Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

30 Tanda Anda Mempunyai Kawan Baik

10-11-2020 08:15 AM|Oleh: Pinokiok| Komen: 27

niqab, hijab, and islamic image
Kredit foto : Google


Sebilangan besar daripada kita mempunyai satu atau beberapa rakan yang sangat kita percayai.


Rakan-rakan yang akan muncul dengan beberapa keping coklat selepas anda putus cinta, yang akan anda mesej dahulu apabila anda ingin berkongsi beberapa berita menarik. Rakan yang mengenali anda dengan baik, mereka boleh memilih makanan kegemaran anda dengan mudah.


Dalam tinjauan pendapat 2,000 orang dewasa yang dilakukan pakar dari Hallmark, 84 peratus percaya sahabat baik sebenarnya seseorang yang walaupun sudah lama tidak berjumpa seperti berminggu-minggu atau berbulan-bulan, tetapi ketika anda berjumpa seperti tidak ada apa yang berubah .


Malah, Instagram juga mempunyai kemas kini baru yang mengubah cara anda berinteraksi dengan rakan. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa kajian juga mendedahkan bahawa hampir dua pertiga akan hilang tanpa sahabat mereka dan 32 peratus yang sentimental mengakui masih menyimpan kad yang diberikan oleh rakan baiknya.



45 Cute Best Friend Quotes - Short Quotes About True Friends

Kredit foto : Google



Jadi adakah BFF anda mempunyai kualiti seperti yang dinyatakan?


30 tanda anda telah menemui rakan seumur hidup.


  • Mereka tidak pernah menilai anda


  • Sentiasa menyimpan rahsia anda


  • Mereka selalu jujur dan berterus terang


  • Anda tidak perlu bercakap setiap hari untuk memberitahu bahawa anda ada untuk apabila diperlukan


  • Walaupun senyap tetapi tidak pernah merasakan ianya satu keadaan yang tidak selesa.


  • Anda pergi untuk jangka masa yang panjang tanpa bercakap atau melihat satu sama lain tetapi merasakan tidak pernah berpisah


  • Tidak pernah bergosip mengenai anda di belakang anda


  • Tidak pernah jemu bercuti bersama





  • Anda boleh bercakap mengenai perkara intim secara terbuka


  • Mereka berada di hujung telefon sepanjang masa


  • Mengetahui bagaimana membuat anda ketawa ketika merasa sedih


  • Mereka memastikan anda pulang dengan baik apabila anda terlalu banyak minum (mabuk)


  • Anda gembira dapat berkongsi bilik bersama 


  • Mereka sentiasa mengatakan `ya` untuk menolong anda walaupun sebelum anda memberitahu masalah anda


  • Anda boleh tahu bagaimana perasaan masing-masing dengan satu pandangan di wajah mereka


  • Anda mempunyai jenaka peribadi dimana hanya anda berdua merasakannya



  • Sentiasa menghantar kad ulang tahun  princess' Best friend 👩‍❤️‍👩 images from the web


  • Tidak pernah mengejar bekas teman lelaki / teman wanita anda


  • Tidak pernah menyimpan perasaan atau dendam jika bergaduh


  • Anda selesa membuat apa sahaja seperti menukar pakaian di hadapan rakan anda.


  • Selalu mengingati perkara-perkara kecil, seperti janji temu dengan doktor 


  • Anda dengan senang hati akan meminjamkan wang antara satu sama lain tanpa mengharapkan balasan


  • Muncul dengan hadiah  atau bunga untuk menceriakan anda


  • Tahu minuman kegemaran anda


  • Akan menjemput anak anda dari sekolah tanpa mengharapkan balasan


  • Mereka memberitahu anda apabila ada makanan di celah gigi


  • Mereka tidak kisah anda memanggil ibu bapa mereka dengan nama


  • Tidak menilai bagaimana anda mendidik anak - anak


  • Mereka melindungi anda apabila anda memerlukan alibi


  • Mereka tidak akan pernah meletakkan gambar anda yang tidak menarik di media sosial tanpa persetujuan anda



Ada tanda berikut pada anda dan rakan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : Jom Kita Kenali Nama Nama Besar Dalam Tokoh Islam

Next       : Menyesal Seumur Hidup Kerana Cintakan Suami Orang

Tempat Duduk Percuma Air Asia Dah Berlangsung! Mari Cepat Rebut Free Seat Sekarang!
Ingatkan Perompak, Lelaki Tertembak Isteri Hamil
Hilang Dua Tahun, Sheikh Baseer Terkena Sihir
Gara-Gara Fitnah, Irwansyah Hilang Tiga Kontrak Iklan
Dah Tujuh Bulan Vicha Saywho Tak Jumpa Anak-Anak
Misteri Telaga Tujuh Milik Hantu Pari
"Ala, Kenapa Free Hair?" - Komen Suci Pada Hannah Delisha
Gara-gara 'Threesome' Anak Sendiri Di Bunuh!
Akaun Parodi Jakim Kembali Mengganas, Netizen Jangan Percaya!
Tinggi Cita-cita Anak Zarina Anjoulie Berkenankan Anak Wawa Zainal!
Maut Dengar Muzik
Sharifah Sakinah Dah Kahwin Dengan Mat Salleh?
Azhan Rani Rasa Lucu Netizen Berbahas Isu Bulu Ketiak - "Bukan Saja-saja Tayang"
Bajet 2021 Macam Rumah Dah Siap Tapi Pahat Tetap Berbunyi - Rizalman
Kilang Susu Ditutup Lepas Tular Video Pekerja 'Mandi Susu'
Kisah Habil & Qabil: Pembunuhan Pertama Dalam Sejarah Manusia
Kisah Kaum Babil Memfitnah Malaikat Harut & Marut, Bermulanya Ilmu Sihir
Di Sebalik Misteri Segi Tiga Bermuda Kini Terungkai. Betul Ke Berpuaka? Ini Jawapannya
Nak Pakai Pelitup Muka, Tapi Tetap Mahu Tunjuk 'Muka'... Ini Penyelesaiannya!
Kalau Ada Simptom Berikut, Anda Sebenarnya Ketagihan Seks
FAKTA ! Pelukan Suami Mampu Turunkan Berat Badan Dan Kolestrol Isteri
"Comelnya Tuanku,"- Sultan Johor Masak Lamb Chop, Apron Minion Jadi Perhatian
Retak Tempurung Kepala, Pendarahan, - Doktor Tergamam Lihat CT Scan Otak Baby Jatuh Walker
Sakit Tiga Sekawan, Pernah Terfikir Tak Kenapa Batuk, Demam & Selesema Datang Sekali?
Tahu Tak Berapa Usia Bumi Kita Sekarang, Macam Mana Nak Kira Umur Bumi?

Komen Terbaru

Quote TeropongGirl 16-11-2020 12:10 AM
Dah makin tua ni, dah jarang nak hangout dgn bff. Komitmen dgn family tu buat masa makin kurang. And my bff still single of course dia make new circle of friend yg single jugak buat mcm2 aktiviti. I tak terasa ke apa sebb at the end of the day we still ada for each other. Just that dah tak boleh nak spend time mcm dolu2.

Lain-lain Komen

Quote isseliparjepun 10-11-2020 08:50 AM
Kawan baik I sejak dah tua tua ni semua jauh jauh. Setahun sekali jumpa kalau rezeki ada. Lagipun tak ramai but once jumpa, sama ada bercuti, pergi makan makan ke or shopping. And yes we do contact hari hari. Setakat ciri ciri diatas tu I perasan banyak dengan spouse. Salin baju, jemput anak, simpan rahsia, ye lah I gossip pasal officemate pun dengan dia lah. Kalau roasting on someone we know, memang menjadik.
Quote matbad 10-11-2020 08:58 AM
Aku tak boleh la tak cakap dgn bff aku 1hari. Mcm mana kena cakap jgk walaupun kejap otp. Ada ja benda nak luah tak pun just tnya kabar
Quote soretos 10-11-2020 09:04 AM
aku lagi la  xde kwn baik or bff sbb aku menjauhkan diri..dari pengalaman kwn kwn byk yg x ikhlas berkwn ramai yg lebih nak tgk kita jatuh..so aku senang sorang2 borak ngan laki anak jer..
bkn xde kwn yg ajak jumpa lepak tapi ntah la rasa mls lagi syiok layan keluarga x sakit hati. Beruntung la sape yg ada kwn baik yg betul2 baik zmn skang ni
Quote mdhelmi 10-11-2020 09:10 AM
kawan baik ke kawan yg baik?
Quote SecretLuv 10-11-2020 09:15 AM
Yang last tu bukan kawan baik ke yang selalu membahan gambar2 buruk kawan diaorang
Quote husna_amal 10-11-2020 09:29 AM
Sahabat baik ni walaupun sorang tetap lebih baik dari seribu kawan.
Quote nazzse 10-11-2020 09:37 AM
Kawan baik ada 3 orang, jarang contact but we just knew. Bila rasa ri nu or sedih mesti tiba2 dieorg mesej tanya khabar.
Love them kerana Allah {:childlike
Quote RatuDunia94 10-11-2020 09:46 AM
Iols dh bertahun xde kawan baik.. sbb most fo the time iols rasa dipergunakan utk kepentingan mereka.. kawan yg terbaik adalah diri sendiri.
Quote uda 10-11-2020 10:38 AM
soretos replied at 10-11-2020 09:04 AM
aku lagi la  xde kwn baik or bff sbb aku menjauhkan diri..dari pengalaman kwn kwn byk yg x ikhlas be ...

Samalah macam I.
Dulu ada lah bff dr mula kerja hingga ke last 5 years. Kami selalu minum bersama. If I ada masalah kerja or dia -kami akan gi cafe untuk minum nescafe tarik utk menghilangkan stress. pastu gossip2 tth ofis.

Tapi lepas dia naik pangkat ,dia jadi sombong. Boleh dia marah I depan orang ramai.
Lepas tu I terus menjauhkan diri drp dia.

Ada juga yang mengambil kesempatan. Bila baik dengan I, selalu pinjam duit. Asal jumpa I, I dah tau ni mesti nak pinjam duit. Walaupun dia bayar tapi I tak begitu selesa sebab lama installment due to large amount.

So baik I duduk sorang2 aje. No BFF.
Quote Pinokiok 10-11-2020 10:46 AM
mdhelmi replied at 10-11-2020 09:10 AM
kawan baik ke kawan yg baik?

Artikel ni berkenaan kwn baik atau sahabat yg sanggup senang & susah bersama merempuh onak duri cheewah.. Bese yg dah lama kenal la
Kwn yg baik yg selalu kita jumpa mcm kt opis selalu bersosial tp x sanggup kongsi susah bersama pikir seronok jer
Quote soretos 10-11-2020 11:21 AM
uda replied at 10-11-2020 10:38 AM
Samalah macam I.
Dulu ada lah bff dr mula kerja hingga ke last 5 years. Kami selalu minum bersama ...

hah tu la..tapi idok la aku putuskn silaturrahim just kwn2 gituh ja..x perlu baik sgt just ada limitation..gituh lg senang kita pun x sakit hati pening kepala
Quote bungamelurindah 10-11-2020 11:49 AM
rindunya kawan2 baik saya, bila dah besar, dah kahwin, semua buat hal sendiri2 dah sbb masing2 merantau jauh, takde masa nak berjumpa, hangout macam zaman masa sebelum kahwin dulu, tp still get in touch melalui whatsapp, instagram n call, rindu mereka semua, saya ada 6 org bff sejak dr zaman sekolah menengah, saya harap perhubungan kami sampai ke akhir hayat. miss my bff so much!!!!
Quote Artemesiaa 10-11-2020 12:29 PM
Bukan mudah nak dapat kawan yang baik macam dalam senarai tu zaman sekarang ni.  Kalau ada seorang hargailah persahabatan tu.
Quote AKAZ85 10-11-2020 02:15 PM
Alhamdulillah.. Kakyung ada 2 3 orang sahabat yang sentiasa ada disisi bila susah dan senang... Kawan ramai sebab kakyung jenis peramah dan mudah mesra.. Tapi yg betul2 sahabat tu la.. Dah tua2 ni malas nak menambah kawan rapat.. Setakat kenalan tu boleh laa
Quote Clara90 10-11-2020 03:57 PM
petanda ada kawan yang baik ialah ada tempat meminjam duit dikala kesusahan, dan petanda kita kawan yang baik ialah kita pulang bila tiba masanya
Quote hasniey 10-11-2020 04:08 PM
Ai dgn kwn baik jarang sgt telepon.ai jenis xsuka ckp kt tel.tp wsap mmg on.lama xcontact pon.tiba2 wsap xde hal.mcm baru smlm gosip2.siap boleh smbung gosip lg
Quote lolipopi 10-11-2020 08:54 PM
Ada la beberapa org kwn baik wpn kdg gaduh masam muka tu bese la pastu baik balik
Quote siputpepel 10-11-2020 09:13 PM
kawan baik ramai... tapi kawan yang sanggup susah senang tu mungkin rare.
Quote URUHA 10-11-2020 10:15 PM
Syukur sebab meols ada beberapa org bff yg sgt memahami. Meols jenis introvert & sgt perlukan alone time utk recharge. So masa tgh recharge tu kdg2 mmg malas nak texting / borak dgn sesapa. Even dgn bff pun kdg2 je baru contact. Tapi kalau diorang ajak jumpa / call utk share problems meols onzzz je. Senang citer meols bukan utk org yg jenis clingy

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top