Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Maszlee Malik Baca Al-Quran Dalam Dewan, Kalau PAS Buat Kena Keji Atau Dipuji?

23-11-2020 03:30 PM Komen: 19
Ahli Parlimen Simpang Renggam, Dr Maszlee Malik hari ini dikecam pelayar Twitter selepas gambarnya membaca al-Quran ketika perbahasan Belanjawan 2021 dikongsi Syed Saddiq Syed Rahman.


Kredit foto: Twitter

"Sambil dengar Perbahasan, baca Al-Quran sekali.

"Steady Dr @maszlee," tulis Ahli Parlimen Muar itu.

Bagaimanapun, segelintir netizen mempersoalkan tindakan Maszlee yang dilihat tidak memberi perhatian, sekaligus tidak menghormati perbahasan yang sedang berlangsung.


Kredit foto: Twitter

"Jika pimpinan PAS yang buat seperti ini, adakah mereka akan dipuji atau dikeji?" antara komen ditinggalkan warganet. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Tinot7 24-11-2020 04:11 PM
Kome tak nampak ke buku di sebelah beliau bertajuk, "Trust me, I'm lying"?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trust_Me,_I'm_Lying

Trust Me, I'm Lyingwas billed as an expos of the online journalism system that rose to prominence in the decade before the book's 2012 publication.

Holiday is the former Director of Marketing forAmerican Apparel, where he created controversial campaigns that garnered widespread publicity.[1][2][3][4]Holiday has also done publicity work forTucker Max, including marketing for the movie version ofI Hope They Serve Beer in Helland a media stunt about Max's failed attempt to donate $500,000 toPlanned Parenthood.[5][6][7][8][9][10]

The book is split into two parts: the first explains why blogs matter, how they drive the news, and how they can be manipulated, while the second shows what happens when this is done, how it backfires, and the consequences of the current media system.[11]

As an example of his argument that blogs shape the news, Holiday outlines how the political blogPoliticodedicated significant coverage to the campaign ofTim Pawlentytwo years before the 2012 elections in order to generate pageviews for advertisers.[12]Although Pawlenty did not yet have an official campaign, this kickstarted the media cycle which painted Pawlenty as a serious presidential candidate. As an example of the pageview-intensive blogosphere, Holiday uses the example ofJezebelwriterIrin Carmon's attack onJon StewartandThe Daily Showwith misleading claims of "The Daily Show'sWoman Problem."[13]The book is also the source of a marketing and media concept now referred to as "trading up the chain", in which news is broken on small blogs and passed to successively larger and more influential media outlets.

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 23-11-2020 04:15 PM
Asalkan tak hisap vape.
Quote MissYouSayang 23-11-2020 04:18 PM
Leadership by example ..
Quote cepheid 23-11-2020 04:36 PM
Dia ni kuat jugak attention seeker.
Quote Kurex 23-11-2020 05:03 PM
Guanjeng diam masa azan......   
Quote nolya 23-11-2020 05:03 PM
Adakah dia baca AQ waktu rehat/menunggu  atau ketika perbahasan sedang berlangsung.  Ada nampak speaker tak dlm foto trs.
Quote minah_selekeh 23-11-2020 05:36 PM
Merujuk kepada tajuk: Tak kisah la dari parti mana pun, baca Quran tu dah sah2 benda baik.. So, wajar je dipuji..
Quote Rogue98 23-11-2020 07:04 PM
Biasalah tu...dah xde idea nak tolong rakyat agaknye...next pru15 takyah dah pilih dia biar dia duk rumah baca AlQuran.
Quote singajantan 23-11-2020 07:14 PM
Baca quran bagus....melaksanakan tanggungjawap sbg wakil rakyat pun kena buat juga. ...kalau x jgn am gaji atau elaun...sama je berlakon time kena pecat naik myvi...walhal kesana kemari dgn verlfire
Quote LadyCarefree 23-11-2020 07:42 PM
Rogue98: Biasalah tu...dah xde idea nak tolong rakyat agaknye...next pru15 takyah dah pilih dia biar dia duk rumah baca AlQuran.


Lol. Waktu dia dalam parlimen tu pun dia dibayar untuk jalankan tanggungjawab sebagai MP. Curi tulang walau baca quran tu kira bagus ke?
Quote cmf_almondpecan 23-11-2020 08:40 PM
Kalau baca waktu kena dengar rasanya tak perlulah buat begitu. Kalau baca waktu tunggu perbahasan nak start maka itu hak dia. Kalau baca waktu perbahasan kerana nak merujuk hal yang berkenaan dgn point perbahasan mmg patut misalnya ada MP quote ayat Quran utk sokong hujah dan MP ini nak check.
Quote axl_bach 23-11-2020 08:48 PM
Kalau dia baca waktu break oklah xjadi isu pun, dari berborak di rumahkopi betterlah stay dgn kalamullah....tp andai waktu tgh bersidang org dok berbahas dia pegi baca Quran then tu dah salah dan mengkhianati amanah selaku MP

Quote depresio 23-11-2020 10:59 PM
Ke org tgh bahas tu baca ayat quran so dia bukak untuk referance?
Quote jas7512 23-11-2020 11:34 PM
If baca as rujukan apa salahnya...lagi lah clear headed bila apa yg kita cakap berdasarkan kalam Tuhan bkn nafsu semata2...ikhlas or tak ikhlas rujuk al quran bkn kita nak tentukan..moga yg terbaik dapat dibincangkan utk belanjawan 2021
Quote anony-mous 23-11-2020 11:40 PM
Not the right time. Menunjukkan kebodohan
Quote Cassieopeia 24-11-2020 07:10 AM
patut tumpu perhatian dlm tu, kalau waktu break xpela. kalau waktu bahas mmg tak patutla.
Quote lemak_masin 24-11-2020 07:27 AM
Baca quran mmg ler baik tapi lepas
Merujuk kepada twiter budak sadik ni
Sambil dengar perbahasan ape pe jadahnyee ko baca quran time dengar perbahasan?
Quote Redmyvi 24-11-2020 08:19 AM
Posting sadiq yg mengharapkan pujian telah menyebabkn maszlee di kecam  
Quote husna_amal 24-11-2020 09:53 AM
Sebabtu jangan buat agama ni jadi fitnah.
Quote Tinot7 24-11-2020 04:11 PM
Kome tak nampak ke buku di sebelah beliau bertajuk, "Trust me, I'm lying"?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trust_Me,_I'm_Lying

Trust Me, I'm Lyingwas billed as an expos of the online journalism system that rose to prominence in the decade before the book's 2012 publication.

Holiday is the former Director of Marketing forAmerican Apparel, where he created controversial campaigns that garnered widespread publicity.[1][2][3][4]Holiday has also done publicity work forTucker Max, including marketing for the movie version ofI Hope They Serve Beer in Helland a media stunt about Max's failed attempt to donate $500,000 toPlanned Parenthood.[5][6][7][8][9][10]

The book is split into two parts: the first explains why blogs matter, how they drive the news, and how they can be manipulated, while the second shows what happens when this is done, how it backfires, and the consequences of the current media system.[11]

As an example of his argument that blogs shape the news, Holiday outlines how the political blogPoliticodedicated significant coverage to the campaign ofTim Pawlentytwo years before the 2012 elections in order to generate pageviews for advertisers.[12]Although Pawlenty did not yet have an official campaign, this kickstarted the media cycle which painted Pawlenty as a serious presidential candidate. As an example of the pageview-intensive blogosphere, Holiday uses the example ofJezebelwriterIrin Carmon's attack onJon StewartandThe Daily Showwith misleading claims of "The Daily Show'sWoman Problem."[13]The book is also the source of a marketing and media concept now referred to as "trading up the chain", in which news is broken on small blogs and passed to successively larger and more influential media outlets.

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top