CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Berang Ditegur, Penunggang Motosikal Belasah Lelaki Sampai Rabak Baju

17-10-2020 01:29 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 5228| Komen: 34|Original author: Oleh: natrahn

Description: Tular di media sosial perkongsian seorang pengguna Twitter mengenai lelaki tua sedang joging di Taman Rekreasi Bandar Baru Sungai Buloh dibelasah penunggang motosikal.


Tular di media sosial perkongsian seorang pengguna Twitter mengenai lelaki tua sedang joging di Taman Rekreasi Bandar Baru Sungai Buloh dibelasah penunggang motosikal.

Hal itu berlaku kerana lelaki tua tersebut menegur perbuatan penunggang motosikal terbabit menggunakan trek joging berkenaan.



Menurut Raraa, penunggang terbabit turut menggunakan ranting kayu untuk memukul lelaki tua tersebut dalam kejadian itu. Khabarnya, penunggang motosikal itu merupakan kad pemegang Orang Kelainan Upaya (OKU).




Kredit Foto - Twitter @Raraa890

Ciapan itu mengundang rasa tidak puas hati di kalangan netizen. 

Jangan biar berkeliaran, membahayakan orang awam



Respek pakcik tu, berani...


Salahkan penjaga dulu...


Tak baik guna kekerasan pada orang tua


Mohon PDRM siasat perkara ini!



Kredit Foto - Twitter @Raraa890

Pendapat netizen ada asasnya. Sekiranya benar penunggang berkenaan merupakan seorang OKU, adalah lebih baik beliau dipantau penjaganya kerana membahayakan orang awam.

Semoga lelaki tua itu mendapat keadilan sewajarnya. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 17-10-2020 01:31 PM
Selalu aku jumpa teremcat naik motor guna laluan penjalan kaki & joging.. bodoh
Quote manjalara_01 17-10-2020 01:38 PM
Nasib pakcik tu x flying kickkan aje mamat tu..
Quote tagas 17-10-2020 01:38 PM
kan bagus kalo lim kit sial yg kena pukul tu

@I.am.PH
Quote nazzse 17-10-2020 01:46 PM
Long life oku
Quote sarah82 17-10-2020 01:53 PM
Jln tu utk org berjoging.. Hamjad sangat
Quote PristineOne 17-10-2020 02:30 PM
Jangan terpedaya....yg meleis acah gangster tu cerdik....dia memang carik jalan nak duduk dalam lokap..dimana makan dan minum ditanggung kerajaan.  Pasca covid 19 ni...ekonomi merosot seluruh dunia.. Kerja tak ada.
Nak makan nasik pun susah..

Pandai mamat meleis oku nih... Untung dia makan minum tak payah nak pikir dah dalam lokap...semua ditanggung kerajaan.
Quote Levespa 17-10-2020 02:31 PM
yang tak oku pun ramai je yg tak reti bahasa buat mcm mamat ni.. siap melepak hisap rokok kawasan taman rekreasi pun ramai.. tak pasal2 nak hirup asap rokok dia time2 org tengah berjoging
Quote merrissa 17-10-2020 03:04 PM
SILA SAMAN SI PEMUKUL
Quote Megikari 17-10-2020 03:51 PM
Kalau setakat oku lembam jgn nak claim innocent ya. Sama spesis macam amoi lembam yg bwk kereta lawan arus tu. Dasar jantan bodoh. Semoga family uncle tu saman habis2an
Quote DyanaHarun 17-10-2020 04:38 PM
Kurex replied at 17-10-2020 01:31 PM
Selalu aku jumpa teremcat naik motor guna laluan penjalan kaki & joging.. bodoh

Otak udang tu.
Quote kroit92 17-10-2020 04:46 PM
Levespa replied at 17-10-2020 02:31 PM
yang tak oku pun ramai je yg tak reti bahasa buat mcm mamat ni.. siap melepak hisap rokok kawasan ta ...

aku ingat tanak join marah, tapi sebab nampak post ni, nak join jugak ler
betul tu!
kita nak jogging, sambil bersenam, nak hirup udara segar,
ni diorang berjalan sambil hembus rokok. sambil bersembang hembus asap. sambil melepak berdating hembus asap.

dah tau fatwa kata rokok, vape tu haram, still hembus lagi,
dah tau buat benda haram, jangan la libatkan orang lain. ni dengan kita bau, takde adab punye manusia

aku tak merokok, tapi sebabkan diorang, terpaksa hidu asap rokok & vape,
sekarang aku semput

setiap kali aku semput, setiap kali tu jugak aku menyumpah perokok dan vapers
Quote lavendernovella 17-10-2020 05:14 PM
Asal buat jenayah jer , mesti ada kad oku. {:nose
Yg real2 ada kad oku elok2 jer aku tgk...  
Quote lavendernovella 17-10-2020 05:15 PM
Kurex: Selalu aku jumpa teremcat naik motor guna laluan penjalan kaki & joging.. bodoh

Aku kan, ikut laluan pejalan kaki sekali ada pakcik hon2 kat belakang suruh ketepi , aku pulak yg kena marah pasal dia nak lalu... mesti pakcik tu ada kad oku..  {:stress
Quote TomyamPuteh 17-10-2020 05:17 PM
Biasa kita dgr ca ya nun.. yg kaki belasah tp kali ni diorg plak yg kna belasah. Sure akn claim habis2an puak2 ni
Quote depresio 17-10-2020 05:43 PM
Report polis je..
report penjaga sekali
Quote Levespa 17-10-2020 05:52 PM
Edited by Levespa at 17-10-2020 09:57 AM
kroit92 replied at 17-10-2020 08:46 AM
aku ingat tanak join marah, tapi sebab nampak post ni, nak join jugak ler
betul tu!  ...


Kan.. Memang hangin betul....time exercise ni la kita nak hirup oksigen fresh banyak2.. Tapi tak pasal2 dapat lagi banyak toksin.. Kan senang kalau yg hisap rokok dan vape ni boleh telan je semua asap diorang tu.. Takde la cermarkan udara org lain.. Haha
Quote Gingerly 17-10-2020 05:53 PM
Guard zz?

Oku ni wajib diberi pakaian khas bila di kawasan umum. Mudah nak kenalpasti. Jadi, orang normal tak trigger untuk bergaduh. Biasanya yg kuat rasa triggered adalah pesakit mental sahaja.

Quote Gingerly 17-10-2020 05:54 PM
Levespa replied at 17-10-2020 02:31 PM
yang tak oku pun ramai je yg tak reti bahasa buat mcm mamat ni.. siap melepak hisap rokok kawasan ta ...

Bertabahlah sis. Orang yg paling kuat kan orang yg paling tinggi kesabarannya
Quote Kurex 17-10-2020 06:25 PM
kroit92 replied at 17-10-2020 04:46 PM
aku ingat tanak join marah, tapi sebab nampak post ni, nak join jugak ler
betul tu!  ...

Paling sial hembus dekat muka orang

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 12:57 PM GMT+8 , Processed in 0.213131 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top