Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Dah Tak Relevan, Tun M Ibarat Telefon Dail Pusing'

24-11-2020 02:07 PM Komen: 43
Jika dahulu Tun Dr Mahathir Mohamad disamakan Tan Sri Annuar Musa dengan kereta antik, terbaru Angkatan Muda Keadilan (AMK) menyifatkan mantan Perdana Menteri itu ibarat telefon dail pusing.

Walaupun, Mahathir sudah membuktikan kebolehannya dalam berpolitik dan jasa beliau kepada negara cukup besar, namun zaman kegemilangannya sudah tamat.


Kredit foto: The Edge Markets/FB Syed Badli Shah

Naib Ketuanya, Syed Badli Shah Syed Osman mendakwa Dr Mahathir sudah tidak relevan untuk terus berada dalam arus politik negara, ibarat telefon dail pusing yang wujud di zaman telefon pintar.

Menurutnya, taktik serangan dengan mengimbas masa lalu dan hanya meletakkan segala kesalahan ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah taktik lama yang kolot dan layu.

Oleh itu, katanya, mereka yang masih bergantung harap kepada cara politik diamalkan Dr Mahathir perlu belajar untuk keluar dari kepompong politik sempit.

Justeru, ujar beliau, sudah sampai masanya kita tinggalkan cara politik masa lalu dan bergerak ke arah politik masa kini. 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tipuware 26-11-2020 03:10 PM
Aku x suka TM tapi aku rsa statement ni melampaun biadap.

Lain-lain Komen

Quote jas7512 24-11-2020 02:27 PM
Semua yg dah 60 ke atas pun ibarat telefon dulu juga ..jadi bagilah peluang yg bwh 60an pula yg pegang kuasa...mana tahu ada idea yg lebih cemerlang utk msia...
Quote aotearoa 24-11-2020 02:31 PM
jas7512 replied at 24-11-2020 02:27 PM
Semua yg dah 60 ke atas pun ibarat telefon dulu juga ..jadi bagilah peluang yg bwh 60an pula yg pega ...

Iya.Kasik peluang kepada yang muda. Yang umur 60tahun boleh jadik penasihat. duduk belakang tabir.
Quote per706 24-11-2020 02:38 PM
Ye la bang...aku tgok ko pon da mcam roti terlebih yis...
Quote missyL 24-11-2020 02:45 PM
per706 replied at 24-11-2020 02:38 PM
Ye la bang...aku tgok ko pon da mcam roti terlebih yis...

Kan.. Die pn tgok xleh kawal diri...

Ape sumbangan die kt msia nie e...
I xde la fanatik tun m pn..
Tp nk mengata agak2 lah
Quote gadget 24-11-2020 02:48 PM
sekurang2nya umur dia sampai 90++ tahun, sihat, tak pernah gemok...ko tu gemok mcm tong sampah, mesti banyak penyakit...diabetis etc...
Quote saviour_09 24-11-2020 02:50 PM


boleh nak bertekak tak sependapat tp dont cross the line la sis

sesekali tengok jugak cermin

Quote mamajawie 24-11-2020 02:53 PM
per706 replied at 24-11-2020 02:38 PM
Ye la bang...aku tgok ko pon da mcam roti terlebih yis...

ahahahhahaha..babik!!!!

tapi siyes macam majin buu..

image.png

Quote per706 24-11-2020 03:11 PM
mamajawie replied at 24-11-2020 02:53 PM
ahahahhahaha..babik!!!!

tapi siyes macam majin buu..

Ye la wehhh,mengata dulang,paku serpih,mengata org,yis ko yg terlebih..hohohoho
Quote per706 24-11-2020 03:12 PM
missyL replied at 24-11-2020 02:45 PM
Kan.. Die pn tgok xleh kawal diri...

Ape sumbangan die kt msia nie e...

Ada org tak tau apa fungsi cermin.rsa ni bley la kot dibuat contoh....
Quote Normabaru 24-11-2020 03:17 PM
Bukan saja kolot layu tetapi juga lendut selendut kulit mumia
Quote yedzahid72 24-11-2020 03:36 PM
Normabaru replied at 24-11-2020 03:17 PM
Bukan saja kolot layu tetapi juga lendut selendut kulit mumia

sekolot2 dier.. jasanya tak terbilang.. ko apa ada.
Quote husna_amal 24-11-2020 03:46 PM
Masa tun M naik jadi PM bukan main ramai kagum dan puji2.
Quote Boomibulat 24-11-2020 03:50 PM
Abis yg muda2 mcm iPhone 12 ke..
Quote tagas 24-11-2020 03:54 PM
ko dail pusing

cermin diri sendrik dulu bam

seblum nak kondem org
Quote Abam_Leh 24-11-2020 03:55 PM
Keh keh


Mengata orang kemain  


Quote LadyCarefree 24-11-2020 03:56 PM
gadget: sekurang2nya umur dia sampai 90++ tahun, sihat, tak pernah gemok...ko tu gemok mcm tong sampah, mesti banyak penyakit...diabetis etc...


Kan? Lagipun siapa je halang orang muda berpolitik atau bertanding atau apa? Nobody. Silakanlah sesiapa pun. Tun nak terus berpolitik, tu hak dia. Sukati dia lah. Najib a convict pun dok berpolitik. Suka dia lah.

Pastu pula bila ada yg muda berpolitik, ramai pakat hentam kaw2 cakap hingusan la xde pengalaman la apa la. Jenis hentam atau sokong bukan ikut isu, tp ikut taksub parti.
Quote Normabaru 24-11-2020 04:09 PM
yedzahid72 replied at 24-11-2020 03:36 PM
sekolot2 dier.. jasanya tak terbilang.. ko apa ada.

Jasa? Which one

Masa dia bailed out tycoons companies kroni dia or masa dia cetuskn unnecessary economic recession due to unstable politic condition starting from 24/2/2020

Quote kbyne 24-11-2020 04:46 PM
Sekarang ni bukan Tun saja rasa isolted,kita semua yg terlibat dgn pandemik memang semua rasa terkesan trauma mental.jangkitan tak habis habis,nak keluar takut kena jangkit,kawan kawan pun tak ada,masing masing bawak diri,mana ada yg tak terkesan sekarang .

Kita cuba forecast lagi dua tiga tahun akan datang,ada makna ker kehidupan yg macam ni.
Quote helicornia 24-11-2020 04:48 PM
abg nuar pun dah expired

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top