Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Namakan Menu ‘Ikan Siakap 3 Rasa Mati Tertembak Di Sempadan Malaysia-Thai’-Maria Tunku Sabri Tak Sensitif

26-11-2020 10:48 AM|cikpisang| Komen: 186

Pengacara Maria Tunku Sabri diselar pengikut di laman sosial Instagram (IG)nya selepas menamakan menu masakannya sebagai ‘Ikan Siakap 3 Rasa Mati Tertembak Di Sempadan Malaysia-Thai’.

Menerusi ruangan kapsyen, Maria turut mengucapkan takziah kepada keluarga anggota PGA terkorban dan meluahkan rasa simpati terhadap kedua-dua mendiang.


“’Ikan Siakap 3 Rasa Mati Tertembak Di Sempadan Malaysia-Thai’.

“Apalah nak jadi mati katak saja Pegawai Gerakan Am di sempadan Msia-Thai. Mati syahid dalam menjalankan tugas demi negara, takziah buat keluarga,” tulisnya.

Bagaimanapun nama resipi dan tulisan ‘mati katak’ mengundang rasa tidak puas hati di kalangan pengikut dan menyelar tindakan bekas pengacara Jalan-Jalan Cari Makan itu sebagai tidak sensitif.


“Just incase you don't realize this, you are being insensitive towards the victim and his family. Tak rasa bersalah ke? Siap namakan resepi macam tu, it's not even funny. Manners makes man Maria. You should know better!,” tulis seorang pengikut.

“Katanya bagi nama resepi sesuai dengan berita terkini, tapi mendiang bukan Islam takkan tak tau pula,” tambah seorang lagi.

“Rasanya kurang elok kot..macam mempersendakan pegawai pga yg meninggal demi negara,” tegur seorang wargamaya.


Bagaimanapun selepas menerima komen negatif daripada pengikut, Maria dilihat telah memohon maaf sekiranya niat disalah erti.


Foto: IG

Maria juga dilihat telah menyunting semula tulisannya di ruangan kapsyen.

Maria dilihat menukar ayat ‘mati tertembak’,  ‘mati katak’ dan ‘mati syahid’.

“Ikan Siakap 3 Rasa Terkesan Anggota PGA Tertembak Di Sempadan MSIA-THAI. Apalah nak jadi mati camtu saja Pegawai Gerakan Am di sempadan Msia-Thai.

“Mati dalam menjalankan tugas demi negara takziah buat keluarga,” ayatnya selepas disunting. -CARI

Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 186
Komen

Previous : "Suruh Ambil Serai, Aku Pergi Cabut Lalang,"-Shima Anuar Mengaku Dulu Tak Pandai Masak

Next       : Sambut Ulang Tahun Perkahwinan Ke-3, Hafiz Mahamad Bawa Syafiqah Aina Naik Belon Udara Panas

Komen Terbaru

Quote miss_white 2-12-2020 01:33 PM
miss_white replied at 29-11-2020 03:33 PM
laki dia xmarah ke
aku benci laki dia
mcm bgs je berlagak pergi mati la ko

sebab dia marah kawan aku pastu salah kan aku
poyo je
masa tu aku keluar dgn kwn aku tiba2 ada masalah skit masa tu

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 25-11-2020 09:08 PM
Lawak ke?
Lawak ke , perempuan?
LAWAK KE??????????
Quote Lailerthee 25-11-2020 09:11 PM
Sedeyh! Kau skolah tak? Kau srp lepas tak?
Quote sharlenetexas 25-11-2020 09:13 PM
Mabuk siakap ke?
Quote dudaberhias 25-11-2020 09:13 PM
mati katak tu memang tak sensitif langsung... lepastu ko siap nak masak ikan tiga rasa lagi... kenapa tak masak katak tiga rasa terus makan...
Quote miss_strangers 25-11-2020 09:14 PM
Siapla sinopsis pas viral:

Akaun ig kena hack
Quote Nenasketum 25-11-2020 09:14 PM
Aiyoooo, bengap sungguh geng tv3 suku. Aku kalo dia ni, aku masih confuse citer dia ngan laki dia saman orang tak jadi kawen ngan dia dedulu
Quote aderaderker 25-11-2020 09:14 PM
Old-old still stupid...
Quote Madel 25-11-2020 09:15 PM
Ni lagi sorg bahalol
TERtembak??
Pala otak nko tertembak..tu la kalau asik melantak 24jam..otak pun jadi bengap
Quote manehnya 25-11-2020 09:15 PM
Ni sekolah ka x
Quote makcun14 25-11-2020 09:19 PM
biar viral baru boleh tambah follower ye dak
Quote nefnefnef 25-11-2020 09:24 PM
Kuang asam namanya buat lawak atas kematian orang
Quote Knowlee 25-11-2020 09:25 PM
Tak perlu mention pasal kes tu dgn siakap kau tak boleh ke? Apa motif nak mention kes tu dgn siakap kau?
Quote shernazz 25-11-2020 09:26 PM
Nenasketum replied at 25-11-2020 09:14 PM
Aiyoooo, bengap sungguh geng tv3 suku. Aku kalo dia ni, aku masih confuse citer dia ngan laki dia sa ...

Iols.masih tertanya juga..
Hahaah
Quote shernazz 25-11-2020 09:27 PM
Amboi mariah..
Sedap rasa je kan..
Sebab bukan kau yang mati tertembak kan..
Kang tak sempat masak.siakap tu..haha
Jaga la jari tu kak oi...
Quote hanihan16 25-11-2020 09:27 PM
acik ni bukan ke pernah jadik personaliti tv, host program. tak sensitive langsung dgn word choice ya. apa lama tak hosting, vocab dia makin lemah?
Quote Kejora927 25-11-2020 09:28 PM
Bodohnya diaaa
Quote minah_selekeh 25-11-2020 09:30 PM
Sempat dikecam di ruangan komen tak?
Quote salmon-suki 25-11-2020 09:30 PM
Maria is cancelled...sorry naik lori taik laaa kamu bila dah persendakan kematian org y tgh jaga keamanan negara..n kamu,apa jasa kamu utk negara?sekadar jalan2 cari makan sahaja?
Quote Piramida 25-11-2020 09:36 PM
Bila mulut sejenis potpetpotpet membebel sambil masak sambil nak bersosial media.. otak tak sempat digest.
Gitulerrrr hadap sgt soc med.

Lihat semua komen(186)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top