Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lagi Jenama Baju Berdepan Risiko Gulung Tikar, Buang 15,000 Pekerja

Oleh: Cari-Azza |28-11-2020 10:06 AM Komen: 68



Beberapa jenama fesyen mewah antarabangsa mungkin gulung tikar dan mengakibatkan 15,000 individu hilang pekerjaan jika pandemik Covid-19 ini masih belum menemui penawarnya.

Jenama Topshop, Dorothy Perkin dan Burton berhadapan masalah besar apabila penjualan barangan mereka menurun akibat pandemik ini seperti dilaporkan Daily Star.


Foto : Getty Images

Ketiga-tiga jenama tersebut di bawah The Arcadia Group menjelaskan yang risiko itu terpaksa dihadapi jika situasi begini masih berterusan.

Sementara itu, The Booho Group dilaporkan akan mengambil alih Topshop bersama Topman.


Foto : Getty Images

Awal tahun ini, mereka telah menamatkan khidmat 500 pekerja pentadbiran sebagai langkah pengawalan kos dan mengelakkan daripada bangkrap.

Sememangnya, situasi getir ini dirasai oleh semua golongan di seluruh dunia. Sama-samalah kita mengharapkan agar penawar virus ini mampu mengatasi ekonomi dunia yang semakin malap. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 68
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Meiizu 30-11-2020 11:22 AM
Eliadaisy83 replied at 28-11-2020 05:41 PM
Banyak lg jenama yg jauh lebih murah harganya berbanding jenama ni, contohnya cam terranova, uniqlo, ...

terranova atria mall, damansara jaya

Lain-lain Komen

Quote Tinot7 28-11-2020 10:13 AM
Alamak... iols suka dorothy perkins...
Quote CiliPadiSedap 28-11-2020 10:22 AM
harap sogo tak gulung tikar sbb hari2 ada sales
Quote shernazz 28-11-2020 10:23 AM
Lama tak pi beli baju..
Huhu...hari tu gi ioi..tak bernafsu plak nengok baju..cam tak.best je..haha
Quote TravellingBear 28-11-2020 10:25 AM
shernazz replied at 28-11-2020 10:23 AM
Lama tak pi beli baju..
Huhu...hari tu gi ioi..tak bernafsu plak nengok baju..cam tak.best je..haha

abes selama ni berbogel ke apa tak beli baju? atau pakai baju compang camping last baju available  hahahahahahhahahahaha
Quote Knowlee 28-11-2020 10:26 AM
Design pun entah apa-apa.
Quote shernazz 28-11-2020 10:28 AM
TravellingBear replied at 28-11-2020 10:25 AM
abes selama ni berbogel ke apa tak beli baju? atau pakai baju compang camping last baju available  ...

Ada je baju
Maksud iols nak.beli baju tu cam.tak.best je..takde berkenan.
Quote EvieWanKenobi 28-11-2020 10:32 AM
TopShop kat KLCC dah lama takde kan..
Quote epuepy 28-11-2020 10:34 AM
Skrg org ramai wfh. Baju pn baju tidur je sambil buat keje. So, jarang la org nk shopping beli baju keje.
Quote eplasbpafree 28-11-2020 12:02 PM
epuepy replied at 28-11-2020 02:34 AM
Skrg org ramai wfh. Baju pn baju tidur je sambil buat keje. So, jarang la org nk shopping beli baju  ...

ye betul tu.


dapat jimat kat situ.
then takde nak pening-pening kepala, nak pakai baju apa hari ni.



Quote gadget 28-11-2020 12:33 PM
waaa.top shop,, one of my favs...
Quote Kitty_catz 28-11-2020 12:37 PM
FV &  dUCK pulak bila?
Quote Orix 28-11-2020 12:58 PM
Bak kata forumer @aHoi83 pakar dlm perniagaan, dah bertahun2 meniaga pun bru setahun covid dh x boleh survive katanyehhhhhhhhh
Quote aHoi83 28-11-2020 01:01 PM
Orix replied at 28-11-2020 12:58 PM
Bak kata forumer @aHoi83 pakar dlm perniagaan, dah bertahun2 meniaga pun bru setahun covid dh x bole ...

So depa merempan suruh kerajaan buat itu ini tak mcm peniaga langkawi???
Quote Acikgomen 28-11-2020 01:10 PM
Acik nih kalo tak kerana anak bujang sorang suka nauuuuu barang2 topshop, tak hingin haku nak masuk kedai tuh
Baik pi h&m jimat sket
Tapi daaaaahhh manjang h&m takde pakaian yg dia bekehendak pulak
Bila laaaa budak neh nak keja
Quote diss69 28-11-2020 01:14 PM
Menjak pkpb ni, dh lama xmasuk mall..
Quote Potpouri 28-11-2020 01:15 PM
Dapat jangka dah. Siapa nak beli baju time pandemik ni. Ramai yang duduk rumah je

Ku rasa penjualan tudung, kasut, make up pun merosot ni
Quote Dwdrum 28-11-2020 01:22 PM
Topshop beach cover up cantik juga...
Quote kbyne 28-11-2020 01:36 PM
Material kalau made in china,apa brand pun semua lebih kurang kualiti dia.
Quote stingerpie 28-11-2020 01:39 PM
Tinot7 replied at 28-11-2020 10:13 AM
Alamak... iols suka dorothy perkins...

Makcik makcik bawang feel atas punya taste la kau ni...

Tak jadi la.....

Kahkahkahkahkahkah

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top