Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Netizen Kecam Bagi Anak Nama ‘Mipan Zuzuzu’, Bapa Akhirnya Buka MuIut

19-11-2020 01:33 AM Komen: 35


Baru-baru ini, viral sehelai sijil kelahiran seorang bayi apabila si kecil itu dinamakan sempena lagu TikTok yang viral. Lagu Mipan Zuzuzu menjadi siulan ramai di seluruh dunia dan terbaru ianya menjadi buah mulut di Malaysia apabila seorang bayi didaftarkan menggunakan nama tersebut.

Melalui gambar yang viraI itu, bayi tersebut bernama Mipan Zuzuzu bin Mahzan dan sijil kelahiran tersebut dikongsikan sendiri oleh si bapa di Facebook.

Welcome baby mipan zuzuzu.. uncle aunty boleh panggil zuzu je… Mipaaaaaaaaaaan…. Zuzuzuzu.”


Menurut mStar, Mahzan telah memuat naik gambar tersebut sebaik saja mendapat sijiI kelahiran anak lelakinya yang dilahirkan pada 5 November lepas.

Tanpa disngkanya, gambar tersebut menjadi viral dan mencetuskan pelbagai reaksi netizen di Malaysia. Namun, Mahzan sebenarnya telah edit dulu bahagian nama anaknya sebelum muat naik gambar di Facebook sekadar untuk bergurau.

Saya ni memang jenis suka edit gambar. Lepas ambil surat beran4k tu saya tengok, rasa macam boleh edit. Jadi saya editlah nama tu. Saya share dekat Facebook untuk hiburan kawan-kawan sebenarnya.”

Tak sangka pula boleh viral. Isteri saya pun tahu tapi dia steady je. Dia tahu saya ni jenis bergurau.


Menurut Mahzan, bayi itu merupakan anak keduanya dan diberi nama Marzuki bin Mahzan. Meskipun hanya bergurau, disebabkan gambar itu menjadi viral Mahzan mendapat kritikan dan kecaman daripada netizen yang menganggap dia tidak berfikir panjang dalam pemilihan nama anaknya.

Saya saja-saja edit sebab lagu tu pernah trending, saya selalu dengar. Lagipun lagu tu macam ada kaitan juga dengan Marzuki terutamanya perkataan Zuzu.”

Saya tahu ramai kecam. Ada yang guna kata-kata kesat. Mereka kata saya tak ada otak letak nama macam tu. Saya abaikan je. Tapi ada sesetengah yang tahu benda tu edit sekadar untuk hiburan. Takkanlah saya nak bagi anak nama pelik-pelik.”

Lagipun sekarang JPN tak benarkan nama-nama macam tu. Saya saja nak gurau-gurau dengan kawan.”




Sumber : mStar


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 35
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mawar_pink 26-11-2020 08:52 AM
dah agak dah edit..sebelum2 ni pon ada yg mengedit nama anak pas up kat med sos..

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 19-11-2020 01:37 AM
Power btol skil editing hehehe
Quote Kurex 19-11-2020 01:47 AM
Sehelai ke sekeping? Sehelai kertas... Sekeping roti
Quote Tinot7 19-11-2020 01:57 AM
Untuk org2 yg tak bertiktok dan tak tau apa itu mipan zuzuzu:





Quote matbad 19-11-2020 02:08 AM
Tinot7: Untuk org2 yg tak bertiktok dan tak tau apa itu mipan zuzuzu: bnabdy-i3Eg  FkRqB-VMVDM  xKuYqpLd0b4

Trima kasihhhhh sbb aku tetnya2 apa brnda tuuu hihi
Quote Beribear 19-11-2020 06:00 AM
Tinot7: Untuk org2 yg tak bertiktok dan tak tau apa itu mipan zuzuzu: bnabdy-i3Eg  FkRqB-VMVDM  xKuYqpLd0b4


Ohhh jadi perkataan sebenar miel pops la ye.. Creative dia ni
Quote makneng 19-11-2020 06:27 AM
Eee tak leh dengar lagu ni. It will stays in my brain like forever ya!
Quote shernazz 19-11-2020 06:32 AM
Hahaha
Iols tau adek iols taip kat wasap
Iols tanya amende ni..sebab pelik btol
Pastu cari kat youtube..mak aih..hahaha
Patut la .. sebab iols pung terikut
Hahaa
Quote haryatie 19-11-2020 07:52 AM
apa ni..blum pernah dngar lagik
Quote eyansss 19-11-2020 08:04 AM
Tinot7 replied at 19-11-2020 01:57 AM
Untuk org2 yg tak bertiktok dan tak tau apa itu mipan zuzuzu:

lagu iklan rupanya...  hahaha...
Quote saviour_09 19-11-2020 08:06 AM
netizen kita jarang yg cerdik bab2 kecam org ni

kecam dulu baru check eh ni edit ke betul ni

mipan zuzuzu betul!
Quote buragazz 19-11-2020 08:31 AM
Klu la aku tau IG or FB yang mencerca tu memang berbakul aku pulang kan buah keras...
Quote EvieWanKenobi 19-11-2020 08:35 AM
muka penyanyi tu macam Azza Elite..
Quote Tinot7 19-11-2020 08:36 AM
matbad replied at 19-11-2020 02:08 AM
Trima kasihhhhh sbb aku tetnya2 apa brnda tuuu hihi

You are welcome
Quote Tinot7 19-11-2020 08:37 AM
Beribear replied at 19-11-2020 06:00 AM
Ohhh jadi perkataan sebenar miel pops la ye.. Creative dia ni

Asalnya dari iklan. Ntah siapa yg cepatkan nyanyian dia dan viralkan
Quote Tinot7 19-11-2020 08:38 AM
eyansss replied at 19-11-2020 08:04 AM
lagu iklan rupanya...  hahaha...

Ha ah.. iols pun rasa klakar
Quote fuyupoktek 19-11-2020 08:45 AM
Pfttt skali tgk pontau edit netizenn mmg
Quote djzara81 19-11-2020 09:11 AM
Haha..memula terpikir gak awatlah letak nama mipan kt anak.
Quote chinta89 19-11-2020 09:59 AM
eleh wat2 terkejut pdhal dh tau kan malaysia ni pelik2 sket mmg viral
Quote Skuau 19-11-2020 10:27 AM
tahniah...anda,bini,anak dah 'dapat perhatian'.

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top