Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Cara Saya Didik Dia" - Lana Nordin Jawab Teguran Netizen

19-11-2020 11:00 AM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 64




"Biar suami saya belajar perlahan-lahan, tu cara saya didik dia. Islam tak memaksa kalau sakitkan."

Aktres Lana Nordin, 40, memberi jawapan penuh hemah kepada pertanyaan netizen di laman Instagramnya setelah dia berkongsi mengenai suaminya, Mohd Daud McKienzie belajar solat.

Ia rentetan teguran netizen yang meminta Daud melentikkan jari kaki ke dalam dan bukannya ke luar ketika bersujud.




Foto : IG


Foto : IG

Foto : IG

Bagi Lana, dia memahami kesukaran suaminya untuk menyempurnakan ibadah tersebut kerana faktor fizikal, jadi biarlah Daud belajar secara perlahan-lahan mengikut keselesaannya.

Jawapannya itu turut dipersetujui netizen lain supaya tidak menghakimi proses belajar tersebut.



Foto : IG

Dalam masa sama, Lana turut bersyukur dengan keinginan Daud untuk belajar mengenai Islam bersama-sama anaknya. Hal ini lah yang perlu diberi pujian.

Jadi, proses pembelajaran itu kan panjang. Kita doakan yang baik-baik sahaja. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 64
Komen

Previous : "Kami Penat Lelah, Mereka Senang Je Tiru" - Aeril Zafril

Next       : Neelofa Perkenal TheNoor, Ganti Aplikasi Muslim Pro?

Komen Terbaru

Quote misz_sanggul 20-11-2020 12:04 PM
Biarla mcm2 pgai Lana ni tp die mmg still ade rse nk setlle down sesame husband die..
byk je omputih yg kawen saje n bini mlayu tikut omputih..
at least alki die pndai qamatkan azan ble baby lahir drp org mlayu qamat azan pun de x lps..
cume x yah up kt social media la

Lain-lain Komen

Quote ogata 19-11-2020 11:01 AM
slowly but surely...
InsyaAllah...
Quote cikperiukkera 19-11-2020 11:04 AM
Bagus lana ni...xpe slow2 ajar suami.. btw suami sheols tasty yachh...sama mcm husband sarah hildebrand tu. Ehhhh
Quote LadyCarefree 19-11-2020 11:10 AM
Dah post kat public memang akan dapat komen2lah. Kalau tak nak siapa komen, takyah post. Hehe atau macam izzara punya style. Off komen. Lol
Quote Budakmomok 19-11-2020 11:16 AM
Tahniah lana n husband
Quote innocent_me 19-11-2020 11:17 AM
susahkan nk hadap nurtizen.
tak up gambar kang, kata tak semayang ke?
Up kang, habis dikomennya.
Quote rbmy 19-11-2020 11:20 AM
husband lana berutung
Quote nazza2802 19-11-2020 11:21 AM
org kita yg lahir2 islam pn ramai yg x betul cara solat nye.. pastu ego xnak belajar.. dia ni bru islam slow2 la bg dia belajar.
Quote tikusmontok 19-11-2020 11:22 AM
Halah halahhh sibuknya netizen hauk acting setajah..nak tegur pun pm jer la. Biarla dia pelan2 belajar..si zahar leman yg lahir sbgi muslim tu pun tak mampu lg mengjr anak yg lahir sbgi muslim..inikan pulak mualaf yg sjk kecik dah mengunyah babs n bertahun menogok arak..bg la dia peluang.
Quote ifanonline 19-11-2020 11:26 AM
nak ajar kesempurnaan islam kpd muallaf kena secara berhemah dan perlahan-lahan...tegur tetap tegur...tapi dgn cara mengajar..bukan memarahi...benda yg salah, kalau di biarkan berlarutan tak boleh juga...pelan2 ajar...
Quote Nenasketum 19-11-2020 11:26 AM
terserlah muka ori Lana pada anak dia.
Quote Redmyvi 19-11-2020 11:34 AM
Kita yg lahir islam ni pn banyak lg benda nk kena blajar..
Quote mystica 19-11-2020 11:40 AM
husband dia nampak laki yang baik.. suka tgk couple ni

Quote Suchi 19-11-2020 11:43 AM
Suami dia ni mix asian eh muka dia terlalu asian kan.Sampai anak2 pun muka asian juga tak de sikit pun muka omputeh cam Zayne anak Mat Dan tu.
Quote Tinot7 19-11-2020 11:46 AM
Nenasketum replied at 19-11-2020 11:26 AM
terserlah muka ori Lana pada anak dia.

Lana ada buat muka ke?
Quote Normabaru 19-11-2020 11:48 AM
Perlu tahu ya david ni tgh blaja fardhu ain?hahahaa
Quote doubleA 19-11-2020 11:49 AM
Dah nama pun belajar
Quote fadz84 19-11-2020 11:50 AM
Tinot7 replied at 19-11-2020 11:46 AM
Lana ada buat muka ke?

Alter dh muka dia tu.. tang hidung plg obvious.. cer try cari gmbar2 lama dia..
Quote gold_teeth 19-11-2020 11:52 AM
Suchi replied at 19-11-2020 11:43 AM
Suami dia ni mix asian eh muka dia terlalu asian kan.Sampai anak2 pun muka asian juga tak de sikit p ...

Mak mertua lana pinoy.,
Quote nazzse 19-11-2020 11:54 AM
Ya rabbi, banyak betul masa free netz berkuntum dkt ig retis..siap tilik gambar plak tu

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top