Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Azza Elite Meniaga Di Lokasi Shooting, Tak Apa Ke?

4-11-2020 11:07 AM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 85




"Saya menjual hingga ke Singapura dan Brunei. Namun, apabila Covid-19 melanda, saya perlu lebih kreatif."

Aktres Azza Elite, 42 mengakui terkesan akibat pandemik Covid-19 yang menjejaskan perniagaannya sebelum ini. Hal itu membuatkan dia beralih arah menjual di media sosial dan terbaharu, berniaga di lokasi penggambaran pula.


Foto : Berita Harian

Menurut Berita Harian, pelakon yang kini popular menerusi drama bersiri Perempuan Tanpa Dosa itu tidak menyangka percubaannya membuahkan hasil positif.

"Saya sebenarnya mula berniaga selepas bertudung pada 2013. Sekarang tumpukan pada pakaian muslimah, tudung, telekung dan sejadah. Tapi, disebabkan dah tak boleh merentas negara, saya berniaga secara dalam talian dan terbaru, menjual di lokasi penggambaran."


Foto : IG

Ketika menjalani penggambaran drama Perempuan Tanpa Dosa arahan Michael Ang di sebuah kampung, Azza mengambil peluang menjual barangannya kepada penduduk kampung itu. Malah, perkara sama turut dilakukan ketika penggambaran drama Tak Sempurna Mencintaimu terbitan Zeel Production


"Ketika shooting baru-baru di Perlis pun penuh kereta saya dengan pelbagai barangan. Memang itu yang saya amalkan dari dulu lagi."


Foto : IG

Bukan sahaja baju Muslimah dan sejadah, Azza turut menjual pewangi kereta kerana ianya mudah dijual dan juga murah.

Baguslah begitu, mencari rezeki asalkan tidak menganggu kerja hakiki, apa salahnya? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 85
Komen

Previous : "Sis Terhibur,"-Fasha Sandha Puji Mael Totey

Next       : Bekas Kekasih PU Riz, Amal Syahmina Trending Di Media Sosial

Komen Terbaru

Quote fifie_olin 9-11-2020 11:11 AM
dulu hot2 gitu
skg agak nmpk kepam di situ
cantik2 sejadah

Lain-lain Komen

Quote seri_mawr 4-11-2020 11:10 AM
as long as dia x mengganggu kerja yg di amanahkan pada dia..xde slah nya....

dia berniaga sejadah bukan meniaga dadah...
Quote rosmahisham 4-11-2020 11:11 AM
Jual kat org kg jgn mhl2 pulak.selalu retis mmg letak rege yahudi.cantik pulak azza dlm gambar ni.
Quote mehmet 4-11-2020 11:12 AM
Mana Artis yang jual harga mampu Milik ? Ada yg jual jubah harga Yahudi. Makanan pun sama. Harga Tel Aviv.

Mana Artis jual Marhein mampu beli ?
Quote YomiuriLandMae 4-11-2020 11:14 AM
usyu ada beli tak baju musylimah dengan syejadah?
Quote ashilalat 4-11-2020 11:18 AM
Sekali lalu baca tajuk mcm Azza Elite meninggal di lokasi shooting
Quote caprut 4-11-2020 11:18 AM
Laki dia hnsem
Quote katibism 4-11-2020 11:20 AM
ashilalat replied at 4-11-2020 11:18 AM
Sekali lalu baca tajuk mcm Azza Elite meninggal di lokasi shooting

Kan.. iols pula baca dlm hati Car Aza ni tulis psl diri surndoori ke
Quote Noraniza_Iblis 4-11-2020 11:29 AM
skrg sheols menanggung biawak ke?
dgr cite laki sheoll dh x keje steward dah..
laki plak hanak ikan kendu.. haruslahh sheolss sayangg
Quote electricopop 4-11-2020 11:32 AM
ashilalat replied at 4-11-2020 11:18 AM
Sekali lalu baca tajuk mcm Azza Elite meninggal di lokasi shooting

Weyyy sama. Haha. Semoga rezeki dia murah.
Quote husna_amal 4-11-2020 11:34 AM
Kalau production izinkan dan tak datang kan masalah baguslah sambil2 meniaga.
Quote bottombikini 4-11-2020 11:35 AM
steward ke lakinya
padan lah kendu

menaik eh badan si kak sah ni dalam PTD
Quote suka2 4-11-2020 11:40 AM
Ok je la acik nak niaga apa pun janji halal dan tak menyusahkan org lain. Zaman covid ni bnyk org susah dan dah x spend mcm dulu. Semua nak jimat. Cuma kalau rasa nak niaga nasik campur, tolong jgn bukak meja kat bus stop. Tolong bukak few meters jauh sikit...
Quote jijilaaa 4-11-2020 11:41 AM
ya allah, aku baca azza elite meninggal di lokasi shooting

astaga kenapa la dgn mata ak niii
Quote imransulaiman 4-11-2020 11:44 AM
Umur 42? Ingatkan dia dah 46!
Quote damian_lee 4-11-2020 11:49 AM
warna putih peach tu cantik
tiberrrr

anyway .... xsalah as long as dia mampu deliver tanggung jawab dia
sedangkan cikgu2 berniaga kat bilik guru ..... xkan sis azza sireh tak boleh meniaga kat lokasi ...
Quote gujiwa 4-11-2020 11:49 AM
moga dimurahkan rezeki azza..
Quote matchstick 4-11-2020 12:14 PM
katibism: Kan.. iols pula baca dlm hati Car Aza ni tulis psl diri surndoori ke

Multi tasking betul tu.. berlakon, meniaga sampai ke menulis article di porem
Quote mamaneesa 4-11-2020 12:21 PM
okla tu...kalau production ok je, biarla dia. at least dia x meroyan mintak bantuan sumbangan bagai
Quote nmi 4-11-2020 12:26 PM
Ok jer..mcm kita2 nie meniaga kat ofis..tapi pndai azza nie..Lokasi shooting kan lain2 so market jualan lebih besar..

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top