Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Sampai Sebulan, Abah Sarna Ceraikan Noni

3-11-2020 02:52 PM Komen: 31
Baru sahaja 22 hari berkahwin, pasangan sensasi, Abah Sarna,78 dan isterinya, Noni Navita,17 bercerai.

Difahamkan Abah Sarna menhatuhkan talak dengan menghantar surat kepada Noni Jumaat lepas.

Tribun News melaporkan, perkara itu mengejutkan ahli keluarha kerana ia berlaku dengan tiba-tiba tanpa ada tanda keretakan dalam hubungan.

Kredit foto: Tribun News

Kakak Noni yang dikenali sebagai Iyan berkata, Abah Sarna sebenarnya enggan berpisah walaupun sudah menghantar surat cerai.

"Memang terkejut kerana tiada angin dan ribut, tiba-tiba jadi hal seperti ini.

"Keluarga kami tidak mempunyai masalah dengan Abah Sarna.

"Namun, masalah itu datang daripada Abah Sarna dan keluarganya yang seolah-olah membantah perkahwinan itu."

Tambah Iyan, tindakan menceraikan adiknya itu seperti merendahkan maruah keluarganya,

Apa yang berlaku telah menyebabkan Noni murung katanya.

"Selepas menerima surat itu, adik saya tidak berselera makan selama sehari.

"Namun, keadaannya kini semakin baik berbanding tempoh hari."

Ada yang mendakwa Noni hamil sebelum berkahwin dengan Abah Sarna namun Iyan menafikannya.

"Dakwaan itu tidak benar sama sekali dan kedua-dua pihak perlu bertemu untuk membincangkan perkara ini kerana jika tidak, masalah tidak akan selesai."

Sebelum ini pasangan tersebut tular kerana perbezaan umur mereka.

Semasa kahwin, Abah Sarna memberikan u sebuah motosikal Honda PCX, tilam dan almari sebagai hantaran.

Kredit foto: Tribun News

Barang-barang tersebut terpaksa diangkut menggunakan lori semasa majlis perkahwinan.

Abah Sarna juga meberi mas kahwin sebanyak 10 juta rupiah (kira-kira RM2,819). -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote buragazz 4-11-2020 05:42 PM

Jibakers... ko kan.... tadi kat benang bekas laki Tok Vida pun ada statement yang buat aku terbahak ni ko pulak noks alahai...

Lain-lain Komen

Quote missyL 3-11-2020 02:55 PM
I came too early. Masih xde komen hahahaha
Quote Kurex 3-11-2020 02:57 PM
Berbau ikan masin kah?
Quote lattehazelnut 3-11-2020 03:03 PM
Kurex: Berbau ikan masin kah?

Lol kalau laki bau apa pulak?
Quote TomyamPuteh 3-11-2020 03:13 PM
Sedih sbb x blh kikis habis2an kah?
Quote epal21 3-11-2020 03:20 PM
Tolonglah. Almari Cinderella dibaginya. Sebagai simbolik tuan puteri ke? Kat indonesia bukan ke perabot jati murah & berkualiti?
Quote msel 3-11-2020 03:23 PM
Tajuk berita pun macam orang dikenali di malaysia plak. abah sarna dan noni, aku ingatkan sapa laa
Quote mamajawie 3-11-2020 03:46 PM
bodohnya si bini tu kemurungan lepas bercerai..padahal ko bleh cri jantan len yg lebih hensem kot..ke xsempat nk kikis reta si atok pedo ni?
Quote salmon-suki 3-11-2020 04:14 PM
Tu y sharp,ape plak?peti sejuk ke?kekeke~mcm byk je brg2 tu..
Quote dani-rox 3-11-2020 04:22 PM
Tak payah sedih sgt dek. Tido dgn org tua ganyut sebegitu persis mengamalkan necrophilia sajork.
Quote tikusmontok 3-11-2020 04:23 PM
Dah ada org bukak kul 1.29 tadi
Quote missyL 3-11-2020 04:24 PM
mamajawie: bodohnya si bini tu kemurungan lepas bercerai..padahal ko bleh cri jantan len yg lebih hensem kot..ke xsempat nk kikis reta si atok pedo ni?


Sehari je u x mkn. Ok la tu lol
Quote patiya 3-11-2020 04:25 PM
msel replied at 3-11-2020 03:23 PM
Tajuk berita pun macam orang dikenali di malaysia plak. abah sarna dan noni, aku ingatkan sapa laa

hahahaha tu la , aku pon pikir gak sapelah abah sarna ni ke aku tertinggal lori
Quote rosmahisham 3-11-2020 04:30 PM
epal21 replied at 3-11-2020 03:20 PM
Tolonglah. Almari Cinderella dibaginya. Sebagai simbolik tuan puteri ke? Kat indonesia bukan ke pera ...

Lemari bdk2 dibaginye haha..
Quote misssakura 3-11-2020 04:31 PM
patiya replied at 3-11-2020 04:25 PM
hahahaha tu la , aku pon pikir gak sapelah abah sarna ni ke aku tertinggal lori

ingatkan iols yang noob tak kenal abah sarna dan noni nih.. kah3
Quote krustykrab 3-11-2020 04:35 PM
Maaf la,nk gelak pulak tgk hantaran nya
Quote becir 3-11-2020 04:57 PM
missyL replied at 3-11-2020 04:24 PM
Sehari je u x mkn. Ok la tu lol

ntah2 budak tu kebetulan buat IF for that day, dikatanya takde selera makan..
Quote orgsepang 3-11-2020 05:05 PM
Kenapa benang ni belum kena katup sedangkan modngengada dah buka lebih dulu. Kalau forumer lain buka benang yang sama lewat sikit dari ayamph cepat je dikatup.
Quote sueburn 3-11-2020 05:11 PM
Ok la tu.. sehari je tak selera makan
Quote epal21 3-11-2020 05:51 PM
rosmahisham replied at 3-11-2020 08:30 AM
Lemari bdk2 dibaginye haha..

Dulu baca berita ni seimbas lalu aje. Iols ingatkan lemari kayu berukir. Ni lemari shopee dibaginya. Takkan lemari ni nak letak dalam bilik pengantin.

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top