Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kisah Kenal Lelaki Di Kelab Malam, Kini Jadi Imam Keluarga

18-11-2020 05:40 PM Komen: 29



Benarlah bahawa Hidayah itu milik Allah dan boleh hadir dalam pelbagai bentuk. Setiap orang mampu berubah untuk jadi lebih baik walau seteruk mana kita mereka yang lalu.

Seperti kisah pasangan suami isterinya yang tular apabila kisah perkenalan mereka menjadi perhatian dan inspirasi buat kita semua serta ramai anak muda di luar sana.

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok oleh Zuliani Asylia, dia berkongikan kisah silam suaminya dan detik perkenalan mereka sebelum diijabkabulkan.

Zuliani berkata mereka berdua berjumpa buat kali pertama sebuah di kelab malam, namun dalam video yang dikongsikan kelihatan suaminya mengenakan T-shirt berwarna merah dan kain pelikat sambil sedang menunaikan solat.

https://www.tiktok.com/@zuliani_asylia/video/6895365688702029057?

Perkongsiannya itu sekaligus menepis pandangan orang ramai bahawa lelaki kelab juga boleh berubah untuk menjadi suami yang baik. Kata Zuliani suaminya kini sudah berubah dan menjadi imam dalam hidupnya.

Malah, Zuliani percaya bahawa setiap manusia berhak diberi peluang untuk berubah dan memperbaiki kesilapan dirinya terdahulu.

Perkongsian Zuliani itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengagumi pasangan itu serta mendoakan suaminya kekal istiqamah untuk memperbaiki diri.


SUMBER: TikTok



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gideoncross 19-11-2020 10:50 AM
vee_zara replied at 19-11-2020 12:39 AM
Sorry i confuse mana satu laki mana 1 pompuan. Betul2 confuse ni bukan main2.

Yg llaki tu mcm feminine skit.

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 18-11-2020 05:48 PM
Hmm.. Selagi nyawa dikandung badan.. Pls la xperlu tunjuk amal ibadat..sbb xtahu lg akhir cmne.. Unless dh meninggal then bgtau ok la. Ni hidup lg. Esok lusa kantoi xke malu.. Hasanah story ni kaka skeptikal sket.maaf.Huhu..
Quote awanysss 18-11-2020 05:50 PM
lulzz...
cukuplah kite dah ada contoh mizz nina dan noh hujan..
kami tak perlukan org lain...
zaman skrg semua benda nak share kan...
*bukan dengki, cumanya rasa mcm "perlu ke"
sibuk nak bukak aib sendiri.. dia sendiri yg judge, dia sendiri yg puji..
Quote matchstick 18-11-2020 05:53 PM
Nk pergi kelab malam ler cari jodoh. Eh lupa. Pkpb ni kelab malam katup kan
Lmbt lagi ler nk jumpa jodoh cenggini{:smile
Quote djzara81 18-11-2020 05:55 PM
Eloklah clubbers dah insof. Sampai bila nk cucuk langit kann. Mmg tak semua clubbers kaki minum mabuk dadah. Tapi tempat laghah mcm tu sebaiknya tak pyh jejak kaki lagi bagus.
Quote anakjiran 18-11-2020 05:57 PM

I know you want me (want me)

You know I want cha (want cha)


mata lalok sambil senyum


Quote KIM.K 18-11-2020 05:58 PM
Yang terjebak substance abuse pun ramai je kaki mesjid di zaman moden ni. Solat tak tinggal
Tinggal lagi kau mau ke tidak lelaki takda harta. Pasal duit semedang takde
Quote Belibis 18-11-2020 06:02 PM
Macam dah baca kisah ni..kat porum ke kat mana ehhh??
Quote nazzse 18-11-2020 06:08 PM
Solat wajib dekk
Gi kelab malam tu pilihan
Quote lattehazelnut 18-11-2020 06:09 PM
Ko gi kelab mlm xsolat ke kak, yg heran sgt tu.
Quote nia_salina 18-11-2020 06:14 PM
too erly spoken gitu sis
Quote Boomibulat 18-11-2020 06:15 PM
Saya pcaya setiap orang mampu beruban..walaupun masih muda..
Quote Cumikucingku 18-11-2020 06:16 PM
eh...pompuan mata kelabu... baca ni...

ko nk menggalakkan pompuan2 ni supaya tak memilih ke?

sape je nak laki kaki clubbing... ko nak ko amk la... dah klu betul dia berubah gi la sujud syukur kat sana.. dah kenapa nak heboh2... ko mane tau dia kekal istiqomah ke x...
Quote RatuDunia94 18-11-2020 06:45 PM
Hidup ni satu perjalanan sis.. akan ada fasa2 dalam kehidupan.. jd x perlu post benda mcm ni kat sosial media ibarat you already won in life sbb laki jd imam kat rumah.. perjalanan perkahwinan cuols masih jauh.. just keep it to yourself. Dan x perlu nak romantize kan ttg jodoh di club.. afterall club mlm tu mmg tempat syaitan bersarang..
Quote Kurex 18-11-2020 07:36 PM
Aku sampai zoom dekat gigi dia. Pahal pelik braces dia
Quote Tinot7 18-11-2020 08:03 PM
Kelab malam yg dia pi tak mcm ni kott..

Quote belilies 18-11-2020 09:01 PM
Berapa tahun dah kawen ni? Jangan esok lusa tiber ketahuan laki berjimba di club. Skrg ni ok lg musim covid mana boleh buka club
Quote shop_girl 18-11-2020 11:11 PM
Benda2 gini simpan sendiri dah le..
Quote vee_zara 19-11-2020 12:39 AM
Sorry i confuse mana satu laki mana 1 pompuan. Betul2 confuse ni bukan main2.
Quote pearl.silver 19-11-2020 08:02 AM
Satu kebanggaan ke pernah jd penghuni kelab malam?

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top