Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Aduh! Sakit Ditusuk Suami? Atasi Faraj Kurang Basah Dengan 8 Jenis Makanan Ini!

23-10-2020 02:31 AM| Komen: 14





Seks adalah antara perkara yang sangat penting dalam kehidupan setiap pasangan suami isteri. Tanpanya, maka akan hambar dan tidak sempurnalah kehidupan di kamar tidur buat kalian berdua.

Pun begitu, ia tidak selalunya indah kerana ada sahaja masalah yang boleh timbul ketika projek asmara.

Kadangkala, ada isteri yang akan mengadu sakit tatkala ditusuk suami ketika sedang asyik melakukan proses penetrasi zakar ke dalam faraj. Kenapa?

Tentu sekali ia adalah disebabkan faraj kurang basah. Jom kita ikuti artikel ini untuk tahu cara mengatasinya!

Apa punca faraj kurang air ketika berasmara?

Sebelum pergi dengan lebih mendalam lagi, wajarlah untuk kita tahu apa punca sebenar faraj kering terlebih dahulu.

Faraj kurang basah adalah disebabkan oleh kekurangan air yang keluar pada permukaan alat sulit wanita ketika zakar memasukinya.

Cecair ini adalah penting untuk dijadikan sebagai pelincir semula jadi bagi memudahkan proses senggama.



Namun, tidak semua isteri mampu menghasilkan banyak air ketika bersama suami disebabkan oleh beberapa faktor termasuklah:

#1. Perubahan hormon buat faraj kering

Kelembapan miss V wanita adalah sangat bergantung kepada tahap estrogen dalam tubuh badan dan jika ia menurun secara mendadak maka kondisi faraj kering boleh terjadi.

Menopaus bukan satu-satunya perkara yang akan mengurangkan kadar estrogen malah terdapat perkara lain seperti penyusuan susu badan serta pengambilan pil perancang.

#2. Pengambilan ubatan & rawatan tertentu

Ubatan tertentu yang digunakan untuk merawat fibroid, endometriosis, asma, kanser atau penyakit mental boleh jadi punca isteri kurang air ketika bersama suami.

Bukan itu sahaja, rawatan tertentu seperti pembedahan pembuangan ovari serta douche alat sulit wanita juga boleh menjadi punca yang menyebabkan masalah ini.

#3. Durasi foreplay yang tidak cukup

Foreplay atau ringan-ringan adalah adegan asmara sebelum proses penetrasi dijalankan.

Ia merangkumi bersentuhan, berpelukan, berciuman dan menikmati tubuh badan masing-masing bagi merangsang nafsu syahwat.

Proses ini sangat perlu dilakukan sebelum memasukkan zakar ke dalam faraj bagi memastikan isteri banyak air ketika bersama suami.


#4. Baru mula atau habis haid

Kitaran menstrual wanita akan menentukan peningkatan dan penurunan hormon estrogen.

Sewaktu anda baru mula atau habis datang bulan, inilah ketika kadar hormon estrogen menurun lantas mengakibatkan masalah faraj kering.

Dalam pada itu, penggunaan tampon semasa haid juga akan mendatangkan impak sama kerana ia dicipta khas untuk menyerap kelembapan.

#5. Anda stres buat faraj kering

Buat anda yang belum tahu, rangsangan seksual bukan sahaja bergantung kepada tindak balas fizikal semata-mata malah mental juga.

Stres boleh mengakibatkan kondisi yang dinamakan mental block sekali gus menyukarkan rangsangan serta pengeluaran cecair dari faraj.

Oleh itu, cuba elak stres demi seks di kamar tidur yang lebih sihat dan sejahtera.

Apa boleh lakukan supaya isteri banyak air ketika bersama suami?

Baiklah, sekarang kita sudah tahu punca faraj kering ketika melakukan hubungan seks.

Persoalannya, apa yang boleh dilakukan untuk isteri banyak air ketika bersama suami?

Jawapannya adalah penting untuk kalian teliti semua punca di atas dan lakukan sebaliknya!



Selain itu, para wanita juga mungkin boleh cuba amalkan 8 jenis makanan berikut untuk kesihatan miss V serta kehidupan seks yang lebih baik:

  • Buah kranberi C tinggi dengan sebatian asid, antioksidan, vitamin E dan vitamin C yang boleh melawan bakteria daripada menyerang dinding pundi kencing.
  • Buah avokado C tinggi dengan lemak yang sihat, potasium dan vitamin B-6 yang berupaya meningkatkan libido, estrogen dan lubrikasi faraj.
  • Buah epal C phytoestrogen phloridzin yang terkandung di dalamnya membantu merangsang fungsi seksual, rangsangan, orgasma serta lubrikasi faraj.
  • Kacang soya C phtoestrogens yang terdapat di dalamnya hampir menyerupai estrogen dalam tubuh badan yang boleh membantu menyelesaikan masalah kurang estrogen serta faraj kering.
  • Ubi kentang C tinggi dengan beta karotena dan vitamin A yang mampu membantu melindungi dan menguatkan dinding rahim serta bagus untuk mereka yang ada polycystic ovary syndrome (PCOS).
  • Lemak sayuran C kaya dengan lemak asid Omega-3 yang boleh melancarkan pengaliran darah sekali gus menyemarakkan lagi kemahuan dan kemampuan seksual serta menyelesaikan masalah faraj kering.
  • Tumbuhan hijau C kaya dengan vitamin E, magnesium dan kalsium yang sangat bagus untuk semua otot dalam tubuh badan termasuklah otot faraj sekali gus membuat isteri lebih banyak air ketika bersama suami.





Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 14
Komen

Previous : Apa Beza Sakit Tekak Biasa Atau Disebabkan COVID-19? Ini Cara Kenal Pasti Simptom Jangkitan!

Next       : Terfikir Taknak Vaksin Atau Nak Tangguh Vaksin Anak? Ini 3 Akibatnya Anda Perlu Tahu

Tempat Duduk Percuma Air Asia Dah Berlangsung! Mari Cepat Rebut Free Seat Sekarang!
Perasan Tak Warna Alat Sulit Kita Berbeza Dengan Kulit Badan? Ini Rupanya Punca Kejadian!
Selalu Gatal Tapak Tangan, Apa Puncanya? Bukan Bermaksud Dapat Duit Ya!
Kisah Mengemparkan Negara! 26 Objek Aneh Di Langit Malaysia 28 Tahun Lalu
Jika Menghidap Kanser Testis, Ini Perkara Yang Akan Berlaku Kepada Alat Sulit Anda!
Apa Beza Sakit Tekak Biasa Atau Disebabkan COVID-19? Ini Cara Kenal Pasti Simptom Jangkitan!
Gila Apa, Jual Pemutih Gigi Tapi Demo Kat Pen Marker!?
Terfikir Taknak Vaksin Atau Nak Tangguh Vaksin Anak? Ini 3 Akibatnya Anda Perlu Tahu
Ini Senarai 5 Hackers Paling Bahaya Dan Mengemparkan Dunia
Sharifah Husna Kacukan Melayu, Pakistan, Afghanistan, Arab, British, Portugis, Belanda Dan Indonesia
Sedia Kerjasama Dengan SPRM & Polis, Chacha Takkan Buka Mulut Hingga Siasatan Selesai
Padan Muka! Sejam Tolak Motosikal 'Berjemaah' Ke Balai
Elak Stigma, KKM Tak Akan Dedah Identiti Lokasi
Suami Gay Bunuh Isteri Lepas Dibayangi 'Hantu' Mangsa
Tahu Tak, Warna Lidah Boleh Jadi Petanda Anda Tidak Sihat! Warna Selain Merah Jambu BAHAYA!
Ini 5 Perkara Yang Mesti Pesakit Diabetes Lakukan Setiap Masa, Setiap Hari! Jangan Lalai
Lepas Mandi Kolam, Kena Mandi Air Bersih Semula? Ada Bahaya Menanti Jika Tak Amalkan Cara Ini!
Kisah Yang Diceritakan Seorang Hamba Allah Tentang Mimpi Seorang Wali Di Perkuburan
Ular Sawa Batik Seberat 220KG Jadi Haiwan Peliharaan Lelaki Dari Pulau Pinang Ini
Saintis Dedah Rekaan Bandar Di Planet Marikh, Boleh Tempatkan Sejuta Penduduk
'Patutlah Silau Naik Teruk..." - Gogok Mata Begini Jika Sayang Mata Anda
Letusan Gunung Berapi Yang Bakal Menghancurkan Dunia. Tapi Dimana?
Nak Pakai Pelitup Muka, Tapi Tetap Mahu Tunjuk 'Muka'... Ini Penyelesaiannya!
Boleh Ke Mandi Dalam Keadaan Telanjang?

Komen Terbaru

Quote lil_honey 12-1-2021 11:31 AM
no wonder byk content budak2 kat tiktok minum air cranberry nih.
hawau sungguh budak zaman skang.

Lain-lain Komen

Quote Buritan 23-10-2020 08:40 AM
Jemput jempat.. membincangkan topik ini dgn munyungguhnyaa..
Quote husna_amal 23-10-2020 09:40 AM
Info yang menarik
Quote RatuDunia94 23-10-2020 04:43 PM
Suruh laki ludah sikit kat zakar tu... hahaha
Quote HYSB 23-10-2020 08:03 PM
Alang alang cerita pasal miss v siape boleh bagi tips nak putihkan and hilangkan kerak di miss v
Quote anakkerengga 23-10-2020 08:27 PM
Faktor utama aku rasa ransangan.. kau kita bernafsu dgn seseorg tu mst cpt berair.. sembang2 biasa pun dah berair.. tp kalau kurang teransang batang dah masuk pun air tak byk... gitewwe.. tp bergantung pd pengalaman masing2 la
Quote MissyMolly 24-10-2020 12:12 PM
Buritan replied at 23-10-2020 08:40 AM
Jemput jempat.. membincangkan topik ini dgn munyungguhnyaa..

Apa yang hang menyungguh bincang kehkeh..terbaik tt!siap mcm nota ada kaler2 utk main point..err camtu eh link kohkoh
Quote lavendernovella 25-10-2020 02:11 AM
HYSB: Alang alang cerita pasal miss v siape boleh bagi tips nak putihkan and hilangkan kerak di miss v


Laser kat klinik aesthetic.
Quote totokreturn. 25-10-2020 11:50 AM
pernah 2-3 kali tu melecet sebab kering sgt, tak pasal2 aku kena infection, so jgn main main bab bab basah kering ni, kalo nak rasa mcm mana peliar korang bengkak dipersila kan
Quote nasha82 25-10-2020 12:42 PM
HYSB replied at 23-10-2020 08:03 PM
Alang alang cerita pasal miss v siape boleh bagi tips nak putihkan and hilangkan kerak di miss v

mmber ckp pakai apple cider.. dia basuh guna tu la kt miss v..
dia kta makin cerah la.. brtul ke idak xtau la..sbb aku xpenah la tgk sblm dan slepas 🙊
Quote HYSB 25-10-2020 02:17 PM
nasha82 replied at 25-10-2020 12:42 PM
mmber ckp pakai apple cider.. dia basuh guna tu la kt miss v..
dia kta makin cerah la.. brtul ke  ...

Hahahahhaha tulah takkan nak tunjuk resultkan.. terima kasih kaka
Quote jisya 1-11-2020 01:19 PM
Peerrrh tajuk dahsyat. Patutnya dlm forum ni kena ade rate 18+ pembacaan.
Quote oyentommy 1-11-2020 01:31 PM
reporter cari bukak tred ni sbb terinspirasi dgn benang aku ke
Quote trexxxxxi 11-1-2021 11:40 PM
*cough**cough*

Quote lil_honey 12-1-2021 11:31 AM
no wonder byk content budak2 kat tiktok minum air cranberry nih.
hawau sungguh budak zaman skang.

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top