM
shark replied at 28-11-2020 03:11 AM
memang kena pakai pewangi ke kat situ. lelaki tak ada pun elok je wangi

Tak perlu pun benda alah tu bukan berbau busuk pun lain la kencing dlm suar pastu tak basuh biar je gitu ke or tengah period ke maybe la ada bau tapi lebih kepada mcm bau karat/besi. Sbb darah kan asalnya daripada zat besi. Zat besi kan salah satu elemen penting utk membentuk hemoglobin tu.
Lagipun time period yg berbau tu pun darah bukan cik pet tu.
Quote azie5zoe 28-11-2020 09:09 AM
Zaman dolu nak beli pad pun dok balut kotak macam bungkus hadiah. Sekarang, orang jual barang cuci cik v siap demo live lagi. Actually cuci cik v dengan air suam je pun dah ok. Ni guna produk bukan2 tak takut kena kanser ke?
Quote doubleA 28-11-2020 09:17 AM
Jijiknya
Quote renko 28-11-2020 10:26 AM
bodohhhh tu xyah la tunjuk
Quote kucingitam 28-11-2020 10:26 AM
founder cerdik mana pula ni
Quote EvieWanKenobi 28-11-2020 10:31 AM
sampahnya..
Quote siputpepel 28-11-2020 11:03 AM
makan nanas tolak produk sampah
Quote Artemesiaa 28-11-2020 11:15 AM
Memalukan diri je buat macam tu dah ala yang duduk dalam tingkap kaca red area je

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top