Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bengang Pesanan Tak Dihantar Depan Pintu, Pelanggan Cekik Rider Food Panda

27-11-2020 02:43 AM Komen: 52


Viral di media sosial video pekerja penghantar makanan sedang bergelut dengan seorang lelaki yang dipercayai pelanggannya dalam kejadian yang berlaku di Pulau Pinang. 


Video berdurasi menunjukkan, lelaki berbaju hitam itu mencekik mangsa yang berkali-kali cuba bangkit. Tetapi usahanya itu tidak berjaya apabila lelaki itu menghalangnya berbuat demikian. 


Difahamkan, pelanggan berkenaan tidak berpuas hati apabila mangsa tidak menghantar pesanannya sehingga ke depan pintu rumah. Namun, rider itu sebenarnya tidak dibenarkan masuk oleh pengawal keselamatan atas sebab-sebab tertentu. 


Disebabkan itu, pelanggan terbabit terpaksa turun ke pondok pengawal untuk mengambil pesanan tersebut. Tetapi lain pula yang berlaku apabila pelanggan terbabit mengambil kesempatan untuk bergaduh dengan rider berkenaan.


Kes itu kemudian dilaporkan ke balai polis dan difahamkan kes tersebut telah selesai di mana pelanggan terbabit mengaku bersalah di atas tindakannya itu. 


Sumber juga mendedahkan, mangsa dalam kejadian itu menggunakan ID rider yang lain dan disebabkan perbuatannya yang tidak jujur itu, pihak Food Panda telah mengambil tindakan terhadap rider tersebut. 




Sumber: Twitter Daniel/thereporter.my



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kambinggila 29-11-2020 10:56 AM
macam lain je isu dengan topik TT nih

Lain-lain Komen

Quote sikatkutu 27-11-2020 03:09 AM
kimak betul. apasal rekod je ko tak reti nak tolong?
Quote matbad 27-11-2020 04:09 AM
Cstmer suka buat rider2 mcm kuli barua kan. Hanat punya prangai
Quote Perawankota 27-11-2020 04:20 AM
Bangsatnya.. Aku lagi suka rules Condo aku skang. Rider anta makanan/parcel kt lobby letak atas meja.. Pastu aku turun amik sendiri.. X payah susahkan rider nk tunggu kita ke apa.. Pastu confirm klu aku x der kt umah pon, dorg x yah nak anta balik hari lain..
Quote Kurex 27-11-2020 06:49 AM
Bang, patut kau tendang kote dia & biar dia tak boleh hasilkan benih lagi
Quote Lengkong 27-11-2020 07:15 AM
Pelik2nya manusia musim covid ni

Quote siputpepel 27-11-2020 07:27 AM
orang tengah lapar memang tak boleh cari pasal.
yang si pelanggan tu pon satu. dia ingat dia duduk kat mana? dah tau rumah guarded, memang lah tak boleh masuk
Quote MissVixen 27-11-2020 07:42 AM
Kesiannya ... Penat kerja bawak motor musim hujan ni, dapat pulak pelanggan pemalas dan baran. Macam kena seberang lautan, panjat gunung, redah paya je nak pergi ke pondok guard. Memang kebanyakan management tak bagi courier dan food delivery naik atas. Bahaya bagi orang luar naik lift tu musim covid ni.
Quote LadyCarefree 27-11-2020 08:38 AM
Perawankota: Bangsatnya.. Aku lagi suka rules Condo aku skang. Rider anta makanan/parcel kt lobby letak atas meja.. Pastu aku turun amik sendiri.. X payah susahkan ...


Sama lah. Lobby dalam pun ada guard. Convenient for both parties.
Quote LadyCarefree 27-11-2020 08:41 AM
Irresponsible dishonest tak guna rider yg bg kawan dia menyamar jadi dia. Patut FP buang dan ban je dia terus dari jd rider. iols nk katakan pd fake rider tu padan muka ko sebab menipu. Ko bukan rider sebenar.
Quote TalibanRock 27-11-2020 08:43 AM
salah rider tu jugak. pegi hentam ID kawan plak buat job...mmg habis la kene terminate member tu..ahahahahaha
Quote kucingitam 27-11-2020 09:07 AM
mungkin kah kawan dia sakit, dia tolong take over? mana tau kan.. dua2 kena di akhir cerita..
Quote bondeh 27-11-2020 09:11 AM
Yang merekod kena dakwa gak tak... konek tersorok itu yg mampu rekod kejadian jahhhh
Quote matchstick 27-11-2020 09:11 AM
Kalau nk belasah pergi la belasah management condo yg buat rules tu..
Apartment aku pun sama..kena pegi guard house colect parcel n food delivery
Quote alieyrina 27-11-2020 09:20 AM
Kwn rider ada masalah kut..bukannya dia sailang order rider lain..makanan sampai jugak
Quote Suchi 27-11-2020 09:28 AM
Takat ni rider food panda mmg hantar terus kat depan pintu. Kurier yg antar parcel je kadang ada yg malas naik atas, alasan takut barang dia hilang, lori takleh mati enjin, ada gak yg kata kalau tak turun barang tu takkan dapat.

Rasanya food panda naik je atas sbb iols suka bayar cash. Tak penah bayar on9 sbb duk pikir takut dorang tak hantar huhu pastu selalunya iols sengaja bayar duit lebih utk sedekah tips kat rider tu.
Kalau bayar on9 takleh nk bg tips kan semua masuk terus acc food panda kan.
Quote CocoCily 27-11-2020 09:40 AM
memang ada orang pemalas nak keluar treat rider ni elok elok. Kalau boleh nak rider masuk rumah, masuk dapur & hidangkan.
Quote sarah82 27-11-2020 09:44 AM
GILAAAAAAA.. Org mcm ni pun ada vongok.
Quote Carcosa 27-11-2020 10:00 AM
Babi nya pelanggan tu. Aku boleh je heret anak aku turun bawah bila abg Grab / FP sampai kat lobby. Yg kau badan sihat2, pemalas. Babi betul kau ni. Dah kebulur, masaklah sendiri. Bodoh. Geram plk aku.
Aku ni, kdg anak aku tgh tido, aku heret jgk kebawah. Janji jgn tinggal dia sorang2 dlm rumah. Takde plk aku cekik abg Grab /FP tu.
Aku harap mampos kau masuk jail, wahai pelanggan yg babi lagi haram J
Quote pxlbb 27-11-2020 10:15 AM
iols ask rider untuk hantar ke lobby yach tak sampai 10calories pun aku nak turun ke bawah naik lift untuk ambil makanan. aku benci dengan manusia yang menindas orang lain especially riders yang gaji bukan banyak mana pun. sebarkan details mamat ni & haramkan dia dari semua jenis delivery. bangsat.

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top