Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dari Sarung Baju Sampai Tatarias, Bapa Terkilan Penampilan Sissy Iman Dikecam

16-11-2020 04:02 PM| Komen: 77

Bapa penyanyi Sissy Iman, Mohammad Kamil Moustaff tampil meluahkan rasa terkilan di Instagram sejurus penampilan anaknya ketika mengendalikan acara karpet merah di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33 (ABPBH33) dikecam warganet.


Kredit foto: IG Sissy

"Penampilan anak aku dikecam hebat di ABPBH2020. Aku lah penyebabnya tapi aku tetap bangga dia dah lakukan yang terbaik malam tu.

“Tak ada hamba Allah yang nak sponsor yang benar-benar approach pun, baik busana mahu pun kelengkapan dirinya untuk berada di pentas kecil mahupun ditempat gah. Aku bukan jenis yang meminta-minta,” tulisnya.



Kamil juga mendakwa sanggup bersengkang mata menyiapkan baju berkenaan bagi memastikan Sissy tampil sempurna pada acara itu.

“Dandankan rambut, sarungkan baju betulkan segalanya. Terbakar dan melecur tangan dek terkena panas curler dan iron bila mendandan rambutnya. Aku ni bukan profesional pun yang tahu segalanya, tapi aku tetap melakukannya demi dia anak aku sehabis baik mungkin.

"Orang boleh kecam, tapi jerih perih aku hanya Allah yang tahu,” katanya.




Bagaimanapun, Kamil mengucapkan jutaan terima kasih terhadap mereka yang memberi sokongan kepada anaknya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 77
Komen

Previous : Selawat Pun Kena Kecam, Zizi Kirana Pernah Jadi Guru Mengaji Tau!

Next       : "Ramai Lelaki Dan Perempuan Nak Kena Cili Mulut Sebab..." - Ammar Alfian

Komen Terbaru

Quote kitty_lynne 9-1-2021 08:59 PM
lattehazelnut replied at 17-11-2020 12:39 PM
I may not agree tp i guess dia ada reason kot.. kerjaya pengajar or cikgu kira stabil kan..
co ...

Dolu dolu dolu pak dia ni executive kt 1 company telco..pak dia mmg jenis friendly.. masa tu depa laki bini bt Shaklee ka Elken tak ingat dh

Lain-lain Komen

Quote supermum 16-11-2020 04:05 PM
Rambut dia ok, baju dia memang hauk takdapek nak tolong
Quote URUHA 16-11-2020 04:13 PM
Meols hargai effort jahit baju tu tapi sejujurnya baju tu memang nampak hauk pun Siapalah punya idea design baju mcm tu. Apooo retis2 Malaysia ni xde taste dalam bergaya
Quote Themilo 16-11-2020 04:16 PM
kalau tak nak cari sponsor or takde yang mulia hati nak sponsor, patutnya sewa la baju & upah make up artist.
job hosting tu pun rasanya bukan ratus-ratus punya gaji..
Quote diss69 16-11-2020 04:18 PM
Kenapa mesti nk ada ropol2.. Biar simple tp nmpk elegant..
Quote husna_amal 16-11-2020 04:35 PM
Bapa dia ni kuat sentap lah. Perkara macam ni boleh buat anak dia susah nak maju. Lain kali jangan cepat melatah dah perbaiki apa yang patut.
Quote mamajawie 16-11-2020 04:37 PM
hamboih berjela apak dia tulis kat ig..kuat nau sentap..spesis bang jat ke?
Quote yayaachan 16-11-2020 04:38 PM
baju mcm beli kt times square. apoo.
Quote unguaurora 16-11-2020 04:39 PM
Ingatkan sissy ni anak org berada.. biasa2 je rupanya. Bapak sheols kerja apa sbnrnya?
Quote mieymiey 16-11-2020 04:40 PM
Hauk head to toe.
Quote nazzse 16-11-2020 04:48 PM
Masalahnya memang buruk pun.
Tak sanggup nak tengok baju ropol2 gitu
Quote enot_sibudak 16-11-2020 04:50 PM
Iols puji sheoll.. Dia pakai baju tu tanpa rasa apa2 nk malu ker... Bangga baju tu hasil tgn bapak.. Dlm fb mengecam pak sheollss pasal syg ank tp xbg pakai tudung la.. Bla.. Bla.. Bla.. Bnda tu xpayah bgtau smua org tau halal haram.. Fokus utama org nk highlight adalah effort pak dia tu.....
Quote Levespa 16-11-2020 05:12 PM
kalau tak ada renda mcm kek fondant tu ok je.. dan rantai mutiara tu tak payah la besar sangat..
Quote electricopop 16-11-2020 05:18 PM
Baju apo tu Ayahanda oii...
Quote eyansss 16-11-2020 05:31 PM
husna_amal replied at 16-11-2020 04:35 PM
Bapa dia ni kuat sentap lah. Perkara macam ni boleh buat anak dia susah nak maju. Lain kali jangan c ...

teringat nd lala...  sebaek la anak ada rezeki glemer walau kat negara lain...
Quote nolya 16-11-2020 05:39 PM
URUHA replied at 16-11-2020 04:13 PM
Meols hargai effort jahit baju tu tapi sejujurnya baju tu memang nampak hauk pun  Siapalah p ...

terlalu nak tiru western, bajunya mcm baju anak patung barbie, juga manik mutiara yg gedabak melilit leher.
Quote Nenasketum 16-11-2020 05:48 PM
Bapak pun nak mencapub, heran betul
Quote umbut 16-11-2020 05:57 PM
Knp tv3 suka ambik dia ni... cara mengacara takda aura langsung.. lagi bagus fiza frizzy.. cara tanya guest pun ntah apa2... masa nak umum persembahan azlina liza pun flat..  diorang legend tau..
Quote lattehazelnut 16-11-2020 06:04 PM
enot_sibudak replied at 16-11-2020 04:50 PM
Iols puji sheoll.. Dia pakai baju tu tanpa rasa apa2 nk malu ker... Bangga baju tu hasil tgn bapak.. ...

Tu la kalau iols merajuk dah xnak kuar bilik ahahaha..
Quote salmon-suki 16-11-2020 06:13 PM
Allah pun dah gariskan apa y aurat dan apa y boleh ditunjuk...pakcik taknak amek kira y tu ke?sebagai seorang BAPA

Lihat semua komen(77)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top