Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Abah Sempat Tulis Nota Minta Maaf Sebelum 'Ditidurkan' Akibat Covid-19

Oleh: LilRose|21-11-2020 12:28 PM Komen: 41
Siapa saja tidak berada dalam keadaan pilu kehilangan ahli keluarga.

Lebih meruntun jiwa apabila membaca pesanan terakhir yang ditinggalkan arwah.

Begitulah yang dirasai Fika Maira sekeluarga sejurus bapanya meninggal dunia akibat Covid-19, baru-baru ini.


Kredit foto: FB

Menerusi perkongsiannya di Facebook, Fika memuat naik gambar nota di atas sekeping kertas ditulis bapanya yang meminta mereka berdoa dan terus melakukan solat hajat.

Arwah juga memohon maaf serta meminta semua menjaga diri.


Kredit foto: FB

Pun begitu, Fika bersyukur diberi kesempatan hadir ke majlis pengebumian bapanya sebagai wakil keluarga meskipun dari jauh saja.

"Nota ini yang terakhir abah tinggalkan sebelum abah 'ditidurkan' pada Isnin lepas," tulisnya.


Kredit foto: FB

Sementara itu, NST melaporkan bahawa Fika tidak dibenarkan mengambil nota berkenaan kerana dikhuatiri dijangkiti virus tersebut. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
7
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haryatie 25-11-2020 08:25 AM
sedih nya
tp kan...pesakit ni bila doc kata nak tidurkan pesakit
mmg dia sebenarnya mmg da dkt smpai ajal ker
sbb pengalaman dlm family aku..da 2 org mcm ni
bila doc ckp tu, paling cpt dlm msa 24 jam dia org pun meninggal

Lain-lain Komen

Quote per706 21-11-2020 12:39 PM
Semoga syurga buatnya InsyaAllah...Amin Ya Rabb... (T_T)
Quote sarah82 21-11-2020 12:41 PM
Semua org berharap.. Boleh berbakti kali terakhir pada mak bapa.. Dgn mandikan jenazah mak bapa sendiri.. Semua org berharap boleh tatap dan cium buat kali terakhir jenazah org tersayang.

Kehilangan tanpa memberi peluang utk memandikan,  mencium  jenazah org yg tersayang lagi meninggalkan kesan mendalam.

Semoga keluarga si arwah pakcik ni tabah menghadapi ujianNYA.
Quote bakingsoda 21-11-2020 01:00 PM
family dorang dapat covid19 dari mana
Quote Orix 21-11-2020 01:11 PM
Ditidurkan ? Dicabut bantuan pernafasan sbb dh xde harapan ke mcm mana ?
Quote Kak-Leen 21-11-2020 01:12 PM
Reading this, I cried.

Moga roh pakcik diletakkan bersama yg soleh.
Dan ahli keluarga yg ditinggalkan terus kuat menghadapi kehilangan ini. Mudah2an semua bebas covid!
Quote batusembilan 21-11-2020 01:26 PM
ada kawan2 aku kt grup wasap bergurau psl number of covid-19 ni......katanya jumlah yg ada skrg ni sikit......kt US sana tu juta2 rilex je.....

biar la byk2 kes baru nmpk negara maju.

aduhaiiii nk kata bodoh...........tp pandai2 belaka masuk universiti.
Quote dua_chzy 21-11-2020 01:31 PM
Orix: Ditidurkan ? Dicabut bantuan pernafasan sbb dh xde harapan ke mcm mana ?


Yeap. Sah2 laaaaar. Kalau orang tua sakit dihantar pi sepital, takda Covid pun biasanya sepital expect deol untuk mati jah.
Quote baghal_bortuqal 21-11-2020 01:37 PM
sebak rasa tgk nota tu..
Quote missinpiece 21-11-2020 01:41 PM
sedih baca nota.. iols ingat suicide notes sebab tak mampu jaga keluarga akibat hilang kerja tadi
Quote Kurex 21-11-2020 01:42 PM
Sebak...   
Quote missus_meow 21-11-2020 01:46 PM
sebak

Takziah utk keluarga ... semoga arwah ditempatkan bersama2 mereka yg beriman
Quote noor2 21-11-2020 02:02 PM
.... innalillah.....muda lagi...
Quote adelea 21-11-2020 02:07 PM
sbb tu seblm tidur benci la macam mana sekalipun  maafkan semua org
Quote zehra2 21-11-2020 02:08 PM
yg ada sakit kronik mmg boleh bawak pd kematian
Al Fatihah
Quote Belibis 21-11-2020 02:16 PM
dua_chzy: Yeap. Sah2 laaaaar. Kalau orang tua sakit dihantar pi sepital, takda Covid pun biasanya sepital expect deol untuk mati jah.

Ramai yg tunggu turn nak guna mesin.lain la prince arab,30 tahun pakai mesin.
Quote Belibis 21-11-2020 02:17 PM
Mungkinkah sebelum buka,doc bagitau,..' pakcikkk...lepas ni pakcik dah tak bangun lagi'????
Quote gigahertz 21-11-2020 02:19 PM
batusembilan: ada kawan2 aku kt grup wasap bergurau psl number of covid-19 ni......katanya jumlah yg ada skrg ni sikit......kt US sana tu juta2 rilex je.....biar la ...

Diorang sana populasi besar. Kita sini populasi kecik kalau kita dah reach juta2 tu dah lambat
Quote Tinot7 21-11-2020 02:31 PM
Takziah kpd keluarga..
Quote Abot 21-11-2020 02:47 PM
Sedihnye...{:childlike

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top