CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Polis Kantoi 'Cilok' Video Lucah Dari Telefon Suspek Guna LINE

16-10-2020 03:56 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4815| Komen: 19

Description: Seorang anggota polis menyalahgunakan kuasanya apabila membuat pemindahan video lucah dari telefon pintar salah seorang suspek yang ditahan ke telefon miliknya.
Seorang anggota polis menyalahgunakan kuasanya apabila membuat pemindahan video lucah dari telefon pintar salah seorang suspek yang ditahan ke telefon miliknya.

SoraNews24 melaporkan, kejadian berlaku pada 28 Oktober tahun lepas di Balai Polis Metropolitan Tokyo Nishiarai ketika telefon pintar suspek diperiksa sebagai bahan bukti.


Selepas prosedur selesai, anggota berusia 36 tahun terbabit ke bilik air dengan membawa peranti berkenaan.


Gambar hiasan

Dipercayai, dia menghantar video lucah dari telefon pintar suspek ke peranti miliknya menggunakan aplikasi sembang LINE.

Bagaimanapun, sebaik telefon pintar berkenaan dipulangkan kepadanya, suspek menyedari pemindahan bahan berkenaan yang dilakukan tanpa kebenarannya, lalu melaporkan mengenai kejadian kepada polis.

Selepas disiasat, anggota terbabit diberi teguran pada 9 Oktober lalu dan sebagai hukuman mengganggu bahan bukti, gajinya dipotong sehingga 10 peratus untuk tiga bulan.


Bagaimanapun, memandangkan dia juga berdepan tuduhan jenayah mengakses tanpa izin, anggota berkenaan memutuskan untuk meletak jawatan serta-merta dan mendakwa melakukan perbuatan itu kerana perasaan ingin tahu. 

Ramai warga maya membincangkan insiden itu mentertawakan kebodohan anggota terbabit kerana meninggalkan jejak.

"Kenapa dia tidak melakukan pemindahan menggunakan USB atau AirDrop saja? Bodohnya," komen netizen.  - CARI

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
3

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 16-10-2020 04:06 PM
Boleh la berikek ikek kimochi sambil tgk video tu
Quote batusembilan 16-10-2020 04:13 PM
sian polis tu tp dia mmg bodo haha
Quote missyL 16-10-2020 04:23 PM
Line mmg popular kt jepun
Hapo la sibok nk amek bideo tu.
Tgh2 pandemic dah xde keje
Quote Artemesiaa 16-10-2020 04:29 PM
Kerja sia2 sendiri juga rugi akhirnya
Quote Nes3in1 16-10-2020 04:32 PM
Ingatkan negara leluhur tadi.
Quote matbad 16-10-2020 04:46 PM
missyL: Line mmg popular kt jepun Hapo la sibok nk amek bideo tu. Tgh2 pandemic dah xde keje

Sama jgk kat thailand. Official smua byk guna line
Quote jalfa 16-10-2020 04:50 PM
Sangap sunguh jantan x kira dr mana kan..ingat india aje..bodoh piang ni
Quote mamajawie 16-10-2020 05:26 PM
Line kalu kat malaysia ni very the sendhoooo..mostly gne wsap sajorhhh..

btw nugara JIPUN lagi..masalah mental dorang makin terserlah sejak lockdown ehhh
Quote Decaffeinated 16-10-2020 05:29 PM
yang heran dengan berita ni mesti orang pompuan kan?...

Quote mikasa 16-10-2020 05:30 PM
Susah sgt ke nak dpt vid lucah kat sana?
Quote Decaffeinated 16-10-2020 05:34 PM
mikasa replied at 16-10-2020 05:30 PM
Susah sgt ke nak dpt vid lucah kat sana?

bukan pasal susah, ini sebab benda dah di depan mata.

tak tau lah kesalahan ni besar mana di Jepun yang menariknya dia rela letak jawatan.

itu cara Jepun menjaga dignity of the profession.


Quote kemaruk 16-10-2020 05:39 PM
dekat malaysia ni pon hati2 ye

jangan sekali-kali rakam dan simpan video/gambar lucah pasangan dalam handphone

sebab walaupon korang dah delete atau dah format sekalipon, file tu berkeberangkalian tinggi masih ada dan boleh direcover dengan software yang korang boleh google dan download je

jadi bila korang jual henfon korang tu, atau hantar repair ke ape, orang yang tak bertanggungjawab boleh je retrieve balik deleted files tu, pastu upload kat laman lucah

korang pulak terkejut tengok video sendiri kat ponrhub
Quote grouper 16-10-2020 06:55 PM
Video ape yg dia transfer tu. Video amatur suspek ke video download dari internet yg bersepah sepah tu
Quote AshKetchum 16-10-2020 07:41 PM
tak reti nk delete ke pon? samo la cam cikgu whatsapp haritu dah tak sengaja send video lalucah kat group parents lepas tu claim tak reti nak delete video?
Quote cmf_premierleag 16-10-2020 07:44 PM
bukan ke kat jepun bersepah pornstar bagai
pi je la langgan 2-3 jam ke
Quote Tinot7 16-10-2020 07:50 PM
Nape nak donlod drp org lain? Jepon bkn ke byk hentai?
Quote Crystars 16-10-2020 09:38 PM
Ingatkan org jepun otak pandai2
Quote husna_amal 19-10-2020 09:37 AM
Tak berbaloi langsung dia buat macam tu.
Quote budaktua 19-10-2020 10:09 AM
cmf_premierleag replied at 16-10-2020 07:44 PM
bukan ke kat jepun bersepah pornstar bagai
pi je la langgan 2-3 jam ke

video amatur pelaku nya membuat dgn jiwa.... pornstar melakukannya hanya utk melakunkan watak........

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 10:15 PM GMT+8 , Processed in 0.425010 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top