Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Rumah Banjir Dimasuki Banyak Ikan, Tak Payah Pergi Pasar Dah!

25-11-2020 03:48 PM Komen: 92
Tular video mangsa banjir menunjukkan rumahnya dimasuki air.

Namun, apa yang menarik perhatian adalah kehadiran beberapa ekor ikan berenang-renang di dalam rumahnya.


Kredit foto: IG Hot FM

Menerusi video asal milik @min_ji87 yang dikongsikan semula di Instagram Hot FM itu, kejadian berlaku di Terengganu berdasarkan loghat percakapan di dalam video tersebut.



"Allah banyak sungguh ikan dalam rumah ni," katanya.

Menurutnya, antara ikan masuk ke dalam rumahnya itu adalah keli, puyu dan sebagainya.

Malah, dia mengalu-alukan sesiapa saja masuk ke dalam rumahnya untuk mengambil ikan sebanyak mana mereka mahukan dan hanya mengenakan bayaran RM5 setiap seorang.

"Kampung mu takdok," selorohnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 92
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote JokesCop 28-11-2020 06:53 PM
Banyak oghang masuk ni.

Ikang panggilnya oghang.
Oghang panggilnya natang.

Ganu

Lain-lain Komen

Quote electricopop 25-11-2020 03:53 PM
Comel je. Hahaha.
Quote tikusmontok 25-11-2020 03:55 PM
Dok beghahi setarang
Quote Artemesiaa 25-11-2020 03:59 PM
Mesti dekat2 tu ada penternak ikan kolam hingga ikan2nya terlepas macam tu akibat banjir
Quote mejaputih 25-11-2020 04:01 PM
Artemesiaa replied at 25-11-2020 03:59 PM
Mesti dekat2 tu ada penternak ikan kolam hingga ikan2nya terlepas macam tu akibat banjir

kalau ikan puyu tu tak pyh ada kolam berdekatan...maybe dari longkang ke..sbb rumah adik pun camtu...kalau naik air ada ikan puyu..pdhal takde kolam pun area situ
Quote Vermell 25-11-2020 04:04 PM
glewwaakkkk
Quote sarah82 25-11-2020 04:19 PM
mejaputih replied at 25-11-2020 04:01 PM
kalau ikan puyu tu tak pyh ada kolam berdekatan...maybe dari longkang ke..sbb rumah adik pun camtu ...

Ikan puyu tepi longkang kecik pun byk.. Hihihi.
Quote mejaputih 25-11-2020 04:20 PM
sarah82 replied at 25-11-2020 04:19 PM
Ikan puyu tepi longkang kecik pun byk.. Hihihi.

tp ikan keli camne lak tu..
Quote sarah82 25-11-2020 04:21 PM
mejaputih replied at 25-11-2020 04:20 PM
tp ikan keli camne lak tu..

Ikan keli kak sarah pernah teman makcik bawang jiran.. Dia pi mengail kat anak sungai.. Gemok2...sama ada kwsn ni dekat sungai atau ada kolam
Quote gorjeous 25-11-2020 04:22 PM
Hebat.. tinggal tangkap dan goreng je lai...
Quote mejaputih 25-11-2020 04:23 PM
gorjeous replied at 25-11-2020 04:22 PM
Hebat.. tinggal tangkap dan goreng je lai...

nak tangkap pun mcm senang...
Quote dudaberhias 25-11-2020 04:24 PM
bestnya dapat tangkap masak... tapi masalahnya time2 tu nak makan pun tak lalu sebab sibuk duk angkat barang2
Quote kucingkarate 25-11-2020 04:26 PM
hahahaha....bab beglewakkk tu best!
Quote cmf_premierleag 25-11-2020 04:28 PM
sib baik ikan je
dibuatnya ular ke..tak ke naya
Quote 3480 25-11-2020 04:32 PM
Skali natang lain pon ada
Quote Kurex 25-11-2020 04:39 PM
Sumpahan asdan, si bapak ikan
Quote najib888 25-11-2020 04:39 PM
Jangan make ikang.. ada sumpahang..

- arwah Asdan
Quote ulartedung 25-11-2020 04:40 PM
tutup pintu,ikan terkurung dalam rumah best tangkap ikan oh
Quote olaklempit 25-11-2020 04:44 PM
ikang ok belaka kalau hok ular masuk, guano tu....
Quote lurve82 25-11-2020 04:44 PM
mcm takut je...

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top