Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ramai Rider Hantar Barang Meninggal Akibat Keletihan Kerja Berlebihan

4-11-2020 11:03 AM Komen: 33
Peningkatan pembelian dalam talian sejak pandemik melanda dunia menyebabkan beberapa penghantar barang meninggal dunia akibat kerja lebih masa di Korea Selatan, lapor BBC.

Mereka menghantar barang keperluan termasuk makanan, pakaian, kosmetik dan lain-lain.

Terbaru, Kim Duk-yeon, 36, ditemui meninggal dunia sehari selepas menghantar 400 bungkusan dalam masa 21 jam.


Gambar hiasan

Menurut laporan seperti dipetik India Times, lelaki itu mula bekerja jam 5 pagi hari sebelumnya.

Beberapa hari sebelumnya, dia mengirim pesanan kepada rakannya mengatakan tidak larat dan mahu menangguhkan satu pusingan penghantaran bungkusan sebelum ditemui meninggal dunia empat hari kemudian.

Kim merupakan seorang daripada 14 yang dilaporkan meninggal dunia kerana keletihan melampau akibat bekerja berlebihan dan kebanyakannya membabitkan penghantar barang. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Tak Tahan Ditegur Ibu Bapa, Remaja Maut Minum Racun
Wanita Diikat & Dibakar Kekasih Hidup-hidup Sebab Enggan Gugur Kandungan
Bukan Perempuan Murahan, Scha Elinnea Tak Jenis Senang Diajak Ke Ranjang
Afieq Shazwan Layan Peminat Macam Kekasih
Lima Tahun Buka, Nina Iskandar Dah Kembali Bertudung?
Anakku Bukan Anakku - Lelaki Kantoikan Isteri Curang Masa 'Baby Shower'
Mawi Suka Pilih Kroni?
"Sis Terhibur,"-Fasha Sandha Puji Mael Totey
Anak Aamir Khan Dedah Pernah Jadi Mangsa Dera Seksual
Tak Sampai Sebulan, Abah Sarna Ceraikan Noni
Maid Filipina Demand Gaji RM3,000 Sebulan, Engineer Kita Pun RM1,800 Je
Azza Elite Meniaga Di Lokasi Shooting, Tak Apa Ke?
Takut Lockdown, Mak Ayah Serbu Kedai Permainan Sampai Licin Hadiah Krismas
Membongkar 4 Mitos Tentang Terapi Insulin
Bekas Kekasih PU Riz, Amal Syahmina Trending Di Media Sosial
Kus Semangat! Comel Ke Seram Macam Ni?
Lelaki Janji Bagi Nyawa Kepada Dewa Kalau Dapat Kerja Lompat Depan Kereta Api
Kelar Leher Remaja Depan Orang Ramai Lepas Cinta Ditolak
"Normal Je, Taklah Teruk Sangat" - Bapa Pertahan Nyanyian Nuha Bahrin
Penjawat Awam Positif Dadah, Curi Kereta
Lelaki Bertuah Terbeli Domain Google Argentina
Polis akan buat rondaan pada Aidilfitri, akan 'singgah' rumah banyak kereta macam tahun lalu
"Ini Tidak Adil" - KJ Kesal Bekalan Vaksin Covid-19 Dibolot Negara Maju
Angkara Dendam, Pengamal Perubatan Tradisional Mati Ditembak Di Rumah
Tiada sesiapa akan dilindungi jika langgar SOP
Gara-Gara Wajah Seiras Meghan Markle, Wanita Jadi Mangsa Cemuhan Netizen

Komen Terbaru

Quote ~boolean 13-1-2021 01:01 PM
amalan konsep pali pali korea...
sampaikan ada yang order hari ni, hari ni seller packing, hari ni juga delivery sampai..gila tak gila lajunya

laju memang laju,
tapi menindas golongan bawahan..

Lain-lain Komen

Quote batusembilan 4-11-2020 11:08 AM
400 x rm2 = rm800......

giler ahhh......nk kjr trip byk2 smpi mcm tu sekali....terjejas nyawa.

target rm200 sehari pun sudah la.......sebulan dh rm6k
Quote husna_amal 4-11-2020 11:10 AM
Rider luar negara ramai meninggal sebab keletihan, rider kat sini pula ramai meninggal kat jalan raya sebab eksident.
Quote liton 4-11-2020 11:22 AM
Forumer bukak benang pandai letak kategori, reporter cari cam bangang tak reti letak kategori... aku ingatkan kes tempatan.
Quote nazzse 4-11-2020 11:27 AM
Meanwhile di Malaysia penghantar makanan meninggal sbb langgar lampu merah, bawak motor laju tak tentu hala hanya sbb nak kejar trip. Seram bila drive nampak rider ni dtg berdesup drp tepi
Quote c===8 4-11-2020 11:32 AM
bila ada yg hon pasal langgar lampu merah mesti geng2 dorg jeling macam nak mkn org

maklum la brotherhood kuat
Quote suzycutegal 4-11-2020 11:38 AM
Sedihnyaaaa harap lebih berhati2
Quote Artemesiaa 4-11-2020 11:41 AM
Ada benarnya, boleh dikatakan tiap hari ada je kemalangan jalanraya yang melibatkan mereka ni.  Kalau tak cedera hilang nyawa terus selalunya.
Quote ellez 4-11-2020 12:40 PM
Harap lee dong wok aman2 disanaa
Quote kemaruk 4-11-2020 12:46 PM
Kalau dia pakai bakul macam dalam gambar tu memang cepat mati la
Quote ninja boy 4-11-2020 10:14 PM
Mmg rider rmai celaka bawak motor langgar traffic light, hon sana sini,  dari jauh sudah hon2, cilok sana sini, jalan macam dia punya, x payah la order mknn pakai rider masak sendiri lagi cepat siap
Quote supermum 5-11-2020 05:02 PM
Selalu dicilok geng rider. Mampu mengucap dari dlm kereta je lah. Tak terfikir ke anak bini tunggu korang balik dengan selamat kat rumah tu. eyyyy
Quote gigahertz 5-11-2020 06:12 PM
ninja boy replied at 4-11-2020 02:14 PM
Mmg rider rmai celaka bawak motor langgar traffic light, hon sana sini,  dari jauh sudah hon2, cilok ...

I seller shopee. I amalkan konsep hantar menghantar ni income i kasar cecah 5k tau.
Quote Tinot7 5-11-2020 06:54 PM
baper gaji dia lepas hantar 400 bungkusan?
Quote sekngucing 5-11-2020 08:27 PM
ingat ramen rider tadi....
Quote gideoncross 6-11-2020 09:35 AM
nazzse replied at 4-11-2020 11:27 AM
Meanwhile di Malaysia penghantar makanan meninggal sbb langgar lampu merah, bawak motor laju tak ten ...

Iol sbgai org Brunei boleh ckp yg klau iol bukak FB, ni lh pkrjaan yg d minati oleh llaki2 Meleis sbb flexible & brgji tinggi, mcm dh jdi taraf HOLY gitu. Klau bab camni, msti rmai llaki2 Meleis yg truja.
Quote gideoncross 6-11-2020 09:37 AM
c===8 replied at 4-11-2020 11:32 AM
bila ada yg hon pasal langgar lampu merah mesti geng2 dorg jeling macam nak mkn org

maklum la bro ...

Yucks, smpai camtu skli ke? Iol pun x suka kat geng2 dorg ni. Klau kat FB bab Rider cenggini, msti sllu dpt pujian.
Quote gideoncross 6-11-2020 09:38 AM
supermum replied at 5-11-2020 05:02 PM
Selalu dicilok geng rider. Mampu mengucap dari dlm kereta je lah. Tak terfikir ke anak bini tunggu k ...

Trlmpau kejar duit smpi x ingt akn keadaan, nnti bila dh out, bru msing2 nak sdar.
Quote fifie_olin 6-11-2020 09:38 AM
buat kerja tu ikot kemampuan diri
semata2 nk duit byk
terus x leh keje
duit pon x dpt
Quote gideoncross 6-11-2020 09:38 AM
ninja boy replied at 4-11-2020 10:14 PM
Mmg rider rmai celaka bawak motor langgar traffic light, hon sana sini,  dari jauh sudah hon2, cilok ...

Brgkli psl rmai yg gilakn online order & khidmat dorg sllu d perlukn, tu yg dorg ada rsa bsar kpla tu.

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top