Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kerja Keras Nak Bayar Zakat RM1 Juta Dan Bina Masjid, Mawar Rashid Sampai Rindu Anak

16-10-2020 01:46 PM| Komen: 65

Menjadi seorang selebriti dan usahawan dalam masa yang sama bukan satu tugas yang mudah buat Mawar Mawar Rashid.

Foto: IG
Katanya dia hampir putus asa dengan kerja sebab terlalu rindu nak luangkan masa bersama anaknya, Raden Muhammad Rafael.

Mawar meluahkan isi hatinya melalui Instagram.


Tambar Mawar, dia tak boleh berhenti separuh jalan dan perlu berkorban demi mencapai hasratnya untuk membayar zakat sebanyak RM1 juta dan membina sebuah masjid.

"Pengorbanan yang paling menyakitkan inilah yang akan mendatangkan hasil dan bekalan untuk ke akhirat nanti."




Semoga berjaya buat Mawar Rashid. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 65
Komen

Previous : Azzam Tayang Cinta Dengan Sheryl Shazwanie, Ramai Pula Yang Menyampah

Next       : Mael Totey The Movie Nak Keluar, Syahmi Sazli Sedia Kena Kutuk

Komen Terbaru

Quote sok_suci 19-10-2020 02:00 AM
Kosmetik2 segera ni smpai kiamat aku x caya. Selain brand oversea, simplysiti je aku pcaya sket. Ni dgn nama2 brand lowclass ni mmg xle. Timbang kilo main sukat kati je smua

Lain-lain Komen

Quote ashilalat 16-10-2020 01:49 PM
Bisnes apa? Duit dari mana tu?
Quote sharlenetexas 16-10-2020 01:51 PM
ashilalat replied at 16-10-2020 01:49 PM
Bisnes apa? Duit dari mana tu?

Itu yang pertama bermain di fikiran. Jangan ada drama lompat pagar pulak
Quote lolipopbiru 16-10-2020 01:52 PM
memang kalau siapa yg jadi anak didik azizan osman ni mmg kena flex mcm ni ke? termasuk start bertudung dan post post pasal agama. hmm ramai dah artis mcm ni
Quote bottombikini 16-10-2020 01:56 PM
camane nak dapat pahala
belum apa2 dah ...

Quote gigahertz 16-10-2020 02:00 PM
bottombikini: camane nak dapat pahalabelum apa2 dah ...

Apa nama owner rhb yang bina masjid tu 100 juta kan masjid dia? Kat sendayan. Tu dah siap baru kecoh.ok lagi la yang ini......tiamg belum.naik...dah pung pang{:smile
Quote Kurex 16-10-2020 02:10 PM
Kemain panjang caption ig kau yg langsung takde kena mengena dgn gambar
Quote dudaberhias 16-10-2020 02:16 PM
gigahertz replied at 16-10-2020 02:00 PM
Apa nama owner rhb yang bina masjid tu 100 juta kan masjid dia? Kat sendayan. Tu dah siap baru kec ...

owner yang kahwin dengan anak robert kuok tu ke?
Quote bakingsoda 16-10-2020 02:17 PM
nak berniaga tak boleh eh kalau tak campur unsur2 tunggang agama? produk/service kalau berkualiti tak perlu marketing murahan camni
Quote dudaberhias 16-10-2020 02:22 PM
bakingsoda replied at 16-10-2020 02:17 PM
nak berniaga tak boleh eh kalau tak campur unsur2 tunggang agama? produk/service kalau berkualiti ta ...

kena kaka... nak tunjukkan unsur2 positif marketing

tapi kan orang lain pun tiap2 bulan bayar zakat bayar dana untuk buat masjid...
marhaen2 pun buat kot... tak percaya cuba tanya pengerusi masjid berdekatan...

cumanya banyak atau sikit jah...
Quote newme11 16-10-2020 02:32 PM
harap tercapailah impian mawar ya..
Quote lasagna 16-10-2020 02:36 PM
takot mendengar jota jota ni skrg, tak pepasal kang. jgn galak sgt lah wehh.
Quote LadyCarefree 16-10-2020 02:40 PM
Zakat tu wajib bg org islam. Jangan tunggang tamggungjawab tu. Kau berniaga sebab nak duit untuk kau. Zakat tu berapa persen saja nokz. Kalau sungguh berniaga nk bantu ummah, ko derma je 50% dari sales ko. Bukan untung, tapi sales. Sbb produk2 tk ni murah namatey tp jual beratus kali ganda.
Quote VespaSilbe 16-10-2020 02:41 PM
Dia nak org doakan dia kat IG ha
Macam org menayang sedekah kat WA
Bersambung2 doa walaupun sedekah air mineral 2 botol  kecik
Kalau 40 org doakan dia mmg makbul kan
Sebab tu kena tayang
Cepat sikit makbul
Quote putericahaya999 16-10-2020 02:42 PM
Untuk zakat sejuta.
...berapa income diperlukan
Quote albedah 16-10-2020 02:45 PM
dudaberhias replied at 16-10-2020 02:16 PM
owner yang kahwin dengan anak robert kuok tu ke?

Bukan mokhtar bukhary ke
Quote dudaberhias 16-10-2020 02:47 PM

bukan kaka... rashid hussain

tapi dah bercerai... sekarang dengan ps amylia hani
Quote mamajawie 16-10-2020 03:08 PM
citer sampah apekah ini????
Quote sweetfasha 16-10-2020 03:11 PM
bisnes lompat pagar ke?
Quote lee_sakura 16-10-2020 03:20 PM
lolipopbiru replied at 16-10-2020 01:52 PM
memang kalau siapa yg jadi anak didik azizan osman ni mmg kena flex mcm ni ke? termasuk start bertud ...

betul sgt...utk jd anak didik yg cemerlang gemilang dan terbilang yg pertama haruslah tunggang agama, pastu jaja kisah hidup, sow off segala amal ibadat dlm socmed & last jd speaker jual air liur mcm tok guru jgk

Lihat semua komen(65)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top