Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kau Ingat Orang Tayang Tu Betul Bahagia, Betul Kaya?"-Janna Nick

29-10-2020 10:18 AM|Oleh: Saiful| Komen: 166

Janna Nick menganggap media sosial memberi impak negatif kepada kehidupan seseorang.

Janna kata seseorang itu akan mula buat perbandingan sebab terlalu memerhatikan perkongisan orang lain.

"Media sosial ini yang toksik sebenarnya, scroll IG tengok kehidupan orang lepas tu insecure sendiri."


Menurut pelakon tersebut, inilah punca seseorang itu mula tidak bersyukur.

Rata-rata netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan Janna.

Foto: IG
Malah rakan artis termasyk Eyka Farhana, Idzham Ismail, Ramona Zam Zam juga menyokong.

Tambah Janna, tak ada seorang pun nak kongsi kisah duka kepada umum.



"Kau ingat semua yang orang tayang tu, betul-betul berjaya? Betul-betul bahagia? Betul-betul kaya?"

Apa pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 166
Komen

Previous : "Takut Pihak Produksi Marah,"-Last Minute, Riena Diana Terpaksa Tolak Tawaran Berlakon

Next       : "Senang Je Nak Buat Perempuan Seronok, Lelaki Kena..."-Reen Rahim

Komen Terbaru

Quote RooneyMara 5-11-2020 07:49 PM
Nenasketum replied at 5-11-2020 06:58 PM
Aku setuju plak. Showing off kat soc med ni macam addiction. Aku ada ramai kawan, asal upload gambo, ...

Lepas tu kalau tak dpt like yg 'mencukupi', pegi delete gambar tu. Mcm malu n gambar tu x layak ada kat her page. My anak buah mcm ni. Puas ckp kat dia. Haihhhh

Lain-lain Komen

Quote cikgojesss 29-10-2020 10:20 AM
tapi kau betul-betul muka basic..
Quote TomyamPuteh 29-10-2020 10:29 AM
Tp hang mmg btul2 kaya pon kan janna?
Quote sarah82 29-10-2020 10:33 AM
Dah yg tu korang pilih.. Cuba belajar utk happy ja sgn apa yg org lain ada.
Quote Tinot7 29-10-2020 10:35 AM
Bila bermadah, 60k je likes. Bila berposing kat resort 180k likes. Kalau jenis hadap likes, mmg la akan terkesan.

Janna ni muks la. Muka pun mmg basic.
Betul ke dia orka?
Quote aderaderker 29-10-2020 10:37 AM
I rasa Janna ni lawa.
Sekian.

Quote shernazz 29-10-2020 10:39 AM
Apakah kriteria muka basic?
Quote msel 29-10-2020 10:39 AM
Kategori basic jugak ke janna ni? Kalau MF tu, ye basic.. {:smile
Quote bakingsoda 29-10-2020 10:39 AM
maksudnya janna tak bahagia dgn dini?!!!
Quote lolipopbiru 29-10-2020 10:46 AM
dia up video romantik sweet peluk pegang begesel dgn dini tu mksdnya? tak bahagia la ya?
Quote salmon-suki 29-10-2020 10:53 AM
Dah tu,y korg duk tayang dah kenapa?dah taw rakyat mesia,terutama bbnussss ngn macik2 onions ni spesis y mudah terpengaruh,duk tayang2 lg lavish lifestyle,duk ootd,travel sana sini..ckp x serupa bikin..
Quote RooneyMara 29-10-2020 10:56 AM
sarah82 replied at 29-10-2020 10:33 AM
Dah yg tu korang pilih.. Cuba belajar utk happy ja sgn apa yg org lain ada.

Betul tu.. Tp Easier said than done Sarah. Umur mcm kita adult ni sbb dah biasa takde social media. Kita OK. Social media exist bila kita dah matang. Tp for budak2 muda I risau. Dari umur muda they start comparing themselves with others. Asking other people to validate themselves, rasa down bila post ig tak byk like etc. Susah nak ckp. Mmg diaorg happy utk org tu, at the same time they desired to be in the same level.

Dgn trend 'shifting reality' lg sekarang ni utk escape reality to go the their desired reality . Makin byk la mental health issue lepas ni
Quote sarah82 29-10-2020 10:58 AM
RooneyMara replied at 29-10-2020 10:56 AM
Betul tu.. Tp Easier said than done Sarah. Umur mcm kita adult ni sbb dah biasa takde social media ...

Betul.. Sbb tu la iols layan ig makan2..masak2.. Jual barang dan sudah semestinya ig haiwan..
Quote krustykrab 29-10-2020 11:03 AM
Tinot7 replied at 29-10-2020 10:35 AM
Bila bermadah, 60k je likes. Bila berposing kat resort 180k likes. Kalau jenis hadap likes, mmg la a ...

Yg byk likes tu sbb geram kot tgk pungkok dia lol
Quote krustykrab 29-10-2020 11:04 AM
aderaderker replied at 29-10-2020 10:37 AM
I rasa Janna ni lawa.
Sekian.

Yep, aku pun rasa dia lawa...aku paling suka tgk dia sbb mcm manis manja, senyuman dia pun manis..
Quote imanjannah 29-10-2020 11:07 AM
apa maksud muka basic yg porumer kat atas ni cakap, contoh muka extra macam mana? extra panjang hidung macam pinocio ke
Quote Kurex 29-10-2020 11:13 AM
Retis & caption panjang2 dekat socmed berpisah teda. Nak pulak kategori basic
Quote Tinot7 29-10-2020 11:13 AM
imanjannah replied at 29-10-2020 11:07 AM
apa maksud muka basic yg porumer kat atas ni cakap, contoh muka extra macam mana? extra panjang hidu ...

Muka lawa bg iols, mcm pajura tu lawa, cikpah tu lawa.. tapi tak tau la kalau tanggal mekap sumer rupa basic juga. Bg iols muka basic ialah muka nampak manis je.
Kalau rupa omputih, mcm nicole kidman masa nama dia tgh naik tu lawa. Elizabeth taylor masa muda2 pun lawa.
Camtu la.. taste org lain2. One man's meat is another man's poison.. giteww..
Quote jongos 29-10-2020 11:13 AM
krustykrab replied at 29-10-2020 11:04 AM
Yep, aku pun rasa dia lawa...aku paling suka tgk dia sbb mcm manis manja, senyuman dia pun manis..

Ye saya pon sama janna ni cantik compared to mira piljah
Quote Tinot7 29-10-2020 11:16 AM
krustykrab replied at 29-10-2020 11:03 AM
Yg byk likes tu sbb geram kot tgk pungkok dia lol

Tak sangka ramai jenis suka tgk bonts org...

Lihat semua komen(166)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top