Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Pembikinan Filem Mael Totey Masih Ketinggalan, Tak Capai ‘Standard’- Ellie Suriati

12-11-2020 03:46 PM| Komen: 111





PENGARAH dan penerbit Ellie Suriati memberitahu kejayaan filem Mael Totey The Movie yang berjaya meraih kutipan lebih RM5 juta itu tidak boleh dijadikan penanda aras untuk sesebuah karya kreatif.

Ellie berkata, filem tersebut masih belum mencapai tahap teknikal sesebuah penerbitan filem.

“Mael Totey ada follower yang ramai, berjuta... tetapi dalam industri kita ada banyak genre filem.

“Kita tidak boleh meletakkan Mael Totey itu sebagai benchmark untuk karya kreatif yang sempurna.


“Kalau kita nak sebut daripada teknikal sebagai pembikin filem, ia tidak mencapai tetapi oleh kerana ia popular dan mempunyai peminat tersendiri sudah tentu dia berjaya, ” ujarnya kepada mStar.


Sumber : mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 111
Komen

Previous : Dulu Kata Nubhan Kikis Duit Isteri, Sekarang Dah Berhenti Kerja Netizen Mengata Juga?

Next       : Awie Bakal Timang Anak Keenam, Tahniah!

Komen Terbaru

Quote ReginaGeorge 20-11-2020 07:18 AM
Teringat sorang macik ni time election terjerit2..

Lain-lain Komen

Quote AyaqMeloSuam 12-11-2020 03:47 PM
Berbaur jemless kah?
Quote Belibis 12-11-2020 03:49 PM
Orang bisnes nak duit makcik.macam buka kedai makan jgak.ko pakai master chef pun tak guna kalau takde org datang makan.
Quote fadz84 12-11-2020 03:51 PM
Betul jgk apa yg Ellie ckp ni..
Quote cruz2 12-11-2020 03:58 PM
So,movie makcik yg mana satu dh so called 'mencapai tahap teknikal sesebuah penerbitan filem?'..selain 'drama' di mahkamah tu?zaman david teo kaya raya dia bikin pilem yg kebanyakannya below par sgt kualitinya.
Quote fms016 12-11-2020 03:59 PM
maksud dia mcm kualiti drama..
tapi aku rasa Mael Totey ni telefilem je..mmg ditayangkan di TV shj..x masuk pon pawagam..
Quote bakingsoda 12-11-2020 04:04 PM
tapi betul je makcik ni cakap, jalan cerita dgn lakonan mmg level youtube jah, cinematography tu cantik la mcm standard filem
Quote fadz84 12-11-2020 04:05 PM
cruz2 replied at 12-11-2020 03:58 PM
So,movie makcik yg mana satu dh so called 'mencapai tahap teknikal sesebuah penerbitan filem?'..sela ...

Filem Penanggal dia dulu kn dpt byk good review jgk.. byk nominasi kat FFM26.
Quote salmon-suki 12-11-2020 04:11 PM
Better drpd over acting mcm makcik ni..pstu jijik laa ai tgk dia berlakon..ntah. Muka dia...urmmmm....ai xsanggup nak ckp..ai geli nak tgk..
Quote mawar_mustika 12-11-2020 04:13 PM
setuju je ape yg ellie ni ckp crita mael totey ni simple sgt xde wow sgt...sbb shahmi sendiri dh ade follower yg ramai sbb tu kutipan tinggi...dr segi kutipan dikira berjaya dr segi seni maybe byk lagi kene tambah & belajar
Quote dino 12-11-2020 04:17 PM
AyaqMeloSuam replied at 12-11-2020 03:47 PM
Berbaur jemless kah?

btul die ckp tu.. stakat bergantung pd set kelate set kite jange pecoh jah
Quote haruslah 12-11-2020 04:21 PM
Berani acik kutok skjp skml
Demo x kena barey
Siap jap lg sume portal hudpate
Quote mdhelmi 12-11-2020 04:34 PM
semua org tau cerita tu santai2 je
xde sape kata kene jadi benchmark semua tu
bg aku karya kreatif ialah cerita The Platform
Quote chacon 12-11-2020 04:40 PM

ala tak payah ukur standard filem sangat lah makcik oi.. apa je cerita awak yang meletup??? sendu alam je semua.zmn sekarang ni orang suka cerita sempoi2 dan ayat2 tak formal.. baru real kehidupan sebenar
Quote Skuau 12-11-2020 04:57 PM
BERKARYA VS BERNIAGA.
Quote irish_ieka 12-11-2020 05:00 PM
tak penah rasa yoe parey asif semua ni klaka. aku cube mencari ktne kelaka nye dorg ni? maybe SSKJP je penyokong depa.
Quote shida81 12-11-2020 05:03 PM
standard x standard... yg penting duit masyuk....
Quote September14 12-11-2020 05:06 PM
Selama aku tgk movie mlyu smuanya ntah hapa2

Kecuali Yg zmn p ramlee dulu je bagus
Quote taji2906 12-11-2020 05:13 PM
hahahha... gambar atas tu, mcm si totey nak hentak helmet kat muka ellie.
Quote fadz84 12-11-2020 05:17 PM
mdhelmi replied at 12-11-2020 04:34 PM
semua org tau cerita tu santai2 je
xde sape kata kene jadi benchmark semua tu
bg aku karya kreatif ...

Termuntah tgk the platform tu.. huhuhu... Xleh digest cite dia cmtu..

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top