Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Suruh Taliban Serang Anak Kerana Dapat Kerja

11-11-2020 03:23 PM Komen: 18
Lelaki tergamak bersekongkol dengan kumpulan Taliban menyebabkan anaknya buta kerana berang wanita itu berdegil mahu keluar rumah untuk bekerja.

Berikutan itu, Khatera, 33, yang bertugas sebagai pegawai bahagian jenayah diserang tiga lelaki di hadapan balai polis di wilayah Ghazni, Afghanistan, di mana dua matanya ditikam dengan pisau.

Menurut laporan The Sun, mangsa yang mengimpikan untuk bekerja di luar rumah memulakan tugas di balai berkenaan tiga bulan sebelum serangan itu.


Kredit foto: Reuters

Walaupun mendapat tentangan keras daripada bapanya, wanita itu menerima tawaran kerja berkenaan selepas mendapat keizinan suaminya.

"Acap kali saya lihat bapa mengekori saya ketika keluar bertugas.

"Dia mula menghubugi kumpulan Taliban berhampiran kawasan perumahannya dan meminta mereka menghalang saya daripada pergi bekerja," katanya.

Dia berkata, bapanya memberikan salinan kad pengenalannya kepada kumpulan terbabit untuk membuktikan dia bekerja untuk polis. Malah, pada hari kejadian, lelaki itu menghubunginya sepanjang hari untuk memastikan lokasinya sebelum diserang.

Jurucakap polis mengesahkan bahawa pihaknya percaya serangan itu dilakukan kumpulan militan terbabit yang bagaimanapun, menafikan dakwaan berkenaan.


Kredit foto: Reuters

Difahamkan, bapa mangsa juga ditahan untuk membantu siasatan.

Khatera dan keluarganya, termasuk lima anak kini bersembunyi di ibu kota Kabul dan terpaksa memutuskan hubungan dengan ahli keluarga lain termasuk ibunya yang menyalahkan dirinya sebagai penyebab bapanya ditahan polis.

"Kalau boleh, saya mahu mendapatkan semula penglihatan saya dan kembali berkhidmat dengan polis," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Dakwa KP Kesihatan Takut Mati, Dewan Rakyat Kecoh Dengan Kenyataan MP Bintulu
"Kalau Tak Boleh Bomoh, Aku Buat Cara Lain" - Syafie Naswip Diugut Santau
Konon Kanser Ovari, Wanita Kutip Sumbangan Untuk Hidup Mewah
Adam Pilih Kaktus Untuk Terus Bertahan Dalam Industri
Ini Pesan Staf 7E Untuk Yang Malu-malu Beli Durex, Tuala Wanita - " Itu Masalah Anda"
Peluru Tembusi Kepala Lepas Minta Putus
Kalau Dah Jodoh, Adik Linda Hashim Kahwin Dengan Sepupu Beego
Masuk Trimester Ketiga, Loca B Mula Rasa Penat
"Dapat Tengok Sipi-Sipi Je,"-Akhirnya Fazura Dedah Muka Anak
Buat Video Parodi, Harith Iskander Tak Ada Niat Nak Hentam Air Selangor
Genap 9 Bulan, Abam Jenguk Ali Puteh Dalam Mimpi
Ibu Sakit Tiroid Tak Mampu Rawat Tiga Anak Hidap Leukemia, Tulang Lembut
"Ya Ke Dia Dah Kahwin Mat Salleh? Sumpah Saya Tak Tahu" - Sharifah Shahirah
Kenali Pasangan Suami Isteri Di Sebalik Vaksin Pfizer-Biontech
Tun M Cadang Potong 10 Peratus Gaji Individu Bergaji Tinggi Sektor Awam, Swasta
Saintis Rusia Menemui Ribuan Walrus Duduk Berhimpit Di Artik, Apa Maknanya?
Besarnya! Buaya Seberat 800 Kilogram Sepanjang Lima Meter Ditangkap Di Limbang
Nikah Bukti Jadi Wanita Terhormat, Bintang Bigo Key Ikeyda Kahwin Sesama Jenis
PKP 2.0 Boleh Ubah Suai Rumah?
COVID-19: Pegawai WHO Mengeluh China Enggan Kongsi Maklumat
Tak Ada Air Dan Elektrik, Hidup Bersesak Dalam Kabin
Hidup Tengah Lautan, Empat Beranak Duduk Dalam Bot
Nyaris Terperangkap Dalam Banjir, Gadis Minta Bantuan Guna FBlive
Hanya Lima Hari Untuk Bina Pusat Rawatan 1500 Bilik Untuk Pesakit Covid-19 Di China

Komen Terbaru

Quote pooh~key 12-11-2020 08:08 PM
darkness replied at 11-11-2020 08:19 PM
Tmpt jahilliya ni gini la. Ppahaman extremist ni sikit2 dah masuk malaysia..hmm

Akak setuju dengan statement kau pasal nak masuk malaysia tu sister.

Lain-lain Komen

Quote sarah82 11-11-2020 03:39 PM
BAPA TAKGUNAAAA.. Anak nak cari rezeki bukan nak pi menggatal.
Quote Artemesiaa 11-11-2020 03:46 PM
Sanggup cacatkan anak sendiri hanya kerana anak bekerja dengan polis bimbang tak tentu hala.
Quote ChildrenOfBodom 11-11-2020 03:49 PM
Edited by ChildrenOfBodom at 11-11-2020 08:10 PM

Living in Kandahar is kinda hard
Quote husna_amal 11-11-2020 04:02 PM
Bodohnya. Anak sendiri tergamak dia buat macam tu.
Quote Kurex 11-11-2020 04:03 PM
Buduhnyaaaaa
Quote Siput_Sawah 11-11-2020 04:10 PM
dasar bangsa otak kat tumit kaki!!
Quote lavendernovella 11-11-2020 08:07 PM
Extremely toxic patriachy . Perempuan betul2 duduk bawah tapak kaki lelaki. {:stress
Quote cmf_almondpecan 11-11-2020 08:14 PM
Dia kan dapat keizinan suami utk bekerja. Apasal bapak dia boleh veto pulak. Bukan ke anak dia tu wajib taat kat suami kalau dia sendiri ikut ajaran agama?
Quote darkness 11-11-2020 08:19 PM
Tmpt jahilliya ni gini la. Ppahaman extremist ni sikit2 dah masuk malaysia..hmm
Quote Knowlee 11-11-2020 08:28 PM
Celakanya... Tikam balik mata bapak dia, lepas tu tikam otak tu sekali.
Quote dua_chzy 11-11-2020 08:28 PM
cmf_almondpecan replied at 11-11-2020 08:14 PM
Dia kan dapat keizinan suami utk bekerja. Apasal bapak dia boleh veto pulak. Bukan ke anak dia tu wa ...

Ai believe bapak tu tak puas hati kat anak sendiri kerana jadik outspoken, independent dan berani bila dah dapat education. Mungkin bapaknya jenis jantan hanat expect pompuan jadik lombu ikut cakap dia saja. Selain itu dia juga malu lehat anaknya jadik so capable (walau perempuan) hingga mungkin jadik umpatan dan buah mulut jantan tak guna yang dengkikan pencapaian anaknya di kampung tersebut.
Quote cmf_almondpecan 11-11-2020 09:21 PM
dua_chzy replied at 11-11-2020 08:28 PM
Ai believe bapak tu tak puas hati kat anak sendiri kerana jadik outspoken, independent dan berani  ...

Hmm kalau mcm tu susah la sampai bila2. Salah satu jantan kuat mengumpat pompuan bekerja tu taliban tukang serang adik ni agaknya.
Quote cleopatralady 11-11-2020 09:24 PM
idiot

Quote sekngucing 11-11-2020 09:24 PM
sarah82 replied at 11-11-2020 03:39 PM
BAPA TAKGUNAAAA.. Anak nak cari rezeki bukan nak pi menggatal.

haraam wanita keluar rumah tanpa muhrim
Quote sekngucing 11-11-2020 09:27 PM
dua_chzy replied at 11-11-2020 08:28 PM
Ai believe bapak tu tak puas hati kat anak sendiri kerana jadik outspoken, independent dan berani  ...

afghanistan sis.. wadaya expect...
Quote dua_chzy 11-11-2020 09:32 PM
cmf_almondpecan replied at 11-11-2020 09:21 PM
Hmm kalau mcm tu susah la sampai bila2. Salah satu jantan kuat mengumpat pompuan bekerja tu taliba ...

Biasa la sis. Jantan hanat ni memang cenderung takleh tengok pompuan naik sis. Mula la nak dengki, nak mengata, nak perlekeh. Siapa suruh tak blaja rajin2 kan. Ujung2 mampo jadik teroris bodo ja la pehtu bunuh, tembak, culik, dera, assault pompuan yang hidop jauh lagik maju dari dia yang sifir 6 pun tak hafal.
Quote dua_chzy 11-11-2020 09:36 PM
sekngucing replied at 11-11-2020 09:27 PM
afghanistan sis.. wadaya expect...

Kita tau bukan senang2 mangsa ni nak dapat keja dia. Sah2 bermacam rintangan terpaksa dia lalui sebelum dia dilihat capable untuk bekerja di balai tu. Ujung2 hidop dihancurkan bapak sindri. Loser namamps kaum jantan di negara stan2 ni.
Quote pooh~key 12-11-2020 08:08 PM
darkness replied at 11-11-2020 08:19 PM
Tmpt jahilliya ni gini la. Ppahaman extremist ni sikit2 dah masuk malaysia..hmm

Akak setuju dengan statement kau pasal nak masuk malaysia tu sister.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top