Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Nak Pakai Pelitup Muka, Tapi Tetap Mahu Tunjuk 'Muka'... Ini Penyelesaiannya!

17-11-2020 03:23 AM| Komen: 5


Lelaki ini memakai pelitup muka yang ditempah daripada Roriz, namun sekali pandang seperti langsung tidak memakai apa-apa yang menutup mukanya. -Reuters

RIO DE JANEIRO: Jorge Roriz, 65, sudah lama menggunakan kemahiran seninya untuk mencipta dunia magis, terutamanya dalam sambutan kebudayaan Carnival Rio de Janeiro yang diserikan kostum berwarna-warni serta kenderaan berhias.
Kini, dalam musim pandemik koronavirus yang belum berakhir, dia memanfaatkan bakat seninya untuk menghasilkan pelitup muka yang tidak 'menutup' ciri-ciri wajah pemakainya, sebaliknya kelihatan mirip wajah asal.
Roriz yang ditemui Reuters di studio seninya dilihat tekun melukis gambaran hidung dan mulut serta sebahagian daripada pipi dan dagu, yang ditutup kepingan pelitup muka pemakainya.

Untuk mencapai matlamatnya, pelanggan yang menempah akan memberi gambar wajah mereka menerusi telefon pintar, lalu cuba meniru semula menggunakan calitan berus dan cat khas.
"Saya menggunakan pelitup muka ini dengan tujuan tidak mahu kehilangan identiti," ujarnya yang turut memakai pelitup muka menyamai warna kulit, bentuk mulut, serta ciri khas pada wajahnya sendiri, seperti misai putihnya.
Semua pelitup muka yang dihasilkannya begitu popular dalam kalangan pelanggan yang juga sependapat dengannya - iaitu mahu menutup mulut dan hidung bagi melindungi diri daripada koronavirus, namun enggan menyembunyikan wajah.

"Sangat penting untuk orang ramai menjaga diri masing-masing. Pakai pelitup muka juga sangat bagus.
"Saya menerima banyak reaksi positif... mereka ketawa melihatnya.
"Sesuatu yang digunakan kerana kita dalam tempoh bersedih akhirnya membawa sedikit kegembiraan," katanya.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 5
Komen

Previous : Manfaat Baking Soda Dalam Kehidupan Harian, Buat Deodoran Pun Boleh!

Next       : Sedap Hingga Sukar Dilupakan, Hidangan Dipercayai Ikan Bandaraya Bersama Air Asam Jadi Menu Special

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 20-11-2020 05:16 PM
Tak minatlah macam ni lebih baik guna yang biasa lebih rahsia

Lain-lain Komen

Quote chinta89 17-11-2020 09:08 AM
kalau wajah instapemes kena ikut muka tanpa make up atau muka 4 lapis bedak + filter? kang dari wajah gelap jd cerah tpksa plk buat 2 face mask.
Quote husna_amal 17-11-2020 10:10 AM
Nak buat penyamaran pun boleh buat jugak ni.
Quote Noraniza_Iblis 17-11-2020 10:10 AM
siti musliha..
tak buat laa kot face mask gini
Quote belilies 17-11-2020 06:17 PM
Kat us skrg bising cecikgu sana budak2 trend pakai mask geiter. Cover dr tekak sampai ke hidung.
Quote Artemesiaa 20-11-2020 05:16 PM
Tak minatlah macam ni lebih baik guna yang biasa lebih rahsia

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top