Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sakit Hati Kita Tengah Susah, Aliff Syukri Selamba Tayang 'Misi Cari Kereta Mewah'

12-11-2020 12:40 PM|Oleh: LilRose| Komen: 83

Siapa tidak sakit hati apabila ada pihak selamba menayang kemewahan tanpa mempedulikan perasaan segelintir masyarakat yang tidak cukup makan ketika berdepan krisis pandemik Covid-19.


Kredit foto: IG

Begitulah keadaannya apabila usahawan kontroversi Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman memuat naik video menambah koleksi kereta mewah.



"Disebabkan Mercedes dah dijual, saya carilah kereta baru untuk naik hutan ke @sugehecoresort, bermulalah pencarian kereta baru untuk keluarga.

"Korang rasa, patut atau tidak saya beli Toyota Cruise ini?" tulisnya berserta video berkenaan.


Kredit foto: IG

Di ruangan komen, kelihatan ramai kurang senang dengan tindakan Aliff yang tidak sensitif dengan situasai semasa, lebih-lebih lagi wang itu boleh disalurkan kepada mereka yang memerlukan buat masa ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
0
Komen: 83
Komen

Previous : Yuna Habiskan Masa Di Malaysia, Kembali Ke AS Tahun Depan

Next       : Isteri Selamat Bersalin, Jamal Abdillah Dah Ada Azura Dan Zack

Komen Terbaru

Quote Getz 15-11-2020 06:20 AM
Yelah nak tarik.org jadi ejen produk.dia..hakikatnya dia sorang yg kaya

Lain-lain Komen

Quote awenda507 12-11-2020 12:46 PM
Ntah2 propa je. Bkn btl nau dia ni
Quote mdhelmi 12-11-2020 12:50 PM
xsuka jgn follow
nk rasa aman buang media social
Quote Belibis 12-11-2020 12:54 PM
mdhelmi: xsuka jgn follownk rasa aman buang media social

{:spec
Semua tu betul.masalahnya jumpa jgak kat forum.takkan forum pun nk kena buang.
Quote sarah82 12-11-2020 12:58 PM
bagi aku...benda simple sebenarnya bila ada media sosial...tak suka tak payah click utk follow atau gigih mencari acc yg kita suka dan tengok update apa.

plus duit dia...jadi dia nak beli apa...tak payah kita nak sakit hati sebab tak ganggu pun duit kita.
Quote Themilo 12-11-2020 12:59 PM
iols tak kisah sebab :

1. tak pernah follow IG / FB heshe. Gasak la dia nak buat apa pun, apa aku nak kisah.

2. tak pernah beli or support produk low class heshe. kau je la yang gigih minum sibutramine & sapu mercury kat muka kau.

Quote sharlenetexas 12-11-2020 01:01 PM
Akaun dah "defrost" ke?
Quote AbukRokok 12-11-2020 01:06 PM
lantak la
nampak sgt yg touching to busuk hati
Quote kucingitam 12-11-2020 01:09 PM
netizen pun.. 'tak kisah datuk  jual kereta lama utk beli baru, lebih baik sedekahkan duit tu utk yang memerlukan'

eh2..duit dia lantak dia lah nak guna buat beli kereta baru pun..

lantak lah dia..
Quote Orix 12-11-2020 01:17 PM
lantak dia lahhhhh.. bukan mintak duit netizen pon
Quote helicornia 12-11-2020 01:24 PM
tak payah le layan org lapar perhatian ni
mmg dia saja up benda mcm ni. dia tau waktu org tgh takde duit dia up pasal kete mewah akan viral.

wartawan cari pun udah2 le buat artikel pasal dia. tak kan setiap kali dia up story kome nak buat artikel?
Quote ellZack 12-11-2020 02:07 PM
Suka betul segelintir rakyat internet jadi financial advisor tak berbayar artis. You should do this, you shouldn't do that. Gigih betul nak ajar how to spend THEIR money.
Quote cikkittydiva 12-11-2020 02:16 PM
Kadang dia up mcm tu pun bukan nak sindir netizen.. dia up kan somebody tu.. tp netizen yang bitter sgt.. hahaha
Quote pinksarah 12-11-2020 02:18 PM
Ingat dia heran ke dgn nasihat netizens?

Hahaha

Although, i enjoy je tgk dia duk browse kereta2 tu

Quote cupu 12-11-2020 02:21 PM
Lps propa gaduh laki bini dh unfollow heshe ni..aman dr tgk drama bodoh
Quote Daisy_Putih 12-11-2020 02:39 PM
netizen macam tak faham la ngan perangai alip ni..
lapar perhatian. sekarang kan cam sendu, nak up kan diri la tu
Quote romeor 12-11-2020 02:41 PM
Dah tahu dia camtu nape yg follow.... unfollow je la. Kalau langsung taknak tengok blocked. Sekian.
Quote LadyCarefree 12-11-2020 03:03 PM
Dia ni cuma bg kfc je kat few roadblocks pastu barang2 dia sendiri kat sepital satu dua. Itupun kantoi kotak2 banyak belakang kereta dia ada yg kosong je sebenarnya. Buang pekerja konon biznes xbagus. Tp menunjuk shopping sakan.
Quote LadyCarefree 12-11-2020 03:04 PM
sarah82 replied at 12-11-2020 11:58 AM
bagi aku...benda simple sebenarnya bila ada media sosial...tak suka tak payah click utk follow atau  ...

iols xsakit hati tp dpt membawang psl dia bila dia buat benda yg selayaknya dibawangkan
Quote palmolive 12-11-2020 03:06 PM
Edited by palmolive at 12-11-2020 03:07 PM

yg duk layan video dia saper suruh..kah kah kah kah kah
baru jadi watak utama filem Badang dh masuk bod artis..hebat!!

Lihat semua komen(83)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top