Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Nikah Bukti Jadi Wanita Terhormat, Bintang Bigo Key Ikeyda Kahwin Sesama Jenis

Oleh: LilRose|12-11-2020 10:22 AM Komen: 66
Dunia hiburan Indonesia digemparkan dengan berita perkahwinan sejenis selebriti media sosial Bigo, Key Ikeyda.


Kredit foto: IG

Key Ikeyda mencetuskan kekecohan dan kemarahan ramai apabila memuat naik momen dalam majlis akad nikah dengan pasangannya yang juga seorang lelaki.

Justeru, orang ramai mendakwa tindakannya adalah perbuatan salah apatah lagi perkahwinannya itu tidak sah dan meminta dia bertaubat.


Kredit foto: IG

"Jujur saya bukan perempuan pada lazimnya seperti perempuan lain atau kalian yang sempurna. Saya bukan perempuan yang sempurna sejak lahir.

"Saya berusaha menjadi wanita sempurna di mata Allah, keluarga dan masyarakat. Dan bagi saya, pernikahan bukan perkara main-main," katanya menerusi satu video dimuat naik di Instagramnya.



Katanya, dia tidak kisah jika ada yang mengatakan pernikahannya tidak sah kerana dia bukan seorang yang bodoh tidak tahu peraturan dan dia tahu apa perlu dilakukannya.



Katanya, dia memerlukan sokongan semua masyarakat bagi membuktikan pernikahannya ini adalah titik akhir untuk dia menjadi wanita terhormat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 66
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 3-1-2021 04:03 PM
{:dot Errrrrrrr

Lain-lain Komen

Quote Kurex 12-11-2020 10:28 AM
Apaaaaa kau ni
Quote Decaffeinated 12-11-2020 10:30 AM
Aku tak kisah kalau dia lawa
Quote sarah82 12-11-2020 10:36 AM
oh dia lelaki la sebenarnya...spesis Mat Sajad
Quote Beribear 12-11-2020 10:38 AM
Ohh ingat khunsa
Quote swimswim 12-11-2020 10:41 AM
Kalau dia tau nikah bkn perkara main2, kenapa dia nikah knowing he is a male.

X tau syarat sah nikah?
Quote KIM.K 12-11-2020 10:43 AM
Mantap servisnya..rupa tak jadi soal. Yg penting hati
Quote nuralisa 12-11-2020 10:43 AM
yg menikahkan pun satu hal....
Quote MoonRise 12-11-2020 10:45 AM
Macam2 la indon nie
Quote missyL 12-11-2020 10:55 AM
Dah mcm2 bala smpi pn ttp cmnie...
Ape nk jadi..xde menteri agama yg xmkn rasuah ke kt sane.. Huhuhu..

Harap2 yg kt sini xde lah nk mengikut
Quote Noraniza_Iblis 12-11-2020 11:00 AM
allahuu...lalu plak laki sheols..
tgk tangan pun dh mcm buruh kasar..
muka yg lps make up tu pun dh mcm indon2 angakt ikan kt pasa borong selayang
Quote baghal_bortuqal 12-11-2020 11:03 AM
KIM.K replied at 12-11-2020 10:43 AM
Mantap servisnya..rupa tak jadi soal. Yg penting hati

Hahahaha ya ampunnnn Kim
Quote husna_amal 12-11-2020 11:07 AM
Pernikahan dia ni didaftarkan ke tak ? Haha
Quote Nadiabella 12-11-2020 11:35 AM
Tak betul....
Quote Belibis 12-11-2020 12:20 PM
swimswim: Kalau dia tau nikah bkn perkara main2, kenapa dia nikah knowing he is a male.X tau syarat sah nikah?

Ntahh..tak payah la nak umum nikah bagai.teruskan jer la macam biasa.
Quote shida81 12-11-2020 12:23 PM
jap lagi yg sekor kat msia ni ngikut la
Quote djzara81 12-11-2020 12:31 PM
Indonesia...kawin campur tak convert Islam pon boleh, apalagi kawen sejenis. Hancur2
Quote batmana 12-11-2020 12:33 PM
sana takde jabatan cm jakim,
sebab tu la dorg bebas kawin cmtu, kwin lain agama pn hentam aja

tula dunia impian geng2 sekular
Quote sukacactus 12-11-2020 12:36 PM
Tgk pic memula mcm xde apa salah, ye la sorang npk pompuan, sorang lg laki
Dah la aku xkenal ponen ni
Skali tgk pic close up urmmm alahai!!!!
Quote febreze 12-11-2020 01:28 PM
dia khunsa kot..ade 2 (fefet + nonet)..boleh je kawen kan klu dia ada rahim (hospital sah kan + JPN)

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top