Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Baru Umur 18 Tahun - Seminggu Kahwin, Dah Tambah Lagi Satu Isteri

19-10-2020 12:54 PM Komen: 71
Seorang lelaki Indonesia yang baru berusia 18 tahun pada mulanya bernikah dengan isteri pertamanya sebelum membuat keputusan untuk menambah seorang lagi isteri seminggu kemudian.

Bukan sahaja isteri pertamanya terkejut, malah ibunya turut pengsan mendengar keputusan tersebut.

Kompas.com melaporkan, isteri oertamanya baru sahaja tamat pengajian Sekolah Menengah Rendah manakala isteri keduanya masih menuntut di Sekolah Menengah Atas.

Foto: Kompas.com
Ayah lelaki tersebut terpaksa menjalankan pernikahan secara adat tanpa membabitkan pejabat pentadbiran agama disebabkan anak dan menantunya msih di bawah umur.

Walaupun keluarga perempaun dan lelaki agak bimbang namun meraka mendoakan agar perkahwinan mereka akan bahagia.

Isteri pertamanya kecewa namun reda dengan takdir.

"Saya sangka mereka hanyalah tetamu yang datang berkunjung tetapi sebenarnya keluarga isteri kedua.

"Saya kecewa namun perkara ini sudah terjadi dan saya perlu berusaha untuk hidup bahagia," katanya.

Dalam masa yang sama keluarga pasangan pengantin berharap pihak sekolah tidak akan mengenakan sebarang tindakan kerana bernikah semasa masih belajar. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fuyupoktek 26-11-2020 03:57 PM
Burong_Hantuk replied at 19-10-2020 07:39 AM

Skolah mnengah gini rupa? Ni repeat brapa tahun ni

Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 19-10-2020 07:39 AM
image.png
Quote Belibis 19-10-2020 07:58 AM
Semoga berbahagia la.
Quote sarah82 19-10-2020 08:02 AM
Spender pun mak bapa beli lagi..sakan ang bernikah 2 no.
Quote makadek 19-10-2020 08:02 AM
Amboiii punaii
Quote krustykrab 19-10-2020 08:04 AM
Ada duit tak nk sara binis?ke mertua yg terpaksa tanggung, si jongos hanya bg ayag money je
Quote sukacactus 19-10-2020 08:26 AM
Yang sblh kiri tu mesti no 1
Masam mencuka je
Quote Boomibulat 19-10-2020 08:28 AM
Tak heran..patut la populasi Indon membiak tak terkawal..
Quote ad_hoc79 19-10-2020 08:29 AM
mak aihhhh... anak orang kaya ke
Quote ahlisihircute 19-10-2020 08:32 AM
Tuanya muka memasing...
Quote Buritan 19-10-2020 08:35 AM
Boomibulat replied at 19-10-2020 08:28 AM
Tak heran..patut la populasi Indon membiak tak terkawal..

Cepat membiak dan cepat pupus
Quote nazzse 19-10-2020 08:54 AM
Ingatkan handsome macam Anjasmara, tengok gambar   hmmmm romeo sangat kat dekkk
Quote Kurex 19-10-2020 09:17 AM
Indon kalau kawen, yg pompuan kemain muka putih tgn hitam
Quote exclusive_vvip 19-10-2020 09:43 AM
yg family bini kedua tu kenapa bodoh sgt bg permission anak dara masih sekolah jadi bini kedua?
Quote diss69 19-10-2020 09:47 AM
Dh mekap mcm gini, xnmpk mcm bdk skolah pon...
Quote damian_lee 19-10-2020 09:50 AM
Kurex replied at 19-10-2020 01:17 AM
Indon kalau kawen, yg pompuan kemain muka putih tgn hitam

itu memang style mekap diorang ....
diorang akan tepek bedak tebal2 ... sampai leher ....
pastu lukis balik kening ....... bibir semua ....
sebb tu kalau perasan ... zoom betul2 ... diorang punya bibir memang nampak dilukis balik .....

aku time kerja wedding2 ni
ada satu client .. memang keturunan yindonesia ... siap mekap retis import dari sana
sebb memang nak bernuansa budaya sana ....
memang perhati cara dia mekap ....

anyway ... untuk xlari topic
masing2 baru habis sekolah dan masih bersekolah
pastu masing2 gatal bij ... nak berumah tangga .....
koserr la aku


Quote amyainsamad 19-10-2020 11:48 AM
pastu anak bersusun.......
Quote ais_kosong 19-10-2020 11:50 AM
sarah82 replied at 19-10-2020 08:02 AM
Spender pun mak bapa beli lagi..sakan ang bernikah 2 no.

tak beragak budak nih.. nak bagi makan apa bini sampai dua tu.

Quote sarah82 19-10-2020 11:53 AM
ais_kosong replied at 19-10-2020 11:50 AM
tak beragak budak nih.. nak bagi makan apa bini sampai dua tu.

Dia berpegang pada pepatah. Ulat dalam batu pun boleh hidup.. Harus la dia pun boleh hidup sbb mak bapa dia dan isteri2 yg bakal tanggung depa.

Yg si keluarga bini no 2 pun bengap.. Boleh terima budak kanyiaq ni sebagai menantu.
Quote Artemesiaa 19-10-2020 12:07 PM
Mesti family si lelaki dari golongan ada duit atau berkuasa disitu sampai family kedua2 perempuan sanggup benarkan anak mereka berkahwin dengannya.

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top