Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sufie Rashid Mengaku Tak Pandai Mengaji

18-11-2020 12:50 PM| Komen: 36

Penyanyi Sufie Rashid mengaku dirinya tidak pandai mengaji dan masih dalam tempoh pembelajaran.

Menerusi posting terbaharu di akaun Instagramnya, Sufie menyatakan rasa syukur apabila dapat meneruskan kelas mengaji untuk memperbaiki kekurangannya

Foto: IG

“Alhamdulillah minggu kedua mengaji. #sayatakpandaibaca, #sayabutahuruf, #itsnottoolate,” tulisnya.

Entri itu juga disertakan dengan foto yang merakamkan Sufi sedang memegang buku Iqro’.


Dalam pada itu menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya memuji sikap yang ditunjukkan oleh Sufie dan mendoakannya terus Istiqomah.


Sufie yang merupakan juara Akademi Fantasia 2015 mendirikan rumah tangga dengan Nurulain pada 21 September 2019. -CARI

Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 35
Komen

Previous : Wajah Tak Komersial, Tapi Bakat Nam Ron Dan Amerul Affendi ‘Mendunia’

Next       : Cuma Baju Basahan, Tapi Chef Wan Tetap Pakaikan Ibunya Rekaan Designer!

Komen Terbaru

Quote stingerwrap 21-11-2020 08:49 AM
Kak-Leen replied at 21-11-2020 07:33 AM
Alhamdulillah. Ada ke kelas harfiyyah & tafsir.

My tutorship can be very expensive, you know....

Lain-lain Komen

Quote wanokakaka 18-11-2020 12:58 PM
Xpela janji ada niat nk belajar.. nk belajar ni tak ada had umur
Quote Kancilkering 18-11-2020 01:00 PM
teruskan  belajar langsung
mengaji Al Quran
.moga jadik kubur jadik terang kelak...moga dapat syafaat di padang masyar....
Quote tembamgirl09 18-11-2020 01:09 PM
Kancilkering replied at 18-11-2020 01:00 PM
teruskan  belajar langsung
mengaji Al Quran
.moga jadik kubur jadik terang kelak...moga dapat syaf ...

betul2...Amiinnn
Quote mamajawie 18-11-2020 01:54 PM
xpe la sufie..iollss yg da 2-3 kali khatam pun kadang tajwid terbabas gak..
Quote abadi84 18-11-2020 01:58 PM
Bagusnya.
Klu dapat pun ai nak blaja balik.
Seronok dlu ofis lama ada buat kelas mengaji free setiap rabu. Gilir2lah klu tak sape nak run ofis.
Quote husna_amal 18-11-2020 03:00 PM
Alhamdulillah ada kesungguhan belajar. Bagi yang dah pandai mengaji Al-Quran jangan lah pula tinggalkan Al-Quran ni.
Quote hanezzafirah 18-11-2020 03:01 PM
aku pandai mengaji tapi x pandai tajwid. takpe yg penting nak belajar balik
Quote lanse 18-11-2020 03:15 PM
Teringin nak belajar Alquran balik juga.
Quote kakakspek 18-11-2020 03:22 PM
bagus lah belajar mengaji..sis yang pandai mengaji pun belum tentu sebutan tajwid  tu betholll!
Quote doubleA 18-11-2020 03:28 PM
Takpa, yg penting belajar. Dan ada niat utk perbaiki diri, Allah mudahkan nanti
Quote newme11 18-11-2020 03:31 PM
Alhamdulillah...…… belajar mmg tak pernah abis...
Quote Boomibulat 18-11-2020 03:37 PM
hanezzafirah replied at 18-11-2020 03:01 PM
aku pandai mengaji tapi x pandai tajwid. takpe yg penting nak belajar balik

kalau ada anak2 sekolah rendah/agama pun boleh minta tolong ajarkan sikit2..diorang lg pandai..masjid tmpt sy dh stop kelas sebab kobid ni..
Quote suzycutegal 18-11-2020 05:48 PM
tak pe janji belajar ngaji and istiqomah
Quote mesmerize 18-11-2020 06:18 PM
ai install app quran dalam ipad.. mudah nak ikut sebab ada audio sekali.. kalau tak pasti tajwid atau sebutan ayat tu cemana on je audio pastu ikut baca..
Quote minah_selekeh 18-11-2020 10:17 PM
mesmerize replied at 18-11-2020 06:18 PM
ai install app quran dalam ipad.. mudah nak ikut sebab ada audio sekali.. kalau tak pasti tajwid ata ...

Iolls pun buat camni..
Quote beta_carotene 18-11-2020 10:32 PM
ramaaaaiiii orang2 skrg ni xpandai ngaji tp sorok2 dr org

semoga apa yg sufi dedahkan ni blh jadi sebab utk ramai org come forward
Quote imanda 18-11-2020 10:38 PM
sufi blaja la ngn nora danish sb nora dah khatam hr tu.
apapon teruskan usaha sb dpt pahala even baca 1 huruf.
Quote beatgirlX 18-11-2020 10:40 PM
Belajar x mengenal usia...
Quote YomiuriLandMae 18-11-2020 10:41 PM
bagus tak perlu rasa malu..

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top