Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sarah Hildebrand Kongsi Sejadah Panduan Solat Untuk Suami, Takpe Ke Nama Allah Di Lantai?

24-11-2020 10:29 AM|Oleh: LilRose| Komen: 38

Kredit foto: IG

Menyediakan sejadah lengkap dengan panduan solat untuk suaminya adalah satu usaha dilakukan Sarah Hildebrand membimbing suaminya, Otto Gillen yang baru memeluk Islam.

Foto suaminya di atas sejadah berkenaan menarik perhatian pengguna media sosial yang memberi pelbagai reaksi.


Kredit foto: IG

Segelintirnya memuji usaha Sarah itu, malah bertanyakan harga serta di mana mereka boleh membeli sejadah berkenaan.


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, ada juga mempersoalkan nama Allah yang tertera di atas sejadah diletakkan di atas lantai, lalu tercetus perdebatan antara warganet dengan pendapat masing-masing.


Kredit foto: IG

Sarah yang mengambil keputusan tidak lagi bertudung pada Oktober lalu mendirikan rumah tangga dengan jejaka berdarah kacukan Filipina dan Amerika pada 3 November 2019. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 38
Komen

Previous : "Akhirnya, Saya Dah Berpunya" - Cik B

Next       : "Berhenti Menuduh!" - Tayar Pecah, Isteri Pertahan Sufi Rashid Tak Pandu Laju

Komen Terbaru

Quote Redmyvi 25-11-2020 01:41 PM
Biasala bab agama ni kan sensitif...
tambah plak kalau dh buh kt public..
Kalau muncul komen negatif ka apa layan je baik2...

Lain-lain Komen

Quote Kurex 24-11-2020 10:35 AM
Rajin betul acik2 mempertikaikan.. hayooooo
Quote sarah82 24-11-2020 10:42 AM
Bagi aku la kan..

Kenapa tak ambik yg elok?
Org tu usaha uyk mendalami islam.. Kira tu satu usaha yg patut kita puji..

Quote Zirara99 24-11-2020 10:43 AM
Entah lah. Kalau nak kahwin dengan orang yang convert ni, diri sendiri kena tiptop. Ingat senang ke..? unless kau memang nak kahwin semata-mata kahwin je. Islam betul ke tak betul ke belakang kira..benda basic macam ni pun failed. Dh tak tahu, tak bertanya pula dekat yg lebih Arif.
Quote bintangct 24-11-2020 10:43 AM
yg bertanya tu pun.. nape nak argue lebih2 p tnya yg lebih afdhal la Mcm bdk tu ckp p tnya pejabat mufti
Quote MisXoXo 24-11-2020 10:51 AM
sarah82 replied at 24-11-2020 10:42 AM
Bagi aku la kan..

Kenapa tak ambik yg elok?

Betul Sarah..bkn mudah kan..durang sama2 belajar..netz ni ada ja serba xkena.
Quote Normabaru 24-11-2020 10:51 AM
bila akhir zaman yang bodoh bodoh diangkat berdebat pasal ilmu memang ke laut dalammmmm
Quote sarah82 24-11-2020 10:53 AM
MisXoXo replied at 24-11-2020 10:51 AM
Betul Sarah..bkn mudah kan..durang sama2 belajar..netz ni ada ja serba xkena.

Geram kekadang.. Suka sangat judge org lain.. Mcm2..rasanya sejadah ni dibuat utk bantu kanak2 dan sesiapa yg mula mendekati dan belajar solat..
Quote prettyuglybabe 24-11-2020 10:57 AM
nak cari sejadah yang boleh set bacaan surah tiap rakaat..
takde la dok ulang surah itu je
Quote Nnasda53 24-11-2020 10:58 AM
untuk kegunaan sendiri boleh je lepas guna lipat letak tempat tinggi.
kalau di bawa ke masjid mmg tak sesuai jika nama Allah di langkah atau di pijak oleh org ramai atau di bawa masuk ke tandas.

menolak mudharat lebih baik dari mengambil maslahah.

semoga suami sarah ni terus mendalami islam tanpa putus asa dan menjadi pembimbing yang baik buat keluarganya.
Quote idril 24-11-2020 10:59 AM
semuanya hollier than thou netijen nih..... dah la asik bertangga kat ig artis mcm xde life
Quote krustykrab 24-11-2020 11:19 AM
Elok jgk la viral...blh tanya pendapat yg lbh arif...aku mng x prnh tau keuj7dan sejadah ni
Quote mamajawie 24-11-2020 11:23 AM
kalu aku jadi sarah aku ttup komen..netizen sejak wabak covid ni banyak lak masa terluang ke memasing da jadi penganggur?
Quote LadyCarefree 24-11-2020 11:24 AM
iols xnampak kalimah Allah yg boleh kena pijak.

Btw, allergic betul dgn yg taksub kat jehar derus. Ingatkan dia dh lenyap dr mainstream maka dh xde fanz taksub dia.
Quote LadyCarefree 24-11-2020 11:24 AM
iols xnampak kalimah Allah yg boleh kena pijak.

Btw, allergic betul dgn yg taksub kat jehar derus. Ingatkan dia dh lenyap dr mainstream maka dh xde fanz taksub dia.
Quote nolya 24-11-2020 11:25 AM
Nnasda53 replied at 24-11-2020 10:58 AM
untuk kegunaan sendiri boleh je lepas guna lipat letak tempat tinggi.
kalau di bawa ke masjid mmg t ...

Saya ada persepsi positif kpd suami2 mualaf ni....Through my observation, I selalu nampak ramai husband yg memeluk Islam, mereka lebih Islamik drp isteri2 mereka. Bila mereka blj dn mendalami Islam, mereka boleh menjadi seorang muslim yg baik dn dipuji. Mungkin isteri dn keluarga mentua perlu mainkan peranan. Alhamdulillah, usaha yg harus sekalian muslimin dukungi.
Quote Nnasda53 24-11-2020 11:39 AM
nolya replied at 24-11-2020 11:25 AM
Saya ada persepsi positif kpd suami2 mualaf ni....Through my observation, I selalu nampak ramai hu ...

ya betul..jika lelaki mualaf ni berusaha mendalami mmg kebanyakan mereka lebih baik mendidik isteri serta keluarga mereka.
hakak pun ramai kwn mualaf..kdg melihat usaha dakwah mereka rasa cemburu & rasa malu pun ada.


Quote Nenasketum 24-11-2020 11:41 AM
Dah jadi toxic la netizen kebanyakan nya, menegur tapi ilmu kurang di dada.
Quote kucingkarate 24-11-2020 11:55 AM
gini la sokmo...org nak buat baik kena kecam, buat jahat pun kena kecam
abis tu nk buat apa? buat bodoh? pun kena kecam jugops.....
Quote husna_amal 24-11-2020 11:57 AM
Macam ni pun kena kecam. Netizen ada je tak puas hati dan cuba cari kesalahan. Biarkan je lah, lagi pun dia ni mualaf dan masih lagi tengah belajar.

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top