Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Jangan Serkap Jarang, Jatuhkan Kredibiliti Penggiat Seni" - FINAS

24-10-2020 10:37 AM|Oleh: LilRose| Komen: 4

Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) menggesa semua pihak terutama warganet supaya berhenti serkap jarang isu penggubahan wang haram dan pelacuran yang dikaitkan dengan selebriti tanah air.

Zakaria Abdul Hamid berkata, pihaknya memandang serius isu berkenaan kerana ia boleh mencemarkan nama baik industri kreatif dan penggiat seni.


Kredit foto: IG

"FINAS mengingatkan semua pihak terutama pengguna laman sosial supaya tidak bertindak secara serkap jarang dalam membuat kenyataan yang boleh menjatuhkan kredibiliti penggiat industri kreatif.

"Sehubungan itu, FINAS memberi sepenuh kepercayaan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan tugas dalam membuat siasatan dan mengambil tindakan sewajarnya selaras dengan sistem perundangan negara," katanya dalam kenyataan media.


Kredit foto: IG

Bagi melancarkan proses siasatan, Finas bersedia beri kerjasama dengan pihak berkuasa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 4
Komen

Previous : Vivy Nak Tulis Buku, Banyak Kisah Jatuh Bangun Dalam Bisnes Belum Dikongsikan

Next       : Fara Hazel Selamat Bersalin Bayi Lelaki

Komen Terbaru

Quote husna_amal 26-10-2020 09:31 AM
Boleh la siasat artis yang suka menunjuk2 kat ig tu. Macam mana boleh hidup mewah sangat padahal job tak ada pun.

Lain-lain Komen

Quote bakingsoda 24-10-2020 10:57 AM
taknak busuk satu industri buangla taik2 tu. expose nama2 baru org tau nak aim ke mana. nak cover2 sangat mendapatla kena serkap jarang.
Quote Tinot7 24-10-2020 11:34 PM
Jadi siapa gerangan org2 itu?
Quote chinta89 25-10-2020 12:22 PM
kenapa takut sgt kalau dh x buat? golongan artis dan penggiat seni suci xde buat salah?
Quote husna_amal 26-10-2020 09:31 AM
Boleh la siasat artis yang suka menunjuk2 kat ig tu. Macam mana boleh hidup mewah sangat padahal job tak ada pun.

Lihat semua komen(4)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top