Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

B*bi, B*doh,-Individu Hina Agong, Alasannya Akaun FB Digodam

26-10-2020 01:09 PM Komen: 113
Pihak polis sedang menyiasat akaun media sosial yang menghina dan mempersenda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Akaun tersebut menggunakan nama sebagai Ho Ruey Terng.


Malaysia Gazette melaporkan, Timbalan Pengarah Siasatan dan Perundangan Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, 

“Siasatan sedang dijalankan di bawah Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Mutimedia 1998."

Akaun tersebut menggelar baginda sebagai Raja yang bodoh kerana tidak berdaya mencari penyelesaian.

Dia juga menuduh baginda mendapat manfaat dari kewangan dengan cukai rakyat.

Status berkenaan menimbulkan kemarahan netizen kerana dianggap sebagai biadab.

Difahamkan, akaun tersebut sudah tidak wujud, distayi sudah pun dipadamkan.

Sementara itu individu yang bernama Ho Ruey Terng mendakwa akaunnya telah dipalsukan oleh individu yang tak bertanggungjawab.

Menurutnya dia sedang membuat persiapaan untuk membuat laporan polis dan menggesa orang ramai tidak mempercayai status palsu yang menggunakan namanya -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 113
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Boomibulat 2-11-2020 09:53 AM
Dah ada upsate..bagus2...

Lain-lain Komen

Quote mikasa 26-10-2020 12:11 PM
Alasan kena hack saja bila dah kantoi .
Quote Manjahati 26-10-2020 12:14 PM
Sumbat ke dlm lama sikit org gini
Quote Maideen. 26-10-2020 12:15 PM
I syak bangsa ketuanan yang buat akaun tuh untok provoke golongan intelek makan dedak yang rendah akal......... Tapi biarlah polis siasat dulu.

Wallahualam.
Quote dizekni 26-10-2020 12:16 PM
cina raykat lagi
Quote cik_chili 26-10-2020 12:18 PM
mula dah provokasi agama .... xlain x bukan laaa....
Quote kemaruk 26-10-2020 12:18 PM
tak heran pon

aritu bukan main pemandu lori bangsa leluhur yang satu lagi meluahkan perasaan mengutuk YDPA dan ajak rakyat jatuhkan institusi beraja di Malaysia

dalam hati mereka, inilah benda yang mereka pendam.. bukan semua, tapi majoriti..
Quote sarah82 26-10-2020 12:23 PM
Pong pang pong.. Tau2 bangsa leluhur suci.. Dan2 terus jadi kura2
Quote meow_tompok 26-10-2020 12:25 PM
kemaruk replied at 26-10-2020 12:18 PM
tak heran pon

aritu bukan main pemandu lori bangsa leluhur yang satu lagi meluahkan perasaan meng ...

tu sbbnya org mcm ni kena lucutkan saja kerakyatannya
kalau dah tak bole patuh dgn rukun negara,
pi la mintak citizenship negara lain
setakat denda celah gigi bayar


Quote dizekni 26-10-2020 12:26 PM



dasar parasit
Quote dodolgemok 26-10-2020 12:27 PM
Biasa yg bodoh buat hinaan sebegini adalah meleis jua tpi acah2 guna nama cina utk coverline. Moga laknat penghina agong ini dijel di kambus hidup2 dalam tanah smpai mapos.
Quote JunkMail 26-10-2020 12:28 PM
Dah tau dah bangsa apa tu... mencabub kulu kilir oun hadap jua duduk di tanahair raja melayu ni..
Quote dizekni 26-10-2020 12:29 PM
dodolgemok replied at 26-10-2020 12:27 PM
Biasa yg bodoh buat hinaan sebegini adalah meleis jua tpi acah2 guna nama cina utk coverline. Moga l ...

Memang biasa rba sepet macam lu play victim


Quote dizekni 26-10-2020 12:30 PM


Lepas tu keluar kad OKU la

kad kena hack la

lanzhou
Quote kemaruk 26-10-2020 12:33 PM
bangcak replied at 26-10-2020 12:24 PM
sejak agong tak sokong darurat makin menjadik2 plak puak2 mca dgn mic.
parti nak mereput pon seb ...

janga pendam lama2 bangcak, nant jadi barah

kalau bangcak nak luahkan benda yang sama, luahkan je

malu apa bossku
Quote kemaruk 26-10-2020 12:35 PM
dizekni replied at 26-10-2020 12:30 PM
Lepas tu keluar kad OKU la

kad kena hack la

dia ingat sekarang senang2 ke akaun facebook boleh kena hack?
tahap sekuriti facebook sekarang dah top notch dah

it takes a super expert hacker to hack facebook nowadays

takkan la hacker tersohor nak hack facebook budak ni semata-mata nak post benda camni

lebih baik dia hack bitcoin ke, pentagon ke

wayang
Quote dizekni 26-10-2020 12:36 PM
kemaruk replied at 26-10-2020 12:35 PM
dia ingat sekarang senang2 ke akaun facebook boleh kena hack?
tahap sekuriti facebook sekarang da ...

biasa la bebudak aliran vernakular

bodohnya bukan dibuat2


Quote Potpouri 26-10-2020 12:38 PM
Boleh agak siapa yang akan keluarkan kenyataan2 mcm ni. Pastu play victim..
Quote kemaruk 26-10-2020 12:40 PM
bangcak replied at 26-10-2020 12:36 PM
dah lega dah sejak agong bakulsampahkan cita2 darurat pengkhianat.

kemenangan buat muhyiddin sebenarnya

sekarang pembangkang mesti takut nak tolak belanjawan abah

dan anwar pon takut nak usul undi tak percaya
Quote dizekni 26-10-2020 12:50 PM
bangcak replied at 26-10-2020 12:47 PM
bang non n the gang da lama stop politiking sejak agong suruh stop.

taktau la kem sebelah.

Mat Sabu keluar komen bodoh
suruh PM letak jawatan

tu sebaik je YDPA bertitah

lepas teruk kena hentam terus delete posting

bodoh2 belaka geng PH ni

Lihat semua komen(113)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top