Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Da'i Syed Didakwa Rogol, Bawa Pulang Gadis Ke Rumah?

24-11-2020 05:02 PM Komen: 600
Di laman Twitter malam tadi, terdapat pendedahan daripada seorang netizen yang mana mendedahkan terdapat ramai gadis telah menjadi mangsa kepada pendakwah dan penyanyi, Dai Syed.

Kredit foto: IG


Dalam pendedahan tersebut, netizen mendakwa rakan baiknya telah menjadi mangsa rogol Dai Syed sehingga membuatkan gadis itu menjadi trauma. Lebih mengejutkan, bukan sahaja rakannya malah terdapat beberapa lagi gadis turut menjadi mangsa apabila pelantun Ya Agmal Eyoun itu dikatakan kononnya membawa mereka pulang ke rumahnya.




Kredit foto: OMM
Susulan daripada itu, pihak Murai.my telah menghubungi pengurus kepada Dai Syed bagi mendapatkan kenyataan berkenaan dakwaan tersebut.

Akui terkejut dengan dakwaan itu, menurutnya pihak mereka akan menjalankan siasatan lanjut dan akan tampil dengan satu kenyataan rasmi dalam masa terdekat. 

Sebagai info, Dai Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Jamalullail, 25 dikenali ramai sebagai selebriti yang berbakat besar kerana menggunakan bakat yang dimiliki untuk menyampaikan dakwah kepada orang ramai. -CARI

Kredit: Murai.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 600
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Normabaru 15-12-2020 08:25 PM
Edited by Normabaru at 15-12-2020 08:26 PM

Hahahaha koyak bhaiiii korek tabung hari ni br cukup
[attach]544086[/attach]
[attach]544087[/attach]
Adan uke.. Jadi lagi RR...  baru kat donia ko dah koyak mental.. Kehkehkeh

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 24-11-2020 05:06 PM
Fatih bosnia ada gak yg dakwa kena rogol.
Quote Kurex 24-11-2020 05:08 PM
Boleh caya ke cerita budak twitter sampah ni?
Quote Kurex 24-11-2020 05:14 PM
Orang bodoh je yg percaya cerita budak2 twitter
Quote bangcak 24-11-2020 05:16 PM
kesian dai tu saja2 nak main wasap, berkawan pon kene tuduh sexting
Quote Atata 24-11-2020 05:16 PM
Budak2 twitter ni mcm aku nak tampo.. ok lah dimaafkan lah term2 yg kau guna sembarangan tu
Quote sarah82 24-11-2020 05:17 PM
kalau betul...selayaknya kena penjara...
Quote Normabaru 24-11-2020 05:17 PM
Buaya memang merata dikkkk

Ko ingt meroyan kt twitter blh settle masalah ke

Polis xde kt twitter oiii
Quote mamajawie 24-11-2020 05:19 PM
macam kesial ayat si enon ni..kejap nak expose pastu eh malas la nk expose tapi nk expose gak..otak letak kat lubang hidong ke?benak nauuu
Quote seri_mawr 24-11-2020 05:21 PM
aihh...dah dai...usah la nak texting2..nnti org ingat hanpa gatai.....tunggu jekla jodoh mak cari kan.....hahahhaha

tang kena rape tu...susah nak komen..sbb klu nafsu dah bermaharaja lela...kopiah n jubah pun boleh terbang....huhuhu
Quote caca_eric 24-11-2020 05:21 PM
Napa.tak.report polis tu
Dia ada ckp.ke
Kecik sgt nak baca
Quote rantaikendoq 24-11-2020 05:23 PM
cerita betol ke fitnah ni?
Quote NekNgah 24-11-2020 05:25 PM
Apa guna kerajaan bayar gaji polis.  Pergi report lah.
Quote lattehazelnut 24-11-2020 05:32 PM
Yang melayan knp
Quote awanysss 24-11-2020 05:33 PM
kemon la ayat camtu je..
takde ke berani tunjuk ss dai syed dm ke ws ke apa..
setakat stay anonymous pastu cite kena rogol la ape la, tak strong dikk..
tuduhan berat, beban bukti pun berat dikk..
Quote matbad 24-11-2020 05:34 PM
Alim skit ikut balik umh. Bila dah balik dapat konek rasa sedap. Pstu rasa teraniaya. Yg betuahnya si jantan lahanak tonggeng agama
Quote awanysss 24-11-2020 05:34 PM

buat masa ni fitnah lg.. takde bukti nyata..

tp ikut hati aku yg hitam ni, aku 50-50
Quote jerukkedondong 24-11-2020 05:35 PM
Lepas  cerai dgn pizmidon...joyrepah close to this daie kan....cer tanya repah pu shit ada jolok2 dia tak...
Quote CiliPadiSedap 24-11-2020 05:35 PM
kat balai polis xde kaunter twitter. pergi balai buat report.  bangsa twitter ni lobenak betul. charge jenayah rogol bukan main2. undang2 ada. guna saluran betul.
Quote awanysss 24-11-2020 05:36 PM
NekNgah replied at 24-11-2020 05:25 PM
Apa guna kerajaan bayar gaji polis.  Pergi report lah.

suka sama suka kot..
kalau under age boleh statutory rape,
kalau dah majority age, prosecution lemah la kalau suka sama suka..
report pun kang lepas je, malu kat ppuan tu pulak satu malaysia tahu dia yg memberi..
itu kot concern atm

Lihat semua komen(600)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top