Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Hafidz Roshdi Dah Jemu Watak Hero

23-10-2020 03:33 PM| Komen: 52

Hafidz Roshdi nak mencuba pelbagai watak yang lebih mencabar kredibilitinya sebagai pelakon.

Foto: IG

"Sepanjang empat tahun ini saya selalu ditawarkan peranan watak utama dan watak yang hampir sama. Tapi kali ini saya nak fokus untuk membawakan watak-watak yang berbeza dan lebih mencabar.

"Sebolehnya saya nak cuba sesuatu watak yang baru. Kalau tak dapat peranan utama pun saya okey, asalkan watak yang ditawarkan sesuatu yang lain daripada lain dan memberi saya kepuasan yang berbeza.

"Kalau dapat dua atau tiga babak yang boleh membuatkan orang ingat, saya tak kisah untuk bawakan berbanding watak hero yang ditawarkan," katanya.

Bagi Hafidz, watak utama bukan lagi menjadi satu keutamaan asalkan setiap tawaran yang diberikan memberi impak yang baik untuk karier seninya.



"Saya tak kisah kalau ada produksi yang menawarkan watak lain selain peranan utama. Saya okey saja. Dalam tempoh sekarang ini tiada apa yang perlu saya buktikan. Kalau ada watak yang bersesuaian mengapa saya perlu tolak rezeki," katanya kepada Harian Metro.



Sekrang ini Hafidz terpaksa berjauhan dengan isteri tercinta kerana berpantang di kampung.

"Sudah lebih sebulan kami tinggal berjauhan kerana isteri berpantang di kampungnya manakala saya tinggal di rumah keluarga saya di Kuala Lumpur. Mungkin lepas habis penggambaran drama Rahimah Tanpa Rahim, saya akan bawanya pulang ke sini.

"Disebabkan saya terpaksa keluar bekerja setiap hari, jadi saya ambil keputusan untuk menghantarnya ke rumah mentua kerana bimbangkan keadaan kesihatan isteri dan anak. Tambahan pula, kes Covid-19 kini semakin membimbangkan. Insya-Allah selepas penggambaran ini selesai saya akan bertemu dengan isteri dan anak-anak. Memang rindu yang tidak terkata, tapi sekurang-kurangnya di kampung ada orang menjaganya," tambahnya. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 52
Komen

Previous : Kumpulan Dolla Jadi Sasaran Serangan Netizen

Next       : "Bukan Benda Salah Nak Sorok" - Ismail Izzani Tak Nak Rahsia Kisah Cinta

Komen Terbaru

Quote one_aiman 27-10-2020 04:50 PM
dia macam tak sesuai watak hero sbb nampal kayu kejung..tp kalau watak pembantu helok je..jadi psiko dlm cite camelia ok, watak polis dlm cite pusaka ok.. tapi kalau hero, tak hokeh

Lain-lain Komen

Quote Skuau 23-10-2020 03:37 PM
david(teo)...kasi ini orang jadi hang kebun...
Quote Nes3in1 23-10-2020 03:50 PM
Cubalah bawa watak abg jamil.
Quote mieymiey 23-10-2020 03:51 PM
Dia jemu watak yang sama, bukan jemu jadi watak utama. Chuols tau la kan watak utama drama tanah air mesti anak ongkaya yang jatuh cinta dengan gadis kampung.

#DoneBekap
Quote dudaberhias 23-10-2020 04:06 PM
jemu sebab memang tak sesuai langsung ko jadi hero nokkk... baik jadi extra n tuang2 air, basuh pinggang atau perah santan kat belakang scene tu jah...
Quote RatuDunia94 23-10-2020 04:12 PM
Mungkin lepas habis penggambaran drama Rahimah Tanpa Rahim, saya akan bawanya pulang ke sini.


So kalau lelaki Zakaria Tanpa Zakar
Kalau pondan Khunsariah Tanpa Khunsa

Quote husna_amal 23-10-2020 04:24 PM
Patut bersyukur lah dapat berlakon watak utama. Payment jadi watak utama kan lagi lumayan.
Quote Kurex 23-10-2020 04:31 PM
Enaknyaaaaaaa
Quote sharlenetexas 23-10-2020 04:33 PM
RatuDunia94 replied at 23-10-2020 04:12 PM
So kalau lelaki Zakaria Tanpa Zakar
Kalau pondan Khunsariah Tanpa Khunsa

Virginia Tanpa Vagina.
Belum pernah jumpa lagi nama berangan pukul 7 nama Virginia.
Quote mamajawie 23-10-2020 04:34 PM
bukan ke dia penah jadi watak psycho masa citer dia berlakon ngan 3D (datin diana danielle), saharul ridzwan n ain edruce tu?
Quote kirana_22 23-10-2020 04:35 PM
Yg mendonia nak watak picisan, yg picisan nak watak mendonia..
Tahukah theyols arti bersyukur?
Quote TomyamPuteh 23-10-2020 05:18 PM
Ank dia minum susu apa tu.. Semangat(pertanyaan mak2 dolu2)
Quote YomiuriLandMae 23-10-2020 05:26 PM
alaa toksah la berangan nak watak2 luar kebiasaan kalo production drama2 dkt malaysia ni takat adaptasi from novel cintan cintun jahh..
Quote anilanil 23-10-2020 05:57 PM
Jadi extra lalu lalang je la camtu..
Quote ashcroft86 23-10-2020 06:15 PM
Go go go hafidz! Weols menyokong penuh. Belakon filem Pusaka jdi watak no 3 4 pon ok je. Persetankan acik2 forum ni yachh, x memberi apa2 pon. Weols yakin ada watak yg betul2 seswai utk chuols!
Quote sleepandream 23-10-2020 06:51 PM
bagi heols watak gigolo yg dilanggan ahli2 politik
Quote Mulotkoyak 23-10-2020 07:03 PM
Baru 4tahun jadi retis ke??? Yg 20 tahun pun x mengelabah tek nk jd ape. Ko bkn ke dh xde tmpt utk watak utama ke? Sendu dh kn? Jadi je la watak ipar duai or kwn opis watak utama. Anyway citer ape je die ni menyerlah?
Quote 3480 23-10-2020 07:13 PM
Tgk gaya dia mcm helok p kja gomen @ opis swsta.. jd cgu pj pon sswai
Quote September14 23-10-2020 07:28 PM
Kt msia ni xyh nk memilih lah asalkn dpt byran setimpal sudah

Feeling2 sgt la pelakon msia ni
Quote imanjannah 23-10-2020 07:31 PM
watak tok adi

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top