Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Siapa Yang Kreatif Sangat Ni?" - Meme Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang Buat Tiara Jacquelina Terhibur

22-11-2020 12:13 PM| Komen: 40


Dalam satu hantaran di laman Facebook pelakon dan penerbit, Puan Sri Tiara Jacquelina berkata, filem itu telah dijadikan subjek untuk meme selama dua minggu.

Loading FB Post...

"Macam tahu sahaja, kitorang tengah promosi tayangan terhad filem versi asal dekat EnfinitiV.Asia, dengan bonus babak terpotong lagi.

"Siapa yang kreatif sangat ini, tolong lah angkat tangan, saya nak kredit awak pun tak tahu macam mana," katanya yang ternyata terhibur dengan kreativiti netizen Malaysia.

Beliau turut berkongsikan beberapa meme yang memaparkan karakter Hang Tuah lakonan Datuk M. Nasir dan Puteri Gunung Ledang lakonan beliau sendiri dengan dialog yang mencuit hati.

Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina
Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina

Malah ada juga antara meme itu memaparkan isu semasa mengenai Kumpulan Wang Simpanan Pekerja yang menjadi bualan hangat apabila Ahli Parlimen Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari menyamakan tuntutan Barisan Nasional (BN) untuk Belanjawan 2021 seperti tuntutan Puteri Gunung Ledang.

Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina

Untuk info, filem epik sejarah tersebut dihasilkan Enfiniti Vision Media pada 2004 berlatarbelakangkan Kesultanan Melayu Melaka. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 40
Komen

Previous : Menjerit Risteena Dapat Sekotak 'Lipas' Sempena Kejutan Hari Jadi

Next       : Ernie Zakri Merajuk Syamel Tak Kisah Persiapan Perkahwinan

Komen Terbaru

Quote anggeriklatifah 24-11-2020 10:14 AM
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

hahahahahaha
biasalah uols
tipikal mak tiri punya perangai
bila belum ade anak kemain sayng dgn anak tiri
lepas dapt anak sendri....ermmmmm....of course la dia lebihkan anak sendiri khannnn

anyway nur nilam sari ape cerita
dah kahwen lom...rsenya dah umur dlm awal 20an
lagu bapak dia cipta khas utk sheols nur nilam sari mse sheols baru lahir
sgt2 lah menyentuh perasaan bait2 liriknya
iols bayangkan sheols kahwin bapaknya nyanyikan lagu tu mse hari perkahwinann sheols

Lain-lain Komen

Quote Suchi 22-11-2020 12:39 PM
Tiara baru perasan sekarang ke? Bukan ke dah lama depa ni buat meme.
Kalau layan fb page gags malaysia rasanya dah lama dah siap lucah2 lagi dialog dorang letak.
Quote kambinggila 22-11-2020 12:51 PM
ko ingat diorang ada masa nak tengok malaysian gag ke? ekekeke
Quote exclusive_vvip 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,wartawan kuarkan artikel ramai dok try M Nasir termasuk manager retis manatah..hujung2 dpt kat Marlia Musa..untung sheols..tapi last year ke awal tahun ni ye, saja masuk tgk ig Marlia..dia tak up psl Nur Nilam Sari tu..byk psl yg anak dia dgn M Nasir je..saja je tringat bonding dia dgn Nur Nilam Sari sblm dia kawen dgn M Nasir..sorry OT
Quote Kancilkering 22-11-2020 12:57 PM
agak agak theater dia tu bila dh on...duit x pulang pulang lagi....
Quote Belibis 22-11-2020 01:12 PM
Hero jaman dulu2.takdenya bedak memutih,bibir merah macam kucing.
Quote tripleid 22-11-2020 01:37 PM
Salah satu filem melayu terbaik sepanjang zaman{:good
Quote makneng 22-11-2020 01:47 PM
Hahaha ok mak terhibur
Quote RatuDunia94 22-11-2020 01:59 PM
Lambatnya sheols..
Quote bondeh 22-11-2020 02:04 PM
Tapi Puan Sri kemban nih memang sejenis peramah & mudah terhibur, and humble pun iye gak muka senyum je walaupun pernah dinobat pencaras terhagung sebelum penyanyi bernombor rampas takhta....
Quote MeghanK 22-11-2020 02:06 PM
haha yang tak mandi tu lawak
Quote Kurex 22-11-2020 02:23 PM
Dah lama dah, baru kau nak perasan ke
Quote Tinot7 22-11-2020 04:29 PM
Sibuk menda lain ye? Baru la ni nak prasan...
Quote smeetasmitten 22-11-2020 05:30 PM
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

I pun stalk ig sucinasir
Takde pun gMbar dgn adik beradik lain
Quote abbey 22-11-2020 05:48 PM
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...


iols pn perasan marlia jarang up gbr nur nilam sari, dulu2 ada la jgk..



Quote merrissa 22-11-2020 06:10 PM
Suchi: Tiara baru perasan sekarang ke? Bukan ke dah lama depa ni buat meme.Kalau layan fb page gags malaysia rasanya dah lama dah siap lucah2 lagi dialog dor ...


Mungkin dia baru perasan sb terkesan sb air xdak
Quote lazim 22-11-2020 06:15 PM
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

Tp mcm agk pelik jgk, nur nilam sari lnsg xada dlm ig mm. Mention pun lnsg tdk. Seolah2 ank sheols seorg tu saja. Komen tnya psl nilam sari pon lnsg tak respon. Mcm ada mslh le plk...
Quote fezy 22-11-2020 06:57 PM
Kancilkering: agak agak theater dia tu bila dh on...duit x pulang pulang lagi....


ko kena hantar email. tp patutnya dia dah call ko sbb time dia call aku, dia cakap akancall suma irg
Quote Blackrose87 22-11-2020 07:31 PM
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

Dulu2 pernah baca dlm majalah.. M.Nasir pilih Marlia Musa sbb seiras dgn isterinya yg meninggal tu. Nur Nilam Sari pun kecik lagi..
Quote LadyCarefree 22-11-2020 09:34 PM
lazim replied at 22-11-2020 05:15 PM
Tp mcm agk pelik jgk, nur nilam sari lnsg xada dlm ig mm. Mention pun lnsg tdk. Seolah2 ank sheols ...

Laaaa kot anaknya yg nk low profile xnak gambar dia ada kat medsos

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top