Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Apa Yang Takut Sangat?" - Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut ‘Norma Lama’

16-11-2020 05:08 PM| Komen: 196

Zul Yahya sejak semalam mencetuskan kekecohan di media sosial selepas memuat naik video solat berjemaah tanpa mengamalkan penjarakan sosial.



Pelakon berusia 47 tahun itu menerusi beberapa siri hantaran di Instagram mempersoalkan keyakinan muslimin terhadap kuasa Allah dan sunnah nabi S.A.W. 

"(Penggunaan) vaksin belum tentu menyelesaikan masalah, tapi solat mengikut cara nabi S.A.W. pasti ada kejayaan," tulisnya.





Zul juga mencadangkan solat jemaah dilakukan mengikut norma lama.

"Apa yang susah sangat? Apa yang takut sangat? Perkara dunia orang berhimpun tak apa pula.

"Bab masjid ni asyik beri macam-macam alasan yang kadang-kadang tak masuk akal," ujarnya.



Kredit foto: IG Zul Yahya

Katanya lagi, yang tak bersedia boleh duduk diam-diam di rumah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 196
Komen

Previous : "Ramai Lelaki Dan Perempuan Nak Kena Cili Mulut Sebab..." - Ammar Alfian

Next       : "Wanita Serba Boleh!" -Hanis Zalikha Dipuji-Puji, Bakal Bergelar Pereka Hiasan Dalaman?

Komen Terbaru

Quote Black_Punk 19-11-2020 09:33 PM
tak semua yg bang zul ckp ni x betul kome. ada jgk yg betul. Konspirasi tu mmg betul, tp bknlah semua yg diheboh tu betul dan kena terima bulat2. Berbalik pd logik akal,iman dan ilmu masing2. Yg x pecaya lgsung pd konspirasi tu korang kena bykkan mmbaca dan cari ilmu. Ilmu tu luas. korang kena rajin gali ilmu.korang akan tahu nnti, tp korang xboleh tolak dan xboleh jgk terima bulat2...kena timbangkan pulak dgn akal dan iman, brbalik smula pd alquran sebelum menilai thp kebenarannya.

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 16-11-2020 05:17 PM
Adui, br je nmpk die kt Meru hari tu.
Susah la kalau org bodoh x bertapis ni.
Kalau susah sendiri xpe.
Ni nnt kalau nk mampos menyusahkan orang
Quote tikusmontok 16-11-2020 05:18 PM
Dia ni suka bajet bagus2
Quote bondeh 16-11-2020 05:19 PM
Ini mesti kebal dgn konsep "kalau nak mati tuh, mati juga takyah takut dengan covid"

Boleh tak artis2 yg dah berubah ke arah kebaikan tuh cerdik sikit, ini nampak macam Islam tuh agama yang hmmmm susah nak explain...
Quote dino 16-11-2020 05:22 PM
dah boleh geng dengan sohai kepam
Quote izat123 16-11-2020 05:22 PM
Kenapa artis kalau nak berubah jadi ekstrem agama terus. Berubah rilek rilek macam miss nina tu tak boleh ke
Quote LadyCarefree 16-11-2020 05:22 PM
tikusmontok: Dia ni suka bajet bagus2



Exactly. Dia ingat dia dah alim sangat.
Quote LadyCarefree 16-11-2020 05:24 PM
bondeh: Ini mesti kebal dgn konsep "kalau nak mati tuh, mati juga takyah takut dengan covid"Boleh tak artis2 yg dah berubah ke arah kebaikan tuh cerdik si ...



Kaaaaannnnn? Patut kkm saman diorang ni semua sebab xikut sop.

Dia ni agak2 kalau lintas jalan tengok kiri kanan tak?
Quote tagas 16-11-2020 05:27 PM


takbir eh takburrrr
Quote slyfynx 16-11-2020 05:27 PM
Tp yang menyakitkan lagi sbb ramai yang sokong.
Yes, yang sembuhkan penyakit tu Allah, tp kalau kau sendiri cari penyakit, jgn salahkan org lain.
Siap ade yang bangga suami dapat ikut sembahyang cmni kt surau restoran die.
Kerana sikap bodoh2 mcm ni la orang pandang orang Islam sbgai agama yang mundur.
And yes, retis kalau nk tunjuk Islamik, sile jangan tunjuk bodoh tu sekali ye.
Quote sarah82 16-11-2020 05:32 PM
Ni kalau ustaz mengajar kat masjid sini dengar mau dia sound dah..
Quote doubleA 16-11-2020 05:34 PM
Zul handyblack pun sama meratib pasal sop masjid. Penyokong pun sama bebal
Quote Nana_Man 16-11-2020 05:41 PM
Ini ke contoh penunggang agama??
Quote enot_sibudak 16-11-2020 05:45 PM
Dlm pic tu mna ada rapat kan saf... Mcm gitu la situasi nya bila imam suruh rapat.. Renggang srupa tu la dulu2
Quote djzara81 16-11-2020 05:46 PM
Masjidil Haram pon tutup sbb covid. Retis kalo tetiba beralih arah jd islamik tak pyh over sgt mengalahkn mufti & ulama.
Quote Nenasketum 16-11-2020 05:47 PM
Kenapa ek retis sekarang ni perangai macam ni? Time Income Tax takmo bayar, pastu suma nak yang special untuk diri depa. Retis dulu2 dah puas keje puluh tahun, duk diam2 tak kacau orang.
Quote awanysss 16-11-2020 05:47 PM
kalau ikut aku la, bagus jugak..
mula2 aku tak suka org jenis camni, tp sejak APBBH dibenarkan,
aku kecewa
Quote prizadane 16-11-2020 05:49 PM
ramai je uols kata kenapa perlu takut covid. kat fb, bersepah komen pasal covid ni tak berbahaya...kes mati sebab Covid kat hospital tu kata mereka takde kaitan covid pun. saja KKM n gomen nak takutkan rakyat. eee... jadah la diorang ni. aku selalu berharap mereka yang bebal tu semua kena covid. biar ada rasa penyesalan
Quote Abot 16-11-2020 05:50 PM
Dah strt jadi indon ke kite ni.... {:nose
Quote umbut 16-11-2020 05:55 PM
Haritu up kata covid tipu. Berduyun bbnu back up.. ajet2 warak... org lain semua dosa... ko je baik sangat..

Lihat semua komen(196)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top