Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Vivy Nak Tulis Buku, Banyak Kisah Jatuh Bangun Dalam Bisnes Belum Dikongsikan

24-10-2020 10:15 AM|Oleh: LilRose| Komen: 195

10 tahun berkecimpung dalam dunia perniagaan membuat Datin Vivy Yusuf teringin berkongsi jatuh bangunnya menerusi sebuah buku.

Banyak rahsia yang terpendam dan menarik untuk diceritakan kepada orang ramai, katanya!


Kredit foto: IG

"Fashion Valet berusia 10 tahun bulan depan. Ini menandakan sudah 10 tahun saya berbisnes.

"Dengan semua yang dipelajari dalam tempoh sedekad ini, saya rasa saya patut tulis sebuah buku!

"Terlalu banyak pencapaian, kesilapan dan kisah yang belum saya ceritakan.

"Keusahawanan seperti menaiki roller coaster, ada jatuh bangunnya dan saya akan memasuki dekad kedua. Anda masih bersama saya?" tulisnya di Instagram.


Kredit foto: IG

Melihat ruangan komen, ramai menyokong usaha Vivy untuk menerbitkan buku menceritakan perjalanan kariernya sebagai usahawan berjaya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
3
0
2
Komen: 195
Komen

Previous : "Bukan Benda Salah Nak Sorok" - Ismail Izzani Tak Nak Rahsia Kisah Cinta

Next       : "Jangan Serkap Jarang, Jatuhkan Kredibiliti Penggiat Seni" - FINAS

Komen Terbaru

Quote Joysparta 7-11-2020 07:30 PM
Lahir2 dlm dulang emas...sumenya dapat..tang mana jatuhnya?

Lain-lain Komen

Quote apedehal 24-10-2020 10:21 AM
Mst berebut rebut dakies nk veli khuenn tp tt mak itik ni personaliti media sosial buken retis
Quote opie5662 24-10-2020 10:23 AM
Jatuh apooooo..... Modal pon org lain bagi..... Takde value la cite ko tu
Quote pxlbb 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermillion RM tapi mampu maintain kerugian sepanjang dekad. Laki aku muka jawa totok tetapi kurang daya percakapan bahasa melayu sambal belacan. Buku ini akan dijual dgn rege yahudi utk tatapan pembaca Bani Israel yg banyak duit sampai xtau nak buat apa dgn duit tu. oh disertakan sekali penanda buku yg dibuat dari kertas terpakai. Harga asal RM1000 ye jgn kecam please I mmg target group tertentu je utk beli. You all rakyat marhein nak pandang buku I pun kena bayar ye. {:love
Quote miracle_forever 24-10-2020 10:27 AM
ilmu copycat adoooo?
Quote Denco 24-10-2020 10:32 AM
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Kahkahkah bernas skali... X yah buat buku jah, copy paste je la kat ig dgn blog sheol ye dak?? Nak buat duhetttt la tuuu...mcm x tau akal menantu scammer lol
Quote imanjannah 24-10-2020 10:38 AM
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

hahhahhahhahaha
Quote sarah82 24-10-2020 10:39 AM
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Terima kasih kerana mengomen apa yg aku nak komen tapi dalam bahasa penuh sopan..
Quote emera 24-10-2020 10:41 AM
Dia ni reti  bisnes ke?
Quote Kurex 24-10-2020 10:48 AM
Fakiyu madafaka palat!
Quote fadz84 24-10-2020 10:54 AM
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Hahaha... Lawak synopsis bukunya.. buku biography Tun M yg famous tu pun harga 100++ je.. hehe
Quote fadz84 24-10-2020 10:54 AM
miracle_forever replied at 24-10-2020 10:27 AM
ilmu copycat adoooo?

Ni sure kena masukkan dlm satu chapter.. baru complete..
Quote bakingsoda 24-10-2020 10:54 AM
kisah jatuh bangun sesuai utk yg start from the bottom je. ni start biz pon dah dapat fund berjuta, untungnya tah kemana
Quote nazzse 24-10-2020 10:57 AM
Kurex replied at 24-10-2020 02:48 AM
Fakiyu madafaka palat!

kurex tidak pernah mengecewakan
Quote fizamn 24-10-2020 11:00 AM
Cita bisnis  anak anak orka... Aduyaiii... Susah nak caya sgt la.. she just has upperhand before starting.. mesti sedikit sebanyak dia guna parents as jump start..
Quote Sendu.com 24-10-2020 11:00 AM
Confirm dakies berduyun2 beli. Entah2 sheol dh start halfway dah
Quote aderaderker 24-10-2020 11:01 AM
Edited by aderaderker at 24-10-2020 11:02 AM

10 tahun bisnes dah nak tulis buku?
Padehal bisness pun rugi manjang?

Robert Kuok, TS Syed Mokhtar, Lim Goh Tong dan seangkatan pun baru ada buku bio sendiri bila dah umur 50-an.
Tu pun versi yg simple yakmat..
Quote farhana008 24-10-2020 11:05 AM
jatuh bangun dalam bisnes??
Quote nellyberry 24-10-2020 11:06 AM
Modal pun disuntik, apa yg jatuh bangunnya cik Itek?
Quote per706 24-10-2020 11:06 AM
Chapter haul shopping ade tak.msok la skali..x pon buat buku khas utk tu jahhh....byk jugak kan isinye.gambr lgi la byk.attached cd per uma skali kt buku tu.buat inspirasi pemuja.

Lihat semua komen(195)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top